reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ccaroline te pasy są boskie:-) i niedrogie
tylko w sumie jak się je nosi?

p.s. strasznie zachciało mi się krewetek z Mc Donalda:-D

Można go nosić i pod i na ubrania, pełno ich jest na allegro. Tutaj taki opis.

Pas ciążowy to idealne rozwiązanie, kiedy brzuszek zaczyna wyrastać spod bluzeczki lub koszulki
Można go założyć pod bluzeczkę lub po prostu nosić jako ciekawy, a zarazem bezpieczny dodatek w czasie ciąży.

reklama
ccaroline te pasy są boskie:-) i niedrogie
tylko w sumie jak się je nosi?

p.s. strasznie zachciało mi się krewetek z Mc Donalda:-D

ojj, mam ten sam problem z krewetkami hi hi ;D

Rzeczywiście superaśne te pasy!! Gdyby nie wy nie pomyśałabym o takim rozwiązaniu. Znalazłam na allegro jeszcze takie
Pas Ciążowy z Troczkami - super promocja!!! (705177454) - Aukcje internetowe Allegro

Pas na bokach posiada system troczków, dzięki którym możesz sobie dowolnie wyregulować jego wysokość, ślicznie go zmarszczyć i dopasować do powiększającego się brzuszka.

Kurdę kupuię sobie narazie czarny chyba najpraktyczniejszy a jak mi się spodoba jego noszenie to jeszcze jakiś kupie napewno!!

Ja tam, po dłuższym zastanowieniu, nie jestem do nich przekonana :) ale chyba warto spróbować :)

witajcie marcóweczki:-D:-D:-D:-D

u nas lepiej nie wymiotuję aż tak często 4-5 razy dziennie i starczy:tak::tak::tak::tak:

za to brzusio pobolewa:-:)-:)-(i kręgosłup szok:szok::szok::szok:

co do pasów ja mam dwa z dzidzią czarny i z nóżkami zielony, ale z natalką nie korzystałam bo leżałam teraz zobaczymy

co do ciuchów to ja już 3 tygodnie dygam w spodniach ciążowych:tak::tak::tak: póki co schudłam 2kg i waga stoi a obwód brzucha 20 cm więcej piersi już 80 c/d norma to 75 b ale z natalką po porodzi nosiłam 75-80 e:tak::tak::tak:

witam nowe mamy gratuluję fasolek serduszek udanych badań

współczuje tym co muszą niewiarygodnie długo czekać szok:szok::szok::szok:ja bym tam nigdy ciąży nie donosiła:no::no::no:

miłego dzionka

A ja wyglądam prawie tak samo jak wcześniej, poza tym że ogólna masa ciała spadła, za to brzusio i policzki mam pulchniejsze ;D No, przy wadze 50 kg i wzroście 165 cm, mam aż 82 cm w pasie ;) Nic tylko dalej obserwować jak brzusio rośnie i cieszyć się że maluszek coraz większy :)

Ja też już mniej wymiotuje. :) ach, moim nałogiem stały się jakbłka i brzoskwinie, ale wszystko bez skurki, bo wtedy nie wymiotuje.

Nicola, no ide na badania 14 sierpnia...wiec porobię sobie te badania.
Ale wyczytałam ze w 1 trymestrze TSH spada tak standardowo wszystkim...jest to fizjologiczna przypadłość w ciązy każdej kobiety....może stąd to uczucie zimna...:baffled:Ale badania zrobie, bo się inaczej zamartwie na śmierc...

Moniat84, ja nie chce straszyć.....tylko dzisiaj mam taki dzień jakiś.....może poprostu nie będę do Was pisać dopóki czarne myśli mi przjdą;-)

Nie martw się, trzeba wierzyć że będzie dobrze ;):*

I pisz na forum, pisz. Zapewne każda z nas choć na chwilę miała czarne myśli. To zrozumiałe.

Ja jakoś też nie za bardzo jestem przekonana do tego pasa, choć niektóre sa piękne i bardzo mi się podobają. Zobaczymy.
Mam jedne dżinsowe ciążówki (dostałam w spadku :-D), ale są grube i czarne, nie bardzo na lato. No i na razie jednak nie mam AŻ TAKIEGO brzucha :-D Na zimę będą w sam raz, pod warunkiem, że urośnie mi tylko brzuszek, a nie przytyję w bioderkach i udach :-D
Ale teraz może jednak przetestuje ten pas, bo moje spodnie już prawie cały czas odpięty guziczek maja i tak. Może pas, by pomógł, a majatku nie kosztuje. Tyle, że też mam obawy, czy nie bedzie w nim za gorąco?

