reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Dzieńdoberek lasencje :)
Ja własnie sobie miło i przyjemnie siedzę w biurze i przeglądam CV osób na moje miejsce. Muszę się zastanowić, kogo zaprosić na rozmowę.

Co do zakazu palenia - popieram całkowicie. Bardzo mi się podobało w zeszłym roku, że w dublinie moglismy z ciężarną wtedy kolezanka sylwestra spędzić wędrując po pubach. Sama w tym roku chętnie też bym gdzies poszła, jeśli będę się dobrze czuła, a jak mieliby palic dookoła, to nie ma takiej moliwości. Mam nadzieję, że ten pomysł uda się jednak zrealizować.
Koncia z tego co ja się orientuję, to własnie policja ma prawo wystawiać mandaty za złamanie zakazu. Straż miejska, póki co, może tylko pouczać, bo jakies przepisy wykonawcze sa niedopracowane. No i chyba jest możliwość palenia na ulicy przed lokalem. Bo ulice nie są objęte zakazem, a jedynie przystanki, perony itp.

reklama
witam

Ja w pracy:tak::tak:

jak dzis zernełam na suwaczek to strach mnie oblecial; hahha bo zostało mi 3 miesiace i 2 tygodnie ciązy:szok::szok: po nowym roku gaciami trząść zaczne hahahah
wczoraj miałam mega pracowity dzien ze na koniec wstac z sofy nie mogłam bo kazda kosc mnie bolała:baffled::baffled:
na dodatek wciagnełam cala paczke paluszków lubelskie o smaku cebulowym ( polecem pyszne) i zgage miałam obrzydliwą:blink::-p:cool2:

to tyle o mnie lece was pocztac.........

Masz rację fifronka, rzeczywiście przed lokalem można palić :tak:
Natomiast wiadomo jak to będzie z policją, będą to mieli w d*, bo i tak muszą kogoś złapać dosłownie "za rękę", tak samo jak z piciem alkoholu na ulicy, już nikt się tym zakazem nie przejmuje, mi samej zdarzało się pić pod chmurką. Najgorsze, że w PL nic się nie robi z podobnymi problemami.
Przytoczę fragment pierwszego lepszego artykułu:

"Nie do końca jednak wiadomo, kto i jak miałby nowe przepisy egzekwować. - Straż miejska nie ma takich uprawnień - tłumaczy Bartłomiej Kłodnicki, rzecznik gdańskiej straży miejskiej. - Możemy wystawiać mandaty jedynie za palenie na przystankach i na plażach - wylicza Kłodnicki. - Nie będziemy zatrzymywać służbowych aut i wchodzić do prywatnych lokali czy szpitali, by sprawdzić, czy ktoś tam pali. Takie uprawnienia ma policja - mówi Kłodnicki.
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/ostatnia-niedziela-z-papierosem,7924273,1,klip.htmlOkazuje się jednak, że policja też nie zamierza aktywnie włączyć się do walki z nałogiem. - Ustawa rozszerza jedynie katalog miejsc, w których nie wolno palić - wyjaśnia Błażej Bąkiewicz z biura prasowego komendy wojewódzkiej policji. - Kontrola realizacji przepisów ustawy należy, tak jak dotychczas, do inspekcji sanitarnej - tłumaczy Bąkiewicz."

no to z tego co zapamietałam:tak:

jesli chodzi o palenie w pubach itp.... jak dla mnie zakaz ok:tak::tak: nic dodać nic ując....

co do ochraniaczy i baldachimu dla mnie to jest tylko naciaganie na kaske i robienie z łozeczka jakiegos namiotu:baffled: ja nie kupuje bo to jak dla mnie zbędne:tak:co za duzo to nie zdrowo:-D:-) no ale kazdy robi jak chce :-)

Doveired- jak oczysko juz lepiej????????/
ola- waga sie nie myli ja nadrabiam po 1.5 kg na tydzien teraz sie pilnowałam i poszło tylko 1kg ale juz od 10 mni zastanawiam sie czy zjesc tego pączka co kołomnie lezy hahaha
masala- 1 ciaze cała sie kompałam bo prysznica nie miałam:no: i ciepłej wodzie i nic mi sie nie stało po dkoniec nawet bardzo ciepła wode wlewałam co by poród sie zaczoł i dupaaaaaaaaa teraz mam tylko prysznic:sorry2::sorry2: a chetnie bym polegiwała we wannie..........
malina- w taki razie gratuleuje syncia 1 kg powiadasz:szok::szok::szok: szok a co do Freda to niezlego macie szkodnika lepiej uważaj zeby małemu potem ubranek nie zjadał ahhaah
scarlet- no widzisz jednak czekanie sie opłaca pochwal nam sie tu zakupem.........
papcia- współczuje kłoptow z nogą:sorry2::sorry2:
Fifronka- i co jest ktos ciekawy na twoje miejsce????????
Marta- nie ma to jak szybki spacer od rana co ????? jak to zawsze po tym umieram cały dzien:nerd:

tylko tyle zapamietałam.......

