reklama
Tabasia no ale co zrobic jak sie chce Zreszta lekarz powiedział że ani rozwarcia, szyjka twarda wiec nie sadze zeby to cos przyspieszyło
Co do pielegnacji chłopców to gdzies czytałam ze dopiero sie sciaga delikatnie napletek po jakims czasie-jak sam bez problemu schodzi, i nie wolno nic robic na siłe. W kazdym razie to dopiero po jakims czasie ale zamordujcie mnie, nie pamietam dokładnie bo skupiłam sie bardziej na tym co mnie dotyczyc bedzie. Zreszta okazuje sie ze dziewczynki wcale prostrze w obsłudze nie sa
O tutaj cos znalazłam http://www.rodzice.pl/niemowle/pielegnacja/Toaleta-intymna-chlopca-i-dziewczynki.html
Co do pielegnacji chłopców to gdzies czytałam ze dopiero sie sciaga delikatnie napletek po jakims czasie-jak sam bez problemu schodzi, i nie wolno nic robic na siłe. W kazdym razie to dopiero po jakims czasie ale zamordujcie mnie, nie pamietam dokładnie bo skupiłam sie bardziej na tym co mnie dotyczyc bedzie. Zreszta okazuje sie ze dziewczynki wcale prostrze w obsłudze nie sa
O tutaj cos znalazłam http://www.rodzice.pl/niemowle/pielegnacja/Toaleta-intymna-chlopca-i-dziewczynki.html
Ostatnia edycja:
Z chlopiecymi sprawami to jest tak ze nic na sile, jesli sam bedzie napletek schodzil to ok, ale jesli nie to nie wolno nic na przymus. U nas byl z tym maply problem i wyladowalismy u urologa, i dzieki masci ze sterydem i 3 misiacom cierpliwosci, wszystko jest dobrze. W razie jakis niepewnosci zawsze trzeba pytac pediatre. A co do dziewczynek, to znowu latwo cos zle wytrzec i u kobietek duzo latwiej o jakis stan zapalny drog moczowych itp.
Hej! Ja takie coś miałam już dwa razy. Pierwszy raz tydzień temu i również dziś rano. Ciekawi mnie co to jest, ból jak na okres podbrzusza i pochwy po sikaniu, dziwne
Ja mam takie bóle nocami...już zresztą kolejną noc, ale gin mówi, że szyjka zamknięta i wciąż 4 cm, więc nie muszą one oznaczać skracania się szyjki
marti8 trzymam kciuki, jeszcze trochę w dwupaku
jej, coraz więcej z nas w szpitalu....a nie ma jeszcze połowy lutego
W szkole rodzenia położna powiedziała ze ten stan zwany stulejka utzrymuje się do roku czasu. Więc nie kazała nic tam majstrować i na siłę ;-)
Ale może też dużo dłużej.....
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Z tym napletkiem itd to i ja mam pietra ale od czego mam męża niech też on zajmie się synem , bo ja nigdy nie miałam z facetami do czynienia w koło same dziewuszki sie rodziły , nawet brata nie mam
A teraz zmiana tematu. Tak niedawno myślałam o bliźniakach a potem jakoś weszło mi do głowy - jak to jest z pępowiną ? Chyba ja jakaś głupia jestem ale nie mam zielonego pojęcia. Przespałam tą lekcje na biologi. chodzi mi o to czy przy bliźniakach albo np 6-raczkach są dwie albo stosunkowo więcej pępowiny i wszystkie wychodzą z pępka mamy, czy dzieciaki jakoś inaczej są połączone?
A teraz zmiana tematu. Tak niedawno myślałam o bliźniakach a potem jakoś weszło mi do głowy - jak to jest z pępowiną ? Chyba ja jakaś głupia jestem ale nie mam zielonego pojęcia. Przespałam tą lekcje na biologi. chodzi mi o to czy przy bliźniakach albo np 6-raczkach są dwie albo stosunkowo więcej pępowiny i wszystkie wychodzą z pępka mamy, czy dzieciaki jakoś inaczej są połączone?
Bry,
Ale mi się spać chce dzisiaj jeny, a spalam do 12tej Mały mi dziś daje popalić, chyba to z okazji tego, ze mi stuknął 34 tydzień tak mnie boli prawa strona brzucha na wysokosci pepka, ze leze plackiem i sie nie ruszam moze przejdzie
ps. jak widze nowe newsy w watku wiadomosci z porodowki, to boje sie tam wchodzic ja jeszcze nie chce sie rozsypac na dwie czesci
Ale mi się spać chce dzisiaj jeny, a spalam do 12tej Mały mi dziś daje popalić, chyba to z okazji tego, ze mi stuknął 34 tydzień tak mnie boli prawa strona brzucha na wysokosci pepka, ze leze plackiem i sie nie ruszam moze przejdzie
ps. jak widze nowe newsy w watku wiadomosci z porodowki, to boje sie tam wchodzic ja jeszcze nie chce sie rozsypac na dwie czesci
reklama