Tabasia
Podwojna marcowka :)
Rudzia, ja bede rodzic w Irlandii i zaczynam sie tym faktem bardzo stresowac Bo w Polsce to przynajmniej wiesz czego sie spodziewac Napisz prosze jakbys mogla jak Ci sie rodzilo w UK i wrazenia...Kinga ja tez mieszkam na wyspach... ;-) teraz to bedzie moje drugie dziecko ktore tutaj urodze... powiem Ci ze troche jestes w bledzie co do obywatelstwa dziecka... to ze dziecko urodzi sie w UK nie oznacza ze dostanie obywatelstwo brytyjskie... dostanie polskie tak jak jego rodzice... chyba ze ojcem jest brytyjczyk to wtedy rodzice maja prawo wyborku.... ta procedura obywatelstwa dzieci polskich urodzonych w UK o le sie nie myle zostala zniesiona w roku 96 dlatego ze to sie mijalo z celem... matki przylatywaly tutaj ylko po to by urodzic dziecko i wracaly do kraju...
tak wiec sprawa z obywatelstwem wyglada wlasnie tak....
Ja chodze na USG do polskiej przychodni, bo u nas tez masakra. Dwa skany w czasie calej ciazy. No i oczywiscie prowadzi mnie lekarz rodzinnykurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:--(
Dobrze, ze jest ten polski ginekolog... oczywiscie prywatnie... Ale co tam, najwazniejszy dla mnie spokoj, ze z Dzidzia jest oki :-)
U mnie dzis dobrze, mialam mdlosci, ale w prorownaniu z zeszlym tygodniem to tak jakbym ich nie miala Jutro ide na ponowne badania krwi... I tak leci powolutku :-) Czuje sie swietnie
Wiem, ze jeszcze za wczesnie, ale zamierzam sie zaczac rozgladac za rzeczami dla malucha, bo tak na raz wszystko kupic sobie nie wyobrazam... moj budzet moze tego nie przezyc
Pozdrawiam Was Dziewczynki ;-)