reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziękuje bardzo wszystkim bardzo mi pomogłyście :) pójdę jeszcze wszystkiego się dowiedzieć :) ale kamień z serca mi spadł mogę teraz myśleć tylko o dziecku :)
Życzę wszystkim dużo zdrowia :)

reklama
Igi nie strasz mnie.

Ja badań też jeszcze nie robiłam, wizytę mam 18.08. To będzie 10 tydzień. To Usg to trochę przesada. W każdym kraju robi się pomiędzy 11 a 14 tygodniem. Nawet w książkach tak pisze. A badania też masz dopiero w 20 tygodniu:confused:

dlatego wlasnie bardzo duzo kobiet z wysp jezdzi do PL sie badac...
a na prywatnie nie da sie tu zrobic badan... wiec... pozostaje latac do PL...

Dziewczyny, bez paniki z tą niedoczynnością.
Po pierwsze, trzeba zrobić badanie na poziom TSH (cena 30-40PLN), jeśli macie powyżej 4 jednostek (przy ciąży lekarze wolą jak kobieta ma poniżej 2-2,5 jedn.), to trzeba braki naturalnego hormonu zastępować sztucznym i tyle!
Po drugie to, że tarczyca szwankuje przy ciąży zdarza sie wielu kobietom w ciąży (wszystkim w mojej rodzinie dla przykładu). Niektórym przechodzi po porodzie i po jakims czasie wracają do normy inne muszą brac proszeczek już do końca.

Ważne, żeby o tym pamietać, bo zingorowanie problemu może mieć niepomyślny efekt przy rozwoju dziecka.

Mirosia...dzisiaj jest chyba taki dzień...ja też od rana mam czarne myśli co do ciązy......:baffled:Strasznie się martwie...

A co do tego uczucia zimna w ciąży to własnmie wyczytałam w necie, ze może to być spowodowane niedoczynnością tarczycy co jest niebezpieczne dla rozwoju dziecka..np jego mózgu....:-(Normalnie się dzisiaj nakręcam!
Igi, uczucie zimna może występować przy chorobie tarczycy (niedoczynności) lub przy anemii. Wystarczy zrobić morfologię, TSH i FT4 i będzie wszystko wiadomo.
Co do czarnych myśli, to ja codziennie je mam. W pierwszej ciąży byłam radosna, niczym się nie przejmowałam. Teraz martwię się, ponieważ mam plamienia. Poza tym jak czytam posty dziewczyn, którym się nie udało donosić maluszka, to boję się każdego dnia:-(

Rzeczywiście superaśne te pasy!! Gdyby nie wy nie pomyśałabym o takim rozwiązaniu. Znalazłam na allegro jeszcze takie
Pas Ciążowy z Troczkami - super promocja!!! (705177454) - Aukcje internetowe Allegro

Pas na bokach posiada system troczków, dzięki którym możesz sobie dowolnie wyregulować jego wysokość, ślicznie go zmarszczyć i dopasować do powiększającego się brzuszka.

Kurdę kupuię sobie narazie czarny chyba najpraktyczniejszy a jak mi się spodoba jego noszenie to jeszcze jakiś kupie napewno!!

witajcie marcóweczki:-D:-D:-D:-D

u nas lepiej nie wymiotuję aż tak często 4-5 razy dziennie i starczy:tak::tak::tak::tak:

za to brzusio pobolewa:-:)-:)-(i kręgosłup szok:szok::szok::szok:

co do pasów ja mam dwa z dzidzią czarny i z nóżkami zielony, ale z natalką nie korzystałam bo leżałam teraz zobaczymy

co do ciuchów to ja już 3 tygodnie dygam w spodniach ciążowych:tak::tak::tak: póki co schudłam 2kg i waga stoi a obwód brzucha 20 cm więcej piersi już 80 c/d norma to 75 b ale z natalką po porodzi nosiłam 75-80 e:tak::tak::tak:

witam nowe mamy gratuluję fasolek serduszek udanych badań

współczuje tym co muszą niewiarygodnie długo czekać szok:szok::szok::szok:ja bym tam nigdy ciąży nie donosiła:no::no::no:

miłego dzionka

Nicola, no ide na badania 14 sierpnia...wiec porobię sobie te badania.
Ale wyczytałam ze w 1 trymestrze TSH spada tak standardowo wszystkim...jest to fizjologiczna przypadłość w ciązy każdej kobiety....może stąd to uczucie zimna...:baffled:Ale badania zrobie, bo się inaczej zamartwie na śmierc...

Moniat84, ja nie chce straszyć.....tylko dzisiaj mam taki dzień jakiś.....może poprostu nie będę do Was pisać dopóki czarne myśli mi przjdą;-)

reklama
A nosząc te pasy to nie będzie zbyt gorąco teraz? Słyszałam, że ponoć jeansy dla ciężarnych nie sprawdzają się tak jak powinny, więc przyznam, że mam pewne wątpliwości do tych pasów, czy spodnie z tyłka mi wtedy nie spadną :-D

Do góry