ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Myślę, że najlepiej jakbyś przeszła się do byle jakiego biura rachunkowego i poprosiła o poradę, tam wszystko wiedzą, bo my możemy tylko gdybać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do 20 tygodnia aż? To już jest przegięciekurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:--(
ciazadorotki dostaniesz 100 %. Ja miałam podobną sytuację, po dwóch miesiącach od zatrudnienia poszłam na zwolnienie, zus oczywiście musiał się czepiać, było im podejrzane, że zatrudniłam się po to aby otrzymywać kasę, musiałam opisać co i jak i tyle, oni zawsze się muszą przyczepić
Oj Rudziara...to rzeczywiście troszkę dziwnie.....a nie robią obowiązkowych badań usg między 12-14 tygodniem ciązy??
A jakieś badania krwi?? Czy się ma toxoplazmoze, czy jakieś inne świństwo...przecież to jest niebezpieczne przy rozwoju płodu.....
Jak oni na to reagują??
Mirosia...dzisiaj jest chyba taki dzień...ja też od rana mam czarne myśli co do ciązy......Strasznie się martwie...
A co do tego uczucia zimna w ciąży to własnmie wyczytałam w necie, ze może to być spowodowane niedoczynnością tarczycy co jest niebezpieczne dla rozwoju dziecka..np jego mózgu....:-(Normalnie się dzisiaj nakręcam!
kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:--(
kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:--( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:--(
dziękuje bardzo za wszystkie rady. Mam jeszcze pytanie co musiałaś opisywać w ZUS-ie ??