Witam mamuski serdecznie:-)
Na razie mam dobry humorek,pospalismy sobie z piesem do 10.30:szok::-),poszlismy na szybki spacerek,zjedlismy sniadanko i (odpukac;-)) na razie nie mam mdłosci:-) ale z moimi zgrabnymi ruchami udało mi sie rozlac herbate:zawstydzona/y:
Pinka to mnie ładnie pocieszasz z ta waga:baffled: ja własciwie jem ciagle tyle samo i słodyczy dosc mało bo mnie nie ciagnie dlatego jestem zdziwiona ze w tydzien az tyle:zawstydzona/y: ale dzis rano waga pokazała 59kg;-)ps.zjedz tego paczka;-)smacznego;-)
Malinka super pomysły ma Wasz Fredziol;-) a powiedz czy on juz jakos reaguje na Twoj brzuch? Widze ze tez masz fajne pory na jedzenie takich pysznosci;-)
Milutek powodzenia w tych urzedach dzis:-)
Ewi Tobie tez zycze powodzenia w zusie:-)
Buziak i Masala ja sie kąpie prawie codziennie,prysznica nietoleruje;-) i lubie goraca wode choc teraz w ciazy jakos naturalnie przyszło upodobanie troche mniej goracej;-) i jak narazie nic mi sie nie dzieje:-)

Wszystkim zycze miłego dnia:-)

Cześć z "rana" Wszystkim ;)

Pospałam sobie, a potem poleniuszkowałam w ciepłym wyrku, wzięłam prysznic, a śniadanko już czekało na stole :)
Mogłabym tak codziennie ;) ale niestety mam tak tylko wtedy, gdy eM ma kurs po południu, dzisiaj znika mi o 17 i wraca nad ranem..
Ale za to jutro ma wolne - strasznie mi się podoba ta jego nowa praca i widzę, że jemu też ;)

Martunia nigdzie się nie wybieram! Zadomowiłam się już tutaj i nie potrafiłabym już przerzucić się na lutówki ;)

Pinka ja się bardziej boję o zabawki, Fred uwielbia pluszaki "rozpracowywać" oczywiście, a przy dziecku trudno, żeby coś nie leżało na podłodze.. No zobaczymy jak to będzie wyglądać.. Generalnie to uświadomiłam sobie, że będę mieć 3 facetów w domu :D

Olka nie zasnęłabym bez tej kaszy ;)))) A Fredzik lubi się przytulać do brzucha i go wąhać, lizać.. Myślę, że on czuje w środku nowego funfla do zabawy ;) Wczoraj jak mały kopał, to Fredzik położył mi łepek na brzuchu i mimo, że aż mu głowa podskakiwała od kopniaków cierpliwie to znosił ;) Mam tylko nadzieję, że nie będzie za bardzo zazdrosny..

reklama
Pinuś, spacerek do przedszkola był powolny, bo Juli jak panek z ręką w kieszeni a za druga ja go trzymałam bo nie dałabym rady dogonić uciekinierów a i tak droga wyszła mi w dobrą godzinę;-):tak:.
Fifronka, ciacho- ciachem ale żeby pojęcie o pracy to to miało;-):tak:.
Futerko, ja też wolę kąpiel a nie jak mokra kaczka spod prysznica wychodzić.

Odnośnie palenia to jestem jak najbardziej za zakazem:tak:, nie mogę spokojnie do sklepu przejść :no: bo stoją handlarze - mrówki :wściekła/y: i fajkami handlują a ten ich ukraiński syf gorzej śmierdzi niż kiedyś nasze Mocne:sorry2:.

U mnie na razie 3 kg:szok: na plusie i tak nieźle:-p;-):tak:.
Makaron dogotuję do rosołku i do kumpeli zmykam na ploteczki:-p:-).

Do góry