reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

nie bylam u tego lekarza:-( dostalam normalnego krwawienia jak w czasie @:-( zrobilam jeszcze jeden test wyszedl negatywny, czyli hcg spadlo do zera praktycznie:-( eh no cuz:-( nie dane mi bylo widocznie tym razem, bylam dopiero kilka dni po spodziewanej @ wiec bylo to jedno z tych naturalnych, wczesnych poronien, jakbym nie zrobila testu wczesniej pewnie nawet bym nie wiedziala ze w ciazy bylam:-:)-( wywalilam suwaczka:-( narazie sie otrzasam, trzeba bedzie powrocic do staranek, ale juz nigdy nie zrobie testu przed terminem spodziewanej @ zbyt duza przykrosc pozniej i stresu jesli nie wychodzi:-:)-:)-:)-:)-( tymczasem wszystkim marcoweczkom zycze duzo zdrowka, spokojnych 9 miesiecy i zeby juz zadna nie odpadla z terminu tak jak ja:tak:

ja sie nie zalamuje bede sie zaczajac na kwietniowki teraz a jak nie to na majowki, czerwcowki itp :-D

pozdrawiam wszystkich serdecznie, moze bede czasem na Wasz watek zagladac ale musze sie narazie troche uspokoic, zeby zdrowo i optymistycznie zaczac na nowo;-)

Przykro mi :( Następnym razem będzie dobrze.. :):*

Witajcie Marcóweczki:-D:-D
U nas dziś taka piękna pogoda:tak:
Już od 5 rano nie śpię. Ostatnio budzę się o 5 już wyspana a potem jeszcze sobie kimam:tak::-D
Nie poszłam dziś zajmowac się Filipkiem ( to moja praca) bo FIlipek miał gorączkę 39,4 i rodzice byli z nim na pogotowi bo czopek bardzo mało zbił temperatury.. Prócz zaczerwienionego gardła i gorączki nie ma żadnych objawów chorobowych. Podejrzewają angine, dlatego dzwoniła dziś rano do mnie jego mama i powiedziała, że dla ciężarnych angina jest niebezpieczna i żebym nie przychodziła bo się zarażę.

Mnie brzusio juz nie boli:-D Jedynie jak się zmęczę lub za długo chodzę to wtedy:tak: Ogólnie czuje się dobrze:tak:Nie moge się doczekac, kiedy mi się suwaczek przesunie na drugie okienko z dzidzią:-p:-D
A Wy kochane jak się czujecie?;-)

Kochana, mnie brzuch non stop prawie boli, tylko już nie tak mocno.. Owszem, są chwile gdy nie boli, ale rzadko. Czuje sie juz tak swobodniej :)

Agniesiak85 ja tez tak mialam w 4 tyg ze wlasnie jak duzo chodzilam to czulam brzuszek tzn takie napiecie lub lekki bol teraz juz tego nie czuje, za to czuje cycochy o ranny jak bolo i sutki takie wrazliwe, prawa piers juz nabrzmiala lewa jeszcze nie smiesznie wygladam bo sa nierowne :-)
Blueberry77 napewno sie rozgoscisz

Widze że jesteśmy na tym samym etapie :)

Agniesiak twoj suwaczek rozowy-czujeszze bedzie mala ksiezniczka?:-))))
ja mam niebieski i licze na księcia :-)

He he, ja mam różowy bo mi się podoba :) i z tego co wiem to Agniesiak też bo Oni czekają na Tomaszka :) Kolor suwaczka jak dla mnie nie ma znaczenia :)

reklama
Hej dziewuszki, ja tez sie czuje dobrze ale strasznie ospala jestem, chociaz moze to przez upaly. Brzuszek czasem poboli a tak to nic wiecej. Tak sie zastanawiam w ktorym ja wogole tygodniu ciazy jestem. Moje ostatnie cykle byly baaardzo wydluzone, cos ok 50 dni.:baffled: Ostatnia @ mialam 18 maja, a owulka wg temperatury byla 15 czerwca. Testy owulacyjne cos mi nie wychodzily i nie wiem czy nie przegapilam tej owulki. To mozliwe zebym miala owulacje az prawie miesiac od poczatku @. :confused:
Wlasnie dzwonila polozna do mnie, i stwierdzila ze po dacie ostatniej @ to jest juz 7 tydzien. Ale mi sie cos zdaje ze bedzie mniej…

oj ja o mojej ospałości nie wspomnę, nic mi się nie chce - mogłabym leżeć cały dzień i czytać gazety albo przed tv. na szczęście Kuba nie dokucza mi zbytnio. wczoraj rozpędził się chciał skoczyć na mnie na co mąż "nie wolno tak robić, tu u mamy w brzuszku jest dzidziuś" a Kuba zdziwiony "nie dzidziuś! to jest mama, Ola" :-)

jutro czas wrócić do pracy po dwóch tygodniach urlopu - nie wiem jak to przeżyję. zaświadczenia jeszcze nie mam, do lekarza idę 10.07 na 18.15. zastanawiam się czy jutro nie przyznać się do mojego stanu - niech mi zmienią czas pracy na 8 godzin bo 12 nie wydolę.

