reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie!:-)

Hihi :) Wczoraj przyjechaliśmy od cioci z imienin (mama moja nas przywiozła i została u nas na noc, no i brat cioteczny 13letni też został na noc u nas). Było wesoło i rodzinnie:) M teraz sobie śpi pod kocykiem bo w nocy musial biedak na materacu spac bo ja, mama i brat cioteczny na wyrku w poprzek spaliśmy:-D
Miss.. trzymam kciuki za Fasoleczkę.:tak:
Czarnuszka..- wspołczuje strasznie..
Ja się nie mogę doczekac 12 stycznia, bo mam kolejną wizytę u gina a 22stycznia mam usg:-)

Ja wizyte dopiero 7 stycznia....juz nie moge sie doczekac...bo ciagle sie czegos boje...a ze za mało sie rusza, a ze brzuch boli i wogle jakies lęki mam.

Ale Wam super dziewuszki juz niektore 8 miesiac zaczynaja a ja dopiero 7 zaczełam...ale juz coraz blizej :-D jak juz tyle zleciało to ten kawalek szybko pojdzie...ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza.. :)

A tak swoja droga to ciekawe jak tam Rybka- oby nadal w dwupaku

A ja mam wizytę i usg 5 stycznia. Wreszcie, bo ostatnio to miałam połówkowe. No, tyle, ze to już ostatnie. I ostatnia szansa dowiedzieć się, kto się w moim brzuszku ukrywa :-D
Właśnie odkryłam, ze pojawiły mi się rozstępy na brzuszku z obydwu boków.. To nie fer, jak mi brzuch skoczył jednej nocy 10 cm to nic nie wylazło, a teraz jak praktycznie długi czas już stoi w miejscu to wyłażą. I od niedawna balsamu uzywam. Może przestac? :-D W ogóle mam pełno rozstępów po okresie dojrzewania, tyle, ze wszystkie sa poziome, a te teraz wyszły pionowe i już w ogóle jak szachownica będę wyglądała :wściekła/y:

Witam kochane w drugi dzień świąt, bardzo cięzkie te święta wczoraj się objadłam aż mi niedobrze było a do tego za długo siedziałam za stołem w jednej pozycji i wieczorem nogi miałam jak słoń tak mi spuchły. Mąż mi wysmarował kremem i wymasował i dziś lepiej ale wczoraj tragedia :zawstydzona/y:
31 ide na kontrole, zobacze jak tam moja niuńka czy coś się zmieniło, mam stresa ale jednocześnie staram się być nastawiona pozytywnie :tak: musi być lepiej.
Zaraz jedziemy do moich rodziców w odwiedziny, ale dzisiaj musze sie pilnować z jedzeniem , no i więcej ruchu oczywiście ;-) może się uda

czarnuszka współczuje ci takich przeżyć i to w święta :-( wiem że to cięzkie ale nie denerwuj się bo dzidzia to wyczuwa. Życze ci dużo spokoju i żeby twój mąż wkońcu zrozumiał powage sytuacji, jest młody więc jest szansa że się zmieni ;-)

kamikaa nie dziwie ci się że nie masz siły na gości w domu, ja w tym roku w święta gości nie przyjmuje :tak: to my z mężem jeździmy w gości do rodziców :-), siedzimy ile mamy ochoty a w domku odpoczywamy. No cóż ale widocznie nie wzyscy mają wyczucie że kobieta w ciązy potrzebuje spokoju i wypoczynku a nie tylko obskakiwać innych.

missiiss1301 trzymam kciuki za wizyte u gina :tak: obyś jak najszybciej zaszła w ciąże i cieszyła sie upragnionym maleństwem :tak:

hej laski,
dziś do nas goście przychodzą, ale dopiero po południu :tak: także mam czas, żeby się przygotować ;-) właśnie się chlebek piecze, jeszcze muszę dorobić sałatki, bo jakoś nam wyszła, heheh ;-)
u nas dalej zima i dalej lodowisko :eek: wczoraj moja koleżanka w 9 miesiącu ciąży wywinęła orła jak z samochodu wychodziła :eek: tutaj nie sypią w ogóle, chyba nawet nie wiedzą, co można stosować ;-) tak samo, jak z zimowymi oponami :-p nie wiedzą, że taki wynalazek istnieje...

najbliższa wizyta u ogólnego 11.01.
usg 21.01.
wizyta w położniczym 1.02.
a potem się zobaczy ;-)

Moni27 - jeśli Ci mocno nogi puchną to powiedz o tym swojemu ginowu, bo to może oznaczać, ze woda i białko Ci sie zatrzymuje w organiźmie.

moni - rzeczywiście powiedz ginowi o tym puchnięciu nóg, tak na wszelki wypadek
przeczytałam w mojej książce, że na obrzęki trzeba pić herbatę z mniszka lekarskiego, jest moczopędna i siłą rzeczy wypłukuje wodę z organizmu - tylko przygotuj sie po niej na częstsze (o ile to w ciąży możliwe:eek:) sikanie:-D:-D:-D

mag- ja mam wizytę zaraz po tobie 6. stycznia mam nadzieję, że obie dowiemy się, ko u nas mieszka:-D
jak pisałam wcześniej zrobiły mi się rozstępy z tyłu ud, pod posladkami i dopiero dziś je zauważyłam, bleeee:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no to ja chyba mam najwiecej wizyt :-p teraz 28 pozniej 25jade do tego specjalisty mam nadzieje ze juz z fasoleczka ;-)
cos mis ie wydaje ze dopiero jak @ przyjdzie to bobo sie moze pojawi bo teraz raczej szans chyba nie ma no ale zobaczymy :-)

kurde a ja znow przeziebiona bbrrr... jak tylko przyjade w poniedzialek do siebie to zaczynam mierzyc tempke zobaczymy jaka jest obym sie do tego czasu wykurowala i zobacze czy jest wysoka a pozniej zobaczymyc zy sie zblizy @ czy nie... ale szczerze to nie czuje nawet jakby byla fasolka choc musze przyznac ze jak bylam na grobku Antosia to jakos sie czulam jakby ona tam w ogole nie lezal... tak jakbym go miala w brzuszku... hmmm moze akurat :-);-)
dobra dziewuszki spadam na obiadek a no i jeszcze na wasze brzucholki popatrzec :-)

reklama
Odkryłam dzisiaj,że jest mi co raz ciężej i już nawet o poduchy pod plecy jak siedziałam poprosiłam męża.To dopiero początek 7 miesiąca a jak to będzie dalej...:sorry:Zastanawiają mnie pewne ruchy,które czułam już kilka razy...może wiecie co to jest?Mianowicie czuję takie puknięcia następujące po sobie bardzo szybko.Kilka puknięć na sekundę...Ostatnio jak przebudziłam się w nocy leżąc na plecach i poczułam to,to na wszelki wypadek od razu przewróciłam się na bok.

Do góry