reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kinga ja tez mieszkam na wyspach... ;-) teraz to bedzie moje drugie dziecko ktore tutaj urodze... powiem Ci ze troche jestes w bledzie co do obywatelstwa dziecka... to ze dziecko urodzi sie w UK nie oznacza ze dostanie obywatelstwo brytyjskie... dostanie polskie tak jak jego rodzice... chyba ze ojcem jest brytyjczyk to wtedy rodzice maja prawo wyborku.... ta procedura obywatelstwa dzieci polskich urodzonych w UK o le sie nie myle zostala zniesiona w roku 96 dlatego ze to sie mijalo z celem... matki przylatywaly tutaj ylko po to by urodzic dziecko i wracaly do kraju...
tak wiec sprawa z obywatelstwem wyglada wlasnie tak....
Rudzia, ja bede rodzic w Irlandii i zaczynam sie tym faktem bardzo stresowac :szok: Bo w Polsce to przynajmniej wiesz czego sie spodziewac :-D Napisz prosze jakbys mogla jak Ci sie rodzilo w UK i wrazenia...

kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:-:)-( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:-:)-(
Ja chodze na USG do polskiej przychodni, bo u nas tez masakra. Dwa skany w czasie calej ciazy. No i oczywiscie prowadzi mnie lekarz rodzinny :-D
Dobrze, ze jest ten polski ginekolog... oczywiscie prywatnie... Ale co tam, najwazniejszy dla mnie spokoj, ze z Dzidzia jest oki :-)

U mnie dzis dobrze, mialam mdlosci, ale w prorownaniu z zeszlym tygodniem to tak jakbym ich nie miala :-D:-D:-D Jutro ide na ponowne badania krwi... I tak leci powolutku :-) Czuje sie swietnie :)
Wiem, ze jeszcze za wczesnie, ale zamierzam sie zaczac rozgladac za rzeczami dla malucha, bo tak na raz wszystko kupic sobie nie wyobrazam... moj budzet moze tego nie przezyc :-D

Pozdrawiam Was Dziewczynki ;-)

reklama
Witam dziewczyny dziś zobaczyłam walące jak dzown serduszko:tak: :tak::tak::tak:Ten malutki migający punkcik na ekranie to nowe życie!! Wrażenie niesamowite aż mnie pod sercem coś ścisnęło. Wg usg to dopiero 5 tydz i 6 dzien...mała ta nasza dzidzia ale najważniejsze bybyla zdrowa. Lekarza zaniepokoil 1 fakt ze pęcherzyk jest spłaszczony i żebym uważała na siebie:no: od razu spytałam się czy to znaczy ze mam zagrożoną ciążę?? On na to, że każda ciąża przed 13 tc jest zagrożona bez względu na pęcherzyk ale zebym uważała na siebie bardziej:wściekła/y:A to jest 1 z lepszych ekspertów od USG w Warszawie dlatego starsznie sie zaniepokoiłam i boję sie o naszą zygotkę :-( Czy miałyście cos takiego??

tak ja z Natalką do 7 tygodnia miałam spłaszczony pęcherzyk i brak tętna płodu i potem się elegancko zaokrągliła ale brałam sporo leków m.in duphaston na podtrzymanie ciąży

Witam dziewczyny dziś zobaczyłam walące jak dzown serduszko:tak: :tak::tak::tak:Ten malutki migający punkcik na ekranie to nowe życie!! Wrażenie niesamowite aż mnie pod sercem coś ścisnęło. Wg usg to dopiero 5 tydz i 6 dzien...mała ta nasza dzidzia ale najważniejsze bybyla zdrowa. Lekarza zaniepokoil 1 fakt ze pęcherzyk jest spłaszczony i żebym uważała na siebie:no: od razu spytałam się czy to znaczy ze mam zagrożoną ciążę?? On na to, że każda ciąża przed 13 tc jest zagrożona bez względu na pęcherzyk ale zebym uważała na siebie bardziej:wściekła/y:A to jest 1 z lepszych ekspertów od USG w Warszawie dlatego starsznie sie zaniepokoiłam i boję sie o naszą zygotkę :-( Czy miałyście cos takiego??

Nie martw się kochana. Będzie dobrze :);* Uważaj na siebie i dbaj o dzidzie :) Dużo wypoczywaj. A wszystko będzie dobrze :)

Rudzia, ja bede rodzic w Irlandii i zaczynam sie tym faktem bardzo stresowac :szok: Bo w Polsce to przynajmniej wiesz czego sie spodziewac :-D Napisz prosze jakbys mogla jak Ci sie rodzilo w UK i wrazenia...

Pozdrawiam Was Dziewczynki ;-)
tabasia
no nie jest latwo to wszytsko ogarnac wiedzac jak to wyglada w PL... mnie przy pierwszej tak jak i przy drugiej prowadzi polozna... ginekologa nie widzialam do samego konca jak sie maly urodzil....
jesli chodzi o badania zapewne wiesz jak to wyglada 2 razy scan, raz badanie krwi... a przy kazdej wizycie co 4 tygodnie potem im blizej porodu czesciej... badanie moczu....
jesli chodzi o sam porod to nie wiele moge napisac bo mialam cesarke... do samego konca nie wiedzialam co mnie czeka bo na oddziale okazalo sie ze maly wypial sie na wszystkich pupa :-):-) ogolnie cala historia ze szpitalem to skzoda gadac po 3 dniach nie dalam rady i postanowilam wypisac sie na wlasna odpowiedzialnosc:-):-):-)
ogolnie rece opadaja... oczywiscie zapewnie nie wszedzie tak jest... ja tylko mowie o wlasnych doswiadczeniach... a moje znajome ktore tu rodzily tez im sie odechcialo narazie na kolejne bobasy tutaj :-):-)

He he ja mam na prawym policzku jakąś niby wysypke :) a lewy gładziutki ;D

Dziewczyny, czy jak pójde 31 sierpnia na usg, to poznam już płeć mojego bobasa??

heheh no tak i kolejne udziwnienia na wyspach :-):-):-) tutaj nie mowia plci dziecka:-):-) chocbyscie bardzo chcieli to sie nie dowiecie:-):-) no chyba ze prywatnie czasami mowia ale rzadko sie do zdarza....;-);-)

reklama
Rudzia no to niezaciekawie :baffled:
Wiem, ze w Irlandii dziewczyny sa bardzo zadowolone z opieki i z porodem tez nie jest zle. Ja na pewno bede brac znieczulenie, bo inaczej sobie tego nie wyobrazam :szok:
A i tak sie okaze w szpitalu co bedzie i jak bedzie...
Oby do marca ;-)

Do góry