Ja jakoś też nie za bardzo jestem przekonana do tego pasa, choć niektóre sa piękne i bardzo mi się podobają. Zobaczymy.
Mam jedne dżinsowe ciążówki (dostałam w spadku :-D), ale są grube i czarne, nie bardzo na lato. No i na razie jednak nie mam AŻ TAKIEGO brzucha :-D Na zimę będą w sam raz, pod warunkiem, że urośnie mi tylko brzuszek, a nie przytyję w bioderkach i udach :-D
Ale teraz może jednak przetestuje ten pas, bo moje spodnie już prawie cały czas odpięty guziczek maja i tak. Może pas, by pomógł, a majatku nie kosztuje. Tyle, że też mam obawy, czy nie bedzie w nim za gorąco?

Może to właśnie lepiej że będzie ciepło, bo nawet jak świeci słońce, to zdarza się wiatr. A w tym pasie ani nie zawieje nerek, ani dzidzi :)

Witajcie Kochane:-)
Jutro już piątek i parę dni wolnego, jupi:tak::-D

Agniesiak kochana, ale sie usmialam z tymi syfkami po prawiej stronie zuchwy :-D Bo wiesz co?!?!?! Ja mam to samo :-D:-D:-D Moze to na chlopca???:-D
No to dobrze, ze sama nie jestem:tak::-) Ciekawe czy to na "chlopca" :zawstydzona/y::-DBo my mówimy do brzusia "Tomuś";-):-D

A poza tym potwornie zmarzłam w kinie....wogole nie wiem czy tak macie, ale ja notorycznie ciągle marznę...w pracy całymi dniami siedzę w polarze...w domu pod kocem, wczoraj w kinie byłam w kurtce...a oczywiście nie chodze roznegliżowana tylko zawsze spodnie i bluzka z długim rękawem. Czy te zimno może być spowodowane ciążą?? Jak myślicie??
Kochana ja siedzę z dzieckiem w domku (jestem nianią) i tez jest mi zimno tam u nich:tak:I siedze w polarze:tak:Wszystkie badania mam dobre więc nie wiem jaka jest przyczyna. Teraz nawet z tego zimna się nadziębiłam:baffled:

No ładnie, u mnie też po prawej - a z wszystkich wróżb netowych wychodzi, że chłopiec:-D:-D
.
No to już nas trzy;-):-D A myślałam, że ze mną coś nie tak;-)ale widzę, że nie jest tak najgorzej skoro inne kobietki mają tak samo:-D

Dziewczynki co do syfków po prawej stronie żuchwy :-) to mam tak samo :-D tragedia​
Oooo:-)Następna:-D Witaj wśród zakrościałych prawożuchwych mam:tak::-D;-)

Jeszcze a propos ubrań: przeglądam sobie właśnie na allegro różne spodnie i coraz mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że zamiast od razu kupować spodnie "z golfem", kupię sam pas bawełniany i zobaczę, jak się będzie sprawdzał. Zauważyłam, że w większości spodnie są dokładnie tak samo uszyte jakby na normalne spodnie z niezapiętym rozporkiem dać pas, więc myślę, że to bez różnicy, a przynajmniej cena dużo korzystniejsze:-)Co myślicie???;-)
Ja już się powoli nie dopinam w moich starych spodniach, więc to chyba idealne rozwiązanie. Coraz bardziej się przekonuję, dzięki ccaroline, że znalazłaś tę stronę;-)
No ja tez się cieszę, że Ccaroline znalazła tą stronkę:tak::-DI tez napewno te pasy wypróbuję:tak::-D

He he ja mam na prawym policzku jakąś niby wysypke :) a lewy gładziutki ;D

Dziewczyny, czy jak pójde 31 sierpnia na usg, to poznam już płeć mojego bobasa??

Ja dowiedziałam się dopiero w 23 tc, ale znam kobiety, które już wiedziały w 12 tc, tylko że u nich był synek, wiadomo, że szybciej lekarz pozna chłopca :)

Dziewczyny, czy jak pójde 31 sierpnia na usg, to poznam już płeć mojego bobasa??
[/QUOTE}

gratuluje mniejszych wymiotków:tak::tak::tak:

co do płci to ja się dowiedziałam w 16 tygodniu że córcia będzie;-);-);-) ale zależy od sprzętu gina i od ułożenia dzidzi:tak::tak::tak:

reklama

[/QUOTE}

gratuluje mniejszych wymiotków:tak::tak::tak:

co do płci to ja się dowiedziałam w 16 tygodniu że córcia będzie;-);-);-) ale zależy od sprzętu gina i od ułożenia dzidzi:tak::tak::tak:

A robił Ci usg wewnętrzne czy normalne?

Do góry