reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Rozumiem, tymbardziej, że tak rzadko się udzielam, że nikt nie zdąży za mną zatęsknić ;)
Naprawdę myślałam, że może mi się wydaje, że ja piszę, a tutaj mnie nie widać ;-)
A na poważnie, założyłam przed chwilą nowy temat i go nie ma. Od razu na stronie pojawiąją się nowe wątki, czy trzeba jakiejś akceptacji ze strony moderatorów, pozwolenia ?

Sylviotka chyba wkleiłaś go do "pytania i porady marcówek" :tak: jeśli masz na mysli temat o pieluszkach:tak:

reklama
hello :-)

wlasnie wrocilam od gina. Zrobil mi posiew i zbadal.

"glowka nisko, szyjka krotka i rozwarcie na palec. Jeszcze ze 2 tygodnie Pani pochodzi" :szok:

hm a ja zastanawiam sie skad on akurat moze wiedziec ze to beda 2 tygodnie a nie 3?
albo ze np za dwa, trzy dni moniska nie poczuje skurczy i nie wyladuje na porodowce...? co?
przeciez nie jest jasnowidzem;-)

moze sie czepiam bo mi moja nic nie mowi:-(

k_aralajna potwierdzam ze nikt nie przewidzi kiedy będzie poród. I położna i mój lekarz mówią mi ze to moze być jutro lub za 2 tyg. (szyjka 2 cm i rozwarcie 2 cm.) no ale napewno nie np. 4 tyg. Jednak doświadczona połozna po badaniu może przypuszczać kiedy to będzie ale wiadomo ze moze sie mylić.

Dziewczyny piszcie jakie macie szyjki długie i z jakim rozwarciem i może jak progozuja poród wasi lekarze, czy położne to zrobimy średni wykres:tak: Piszę serio
W moim przypadku gin dał mi max 2 tyg
(wróżby mojej mamy dają więcej bo ona twierdzi że urodzę 5 marca i śmieję się że to dzieńmojej wypłaty więc mamy prognoza optymistyczna finansowo:tak::-D)

k_aralajna potwierdzam ze nikt nie przewidzi kiedy będzie poród. I położna i mój lekarz mówią mi ze to moze być jutro lub za 2 tyg. (szyjka 2 cm i rozwarcie 2 cm.) no ale napewno nie np. 4 tyg. Jednak doświadczona połozna po badaniu może przypuszczać kiedy to będzie ale wiadomo ze moze sie mylić.

Dziewczyny piszcie jakie macie szyjki długie i z jakim rozwarciem i może jak progozuja poród wasi lekarze, czy położne to zrobimy średni wykres:tak: Piszę serio
W moim przypadku gin dał mi max 2 tyg
(wróżby mojej mamy dają więcej bo ona twierdzi że urodzę 5 marca i śmieję się że to dzieńmojej wypłaty więc mamy prognoza optymistyczna finansowo:tak::-D)

he he:-)

to ja jutro postaram sie przycisnac do muru moja gin :-):-):-)

jak dluga mam szyjke i jakie rozwarcie nie wiem:-( moze jutro czegos sie dowiem;-)

Temat przeniosłam do pytania i porady marcówek, po to by nie robił się bałagan, wczoraj "porządkowałyśmy" usuwałyśmy, łączyłyśmy i rozmawiałyśmy na temat, aby nie tworzyć nie potrzebnych wątków, jeśli można je gdzie indziej wpisać, a temat jak najbardziej nadaję się na Pytania i Porady marcówek.

Kurcze to mój gin nigdy nie podaje mi długości szyjki hmmm tylko zawsze mówi że tam oki to chyba mój pulpetek jeszcze nie wybiera się na świat :tak:

hello :-)

wlasnie wrocilam od gina. Zrobil mi posiew i zbadal.

"glowka nisko, szyjka krotka i rozwarcie na palec. Jeszcze ze 2 tygodnie Pani pochodzi" :szok:

To dostałaś bardzo podobną diagnozę do mojej hehe. Jak się tylko rozebrałam do badania i stanełam przed moim gin to ona do mnie ze ja juz 2 tyg nie wytrzymam. I to jeszcze przed jakimkolwiek badaniem :szok: No ciekawa jestem hehe :-)

reklama
Do góry