reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam popołudniowo ;)
Zaaświadczonko od kardiologa jest i to jest najwazniejsze;) Brak przeciwskazań do porodu siłami natury hihi i git. Wyniki badań dobre. Jedynie hemoglobina troszke obnizona ale nie ma zle. W moczu tylko dość liczne bakterie i urosept musze sobie kupić i brać 3razy2. Dzwonilam do lekarza i powiedziałam że tutaj kłuje a tutaj pobolewa itd i powiedział mi że w koncu to juz 35 tc hehe ale spokojnie. Jeśli bedzie sie nasilać cokolwiek to mam podejść i mnie zbada. Ja mam wizytke umowioną na 3 marca dopiero ale zawsze moge podejść jeśli tylko cokolwiek mnie zaniepokoi.
Kurcze i dalej sie sypią!!!! Ja ciesze sie że Myszencja urodziła!!!! Jakoś w związku z tym że jako jedyna ona też rodzi tam gdzie ja myslalam o niej często i tak nie za fajnie czasami ją tam traktowali. Jestem ciekawa jej relacji z porodu:-)
Widze że kamilka, Izka i Króliczątko zaczynaja sie sypać ;-) Czekam na wieści od tych które są w szpitaly!!
Ale dziewczyny pamiętajcie, że zupę mleczną można sobie urozmaicać :-p nauczyłam się tego w szpitalu, przez ten cały miesiąc pobytu :-) Raz z makaronem, raz z owsianką, raz z ryżem, raz z manną, raz kaszą, a nawet z bułką! :-D
No ciesze się ze u Ciebie wszystko fajnie sie układa!! Z zupki mlecznej bardzo się ciesze i mam nadzieje ze nie bedzie u nas alergii:tak:

hello :-)

wlasnie wrocilam od gina. Zrobil mi posiew i zbadal.

"glowka nisko, szyjka krotka i rozwarcie na palec. Jeszcze ze 2 tygodnie Pani pochodzi" :szok:

no ciekawe ciekawe!! zobaczymy czy dobrze ustrzelił termin!!

Kobiety nie mówicie o tych alkoholach!!! Ja czasami patrze na nasz obfity barek i mnie az skręca. Mój M raczej nie pije alkoholu. I to wszystko stoi...mmm whisky, brandy z lodem mmmmmmmm ahh

reklama
Ze co?!?!?! :szok::szok::szok::szok::szok: Ty masz rodzic dzien przede mna!!! :tak:
No to ciekawe co mi w niedziele powiedza :sorry:
hehe ja tez jestem zszokowana :-D

no ciekawe ciekawe!! zobaczymy czy dobrze ustrzelił termin!!

Dziewczyny nie uwierzycie. Karol takiego powera dostal, ze wlasnie lozeczko skreca :-D:-D
i zaraz jedziemy do Tesco po torbe do porodu :-D:-D

Wszyscy w domu jacys tacy nakreceni jakbym conajmniej skurczow porodowych dostala :-D

ja już po wizycie...wszystko ok,posiew wyszedł dobrze,w przyszłym tygodniu w piatek USG (hurra:-D),nic nie wskazuje na wcześniejszy poród-niestety ( z mężem się umówiliśmy z Kubkiem że ma wyjśc w tą niedzielę hahahaha:-D-zobaczymy),przyszły dzisiaj zakupy z allegrow tym pieluchy pampers 2 i jakieś takie cienkie mi się wydają-nie wiem czy takie powinny być:eek:

Nie no co tu zaglądam to coraz bardziej przerażona jestem, rozpakowują się nam dziewczyny po kolei:szok: Ja dziś u gina byłam i w sumie stwierdził, że ten moment nadchodzi coraz większymi krokami, szyjka skrócona rozwarcie na 1,5 palca :) i właśnie tylko uśmiech wywalił i tyle. Kazał się spakować i czekać :) Następną wizytę ustalił na 1 marca i stwierdził, że o ile przyjdę to będzie moja ostatnia wizyta przed porodem ciekawe... niby skurczy ostatnio nie czuję, mały tylko strasznie świruje w brzuchu aż żebra mnie bolą, mnie się wydaje, że on jeszcze tam fikołki robi a lekarz mówi że już zbyt mało miejsca na nie i to są jego rączki i nogi fikające :D faktycznie 10 dni temu na usg był identycznie ułożony...

wysprzatałam całe mieszkanie, łącznie z myciem podłóg, wywietrzyłam, bo pogoda była sliczna

przyszedł mój szwagier i zasmrodził całą łazienkę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a że do tego jest na bakier z kapielą (nie wiem jak to jego dziewczyna wytrzymuje) - śmierdzi przeokrutnie

mam ochote puścić pawia:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

no weź nie szalej:szok:, bo będzie więcej lutówek niż marcówek:-D:szok:

tarty wprost uwielbiam, a najbardziej ze szpinakiem, boczkiem i lazurem

aleś mi kobieto smaka narobiła:eek::eek::eek::eek:

i jeszcze winko do obiadu - moje marzenie od początku ciąży:sorry::sorry::sorry:

juuuuuupiiiiii....:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

dzięki za wskazówki do mlecznej:-D:-D:-D:-D
nienawidzę gorącego mleka, zwłaszcza, jak znajduje się na nim ohydny kożuch, bleeeeeeeeeee

a jak tam Amelcia?
wstawiaj fotki:-p

mam tak samo z mlekiem....zimne spoko, ale gorące i z kożuchem.....fujjjjjjjjjjjj...........:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

ja też wiem tylko tyle, ze szyjka zamknięta...nic o długości itp...ale może lepiej nie wiedzieć:sorry: w każdym razie nic na razie nie wskazywało by, że będzie wcześniej:-(

coś cisza tu zapadła.....

Ostatnia edycja:
Hej je tez dzis zaliczyłam gin i wszystko jest w normie nie mam zadnego rozwarcia wszystko pozamykane;-) na KTG mam isc na tydzien przed terminem czyli 21 marca dziwne:szok:ze dopiero wtedy wogule moja gin mi przepisała jakies granulki ktore mam zaczac brac po 38 tyg 2xdziennie po 5granulek pod jezyk powiedziała ze to sa na lepszy poród:szok::-D
A i dała mi wyniki posiewu i mnie zaniepokoiła niby nic groznego mi nie wyszło ale wyszła mi taka bakteria co powiedziała ze jak sie ja ma to nie mozna zajsc w ciaze czyli musiałam sie nia zarazic w ciazy i moja chora psychika zaczeła sobie wyobrazac ze moj M mnie zdradza i ze sie napewno zaraził a potem mnie nie chce sobie tego wkrecac ale to jest silniejsze:angry::wściekła/y::no:

Hej je tez dzis zaliczyłam gin i wszystko jest w normie nie mam zadnego rozwarcia wszystko pozamykane;-) na KTG mam isc na tydzien przed terminem czyli 21 marca dziwne:szok:ze dopiero wtedy wogule moja gin mi przepisała jakies granulki ktore mam zaczac brac po 38 tyg 2xdziennie po 5granulek pod jezyk powiedziała ze to sa na lepszy poród:szok::-D
A i dała mi wyniki posiewu i mnie zaniepokoiła niby nic groznego mi nie wyszło ale wyszła mi taka bakteria co powiedziała ze jak sie ja ma to nie mozna zajsc w ciaze czyli musiałam sie nia zarazic w ciazy i moja chora psychika zaczeła sobie wyobrazac ze moj M mnie zdradza i ze sie napewno zaraził a potem mnie nie chce sobie tego wkrecac ale to jest silniejsze:angry::wściekła/y::no:

A co to za granulki??

reklama
Do góry