Dziewczyny z tym pobolewaniem brzucha to widze ze normalka. W koncu macica sie rozciaga wiec musi troche bolec;-)
Kurcze Kicia to naprawde bardzo przykre co Cie spotkalo:-( trzymaj sie, miejmy nadzieje, ze uda Ci sie w kwietniu:tak:
Dziewczyny, macie juz jakies objawy? Jakies nudnosci czy inne? U mnie jak na razie nic, poza lekkim pobolewaniem brzucha od czasu do czasu, ale tez juz coraz rzadziej.
Bajeczko, to fakt, ze ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. A moze w Twoim przypadku wlasciwe byloby liczenie od owulacji. Mysle, ze lekarz bedzie wiedzial jak liczyc:tak:

Ja to już bym chciała mieć jakieś mdłości, albo żeby brzuszek choć ciutke urósł.:-D:-D:-D Bo bym chociaż miała jasne dowody na dzidzię. A teraz to dziwnie, bo brzuch to tylko czasami zaboli, a tak poza tym to nic.
A ja do lekarza idę dopiero w 12 tygodniu na usg, za 2 tygodnie mam położną która jedynie założy kartę ciąży i chyba zrobi badania z krwi. Nie wiem czy wyrobię z tym czekaniem i nie pójde prywatnie.
Lecę się ochłodzić bo u nas masakra, skwar.

Ja mam czasem lekkie mdłości. Wczoraj w nocy obudziłam się o 3ciej i wymiotowałam tak troszke.. ;/ Ale dziś jest nawet ok :) zobaczymy czy w nocy znów mnie napadnie..

Gratki dla zafasolkowanych
Dziewczyny a macie dużo białego sluzu , u mnie28dc ,własnie to i ból piersi po bokach ,ale test negatywny:-(

Gratki dla zafasolkowanych
Dziewczyny a macie dużo białego sluzu , u mnie28dc ,własnie to i ból piersi po bokach ,ale test negatywny:-(

No ja mam biały śluz, ale w sumie nie tak dużo. Dziękuje za gratulacje :):* i życzę Ci by była fasolka :) A powiedz mi, ale trwa dni u Ciebie cykl? I kiedy masz mieć @? Mierzysz tempke? Jak nie to jutro zmierz i napisz ile miałaś. Tylko mierz rano, najlepiej koło 6tej. Przed wstaniem z łóżka.

Cześć Dziewczyny, jestem marcóweczką 2009 i wpadłam Wam życzyć szczęśliwych 9 miesięcy i szczęśliwych rozwiązań. Ja dokładnie rok temu dowiedziałm się, ze jestem w ciąży i powiem Wam że ten czas tak szybko zleciał.... Cieszcie się każdym dniem i odpoczywajcie ile się da, róbcie coś dla siebie, bo potem....hmmm, no powiem tylko tyle, że będzie trudno:-D
Pozdrawiam Was jeszcze raz!!!!!

reklama
Ja to już bym chciała mieć jakieś mdłości, albo żeby brzuszek choć ciutke urósł.:-D:-D:-D Bo bym chociaż miała jasne dowody na dzidzię. A teraz to dziwnie, bo brzuch to tylko czasami zaboli, a tak poza tym to nic.
A ja do lekarza idę dopiero w 12 tygodniu na usg, za 2 tygodnie mam położną która jedynie założy kartę ciąży i chyba zrobi badania z krwi. Nie wiem czy wyrobię z tym czekaniem i nie pójde prywatnie.
Lecę się ochłodzić bo u nas masakra, skwar.
Kochana doskonale Cie rozumiem, ja tez bym chciała miec jakieś "ciążowe" objawy..:tak:Czasem to się nawet zastanawiam czy tych dwóch kresek sobie moje oczy nie wymyślił..;-)

Ja mam czasem lekkie mdłości. Wczoraj w nocy obudziłam się o 3ciej i wymiotowałam tak troszke.. ;/ Ale dziś jest nawet ok :) zobaczymy czy w nocy znów mnie napadnie..
Ty moja kumpelo od testowania:-D Mdłości to dobry znak:tak: Znaczy, że z dzidzią wszytsko oki:tak: Eh.. ja jak na razie nie mam:-( i jak wczesniej napisalam, denerwuje się czy sobie moje oczy nie wymysliły tych dwóch kreseczek na tescie..
Buziaki Kochana, trzymajcie się:-)

Do góry