reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

To zdradź nam w wolnej chwili sekrety tej cud diety;-);-);-)
Normalnie pyszności :sorry: herbatniczki, mięsko gotowane, zupki mleczne, chudą szyneczkę, ser (ale nie wiem czy biały czy żółty - nie jadam ), pieczywko, sucharki, można pić kawę zbożową z mlekiem, lub herbatę z mlekiem, zero cytrusów, ogórków kiszonych, kapusty, cebuli :-p:no: Jeszcze dokładnie nie wiem co i jak, ale powoli się uczę.. Wczoraj np, mój M zrobił na obiad ryż z gotowanym mięskiem z kurczaka w marchewce, mniam mniam:tak::tak::tak: Można doprawiać oregano i majerankiem z tego co wiem, ale nie próbowałam jeszcze:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Ale dziewczyny pamiętajcie, że zupę mleczną można sobie urozmaicać :-p nauczyłam się tego w szpitalu, przez ten cały miesiąc pobytu :-) Raz z makaronem, raz z owsianką, raz z ryżem, raz z manną, raz kaszą, a nawet z bułką! :-D

Normalnie pyszności :sorry: herbatniczki, mięsko gotowane, zupki mleczne, chudą szyneczkę, ser (ale nie wiem czy biały czy żółty - nie jadam ), pieczywko, sucharki, można pić kawę zbożową z mlekiem, lub herbatę z mlekiem, zero cytrusów, ogórków kiszonych, kapusty, cebuli :-p:no: Jeszcze dokładnie nie wiem co i jak, ale powoli się uczę.. Wczoraj np, mój M zrobił na obiad ryż z gotowanym mięskiem z kurczaka w marchewce, mniam mniam:tak::tak::tak: Można doprawiać oregano i majerankiem z tego co wiem, ale nie próbowałam jeszcze:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

No to faktycznie same pyszności:sorry: z drugiej strony szybciej gubi się kilosy, więc jakoś się wytrzyma;-)
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Dobre Zasady u mnie w szkole rodzenia polecali tę stronę....może Ci się przyda;-)

aućććććććććć...........ależ się wierci to małe...obcy atakuje ;-)

Tak patrzę na tą stronę, którą misia przesłałaś i akurat przypomniało mi się o kobitkach na położnictwie, które chodziły do kibelka kopcić papierochy... fuuuujjjj... Jak można tak truć dzieciątko? Patrze tak na moją Amelkę i nie mogłabym, chociaż przed ciążą nałogowo paliłam..

Czarnuszka88 faktycznie :szok: ale jestem gapa ale ja zawsze z tymi tygodniami miałam problem :tak:

Myszencja gratuluje :tak: kurcze to tylko jeden dzień przerwy był w rozpakowywaniu :tak: i ruszyło od nowa

króliczątko :szok: no to zaczeło się na maxa ach ;-) nio i co z postanowieniem że poczekasz do marca hmmmm

mloda_mamusia1 gratuluje tempa z zrzucaniem kilogramów :tak:

reklama
Dzieńdobry wszystkim
Taka ładna dzisiaj pogoda była, że aż żyć się chciało :-)

Gratuluję wszystkim mamusiom mającym już swoje pociechy przy sobie.

Ja coraz bardziej niecierpliwie wyczekuję jakiś objawów zbliżającego się porodu, a tu oprócz tego, iż brzuchol opadł i kłucia tam na dole takiego, że się zginam w pół, to nic ponadto nie zaobserwowałam :-( No, mały dzisiaj troche za bardzo spokojny, ale jeszcze jego najlepsza pora na harce przed nami...

Od niedzieli nie biorę juz magnezu ani no-spy, od wczoraj piję napar z liści malin i czekam. Chciałabym, aby Tymek był wodniczkiem, jak ja, ale cosik on chce być chyba rybką :tak: Muszę z nim poważnie porozmawiać, aby zechciał wcześniej wyjść ;)

Narobiłyście mi ochotę na pizzę, i już piekarniczek się grzeje :tak: dobrze,że jeszcze coś w zamrażalce znalazłam:-D

Do góry