ionka
Fanka BB :)
na obecność studentów toty musisz zgodę wyrazić!!!! Ja będę rodzićw szpitalu klinicznym czyli tam jest dużo studentów. Jak w ciąży lezałamto mnie o zgodę pytali czy możebyć student przy badaniu. Zgodziłamsię. Jednak przy porodzie sobie ich nie życzę bo podczas pierwszego porodu studentka mi robiła usg i mnie zdenerwowały jej miny bo wciąż się krzywiła a ja na nią patrzyłam i pytałam co jest nie tak a ona milczała. Potem okazało się że USG robi pierwszy raz i nie zanła osługi za dobrz a ja myślałam że z dieckiem cośnie tak
tez tak uważam... mnie za każdym razem pytają, czy nie mam nic przeciwko studentom, no ale mnie w szpitalu ani razu nie badali ginekologicznie, więc co miałam sie sprzeciwiać ;-)
a nawet odwrotnie: dzięki temu, że studenci byli, to lekarze kolejny raz wyjaśniali, dlaczego serduszko małej spadło, a jak miałam usg na to serduszko i przepływy, to kobieta tłumaczyła mi, ale student się dopytywał jeszcze, więc usłysząłam więcej
no ale pewnie z porodem to inna historia
ja wiem, że u mnie ma byc położna i może jeszcze być studentka- jeśli wyrażę zgodę