reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Dusia, i jak gastroskopia Michałka?
Skaba, czekam na fotki
U nas nic nowego. Mila po tygodniowej przerwie wróciła do żłobka. Rano nie chce wychodzić. Ale jak ją odbieram, to jest bardzo zadowolona i nie chce wychodzić do domu. Jutro jedziemy na majówkę przedszkolną. Trzymajcie kciuki za pogodę. We wtorek Mila ma występy na dzień mamy. Nie mogę doczekać. Ja od tygodnia pracuję na 7/8 etatu i wieczorem padam. Jeszcze z tydzień i się przyzwyczaję do nowego trybu pracy. Czekam na wyniki rekrutacji do przedszkola. Za tydzień mają być listy przyjętych dzieci.

reklama
niestety z fotkami klops:-(nie mogę ich wkleić ze swojego komputera:-( jak znajdę chwilkę to pomyślę co z tym zrobić, ale to potrwa, bo ja jak zwykle w rozjazdach - wyjeżdżam w środę i wrócę dopiero w sobotę. W dodatku w sobotę mamy festyn rodzinny, na którym występuje i Bartuś i Marysia, więc muszę wyjechać z Lublina o 2 w nocy, żeby dotrzeć na czas do domu. Na samą myśl już sił nie mam:-( Ale już niedługo zaplanowany urlop, więc sobie to odbiję:-)
giza majówka się udała? i zdaj relację z występów :-)

od razu widać, że pogoda ładna, bo pustki na forum zapanowały:-)

Witamy!

Co tu pisać jak niewiele się dzieje. No ale tym to się muszę pochwalić.
Przed chwilą wróciłam od dentysty z Nelą. Miała robioną prawą dolną 4-ke. Dziecię siedziało pięknie, ani nie zająknęła - mamusia wręcz pęka z dumy!!!!! :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Okazało się że dziura była bardzo duża i prawie dochodziła do nerwu :-( jeszcze trochę i trzeba by było truć. Mamy jeszcze jednego ząbka do leczenia, ale to już pewnie mniejsza dziurka.

Filip - z dnia na dzień coraz więcej słówek łapie, rewelacyjnie wychodzi mu "beliegoo" (berlingo - firmówka M).

Poza tym po staremu. Ucięliśmy sobie wczoraj wycieczkę w strony Ewy - Majdan Sopocki, Szumy, Susiec - przejeżdżaliśmy przez M. Królewski.

i pewnie na tyle bo młody mi miałczy za uchem ....

Skaba, fajne fotki w podpisie.
Weronikaa, gratulacje dla Neli. Dzielna dziewczynka.
Majówka się udała. Na początku pogoda była taka sobie - mokro i zimno, ale szybko się wypogodziło. A kawałeczek występów Mili do obejrzenia na zdjeciowym. Pokazy super. Kilkoro dzieciaczków się popłakało, ale to jednak spory stres dla takich maluszków. Ogólnie impreza udana. W połowie czerwca kolejne występy na zakończenie żłobka.

witajcie!

No w końcu i ja się odzywam.

Miałam trochę roboty, bo wpadłam na szalony pomysł... rozpoczęcia działalności gospodarczej :-D. Z dwójką dzieci , mieszkając sama, nie mam szans na pracę przez najbliższe 3 lata i stąd ten pomysł.
Jutro składam wniosek o dofinansowanie z UP :-p Trzymajcie kciuki - w 30 dni mają mi odpowiedzieć. Dużo latania.
Jak coś z tego wyjdzie, to powiem Wam co i jak - na razie nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca.:sorry2:

Muszę lecieć.

weronika dzielną masz córcię :-) ja sobie mojej trzpiotki u dentysty nie wyobrażam:baffled:
giza tylko tyle mi się udało zrobić ze zdjęciami. Pedzę na zdjęciowy:-)
ninja trzymam kciuki. Podziwiam tego twojego powera!!:-)

Dusia - jak wyniki gastroskopii?
Skaba - u nas też będzie opłata za przedszkole za każdą godzinę ponad 5 godzin, ale wysokość tej stawki mają ustalić do końca sierpnia i jeszcze nic nie wiadomo.Emilka będzie w przedszkolu do 17.30. Podobno trzeba płacić tak, jak się zadeklaruje, nawet, jeśli dziecko będzie się odbierać wcześniej...
Giza - późno macie te wyniki, ale ja uważam że rekrutacja u nas, zaczynająca się od marca to pomyłka.
Weronika - gratulacje dla Neli, my też mamy w planie wizytę u dentysty, ale mam nadzieję, ze tylko na fluoryzację/lakierownie. Zaglądam jej czasem do buzi i nie widzę żadnych odbarwień ząbków, ale wiadomo, dentysta patrzy bardziej szczegółowo.
Ninja - powodzenia! A nie zdradzisz wcześniej czym miałabyś się zajmować?

My wczoraj wróciliśmy z Jastrzębiej Góry. Ja niestety dosyć mocno przeziębiona, bo bardzo wiało, ale już dzisiaj jestem w pracy. Emilka ogromnie zadowolona z wyjazdu. Mieliśmy pokój w domu z placem zabaw i pokojem do zabawy, więc byli ludzie przede wszystkim z dziećmi. Emilka zaprzyjaźniła się z jednym chłopcem i fajnie się razem bawili. Niestety chłopiec jest z Opola, więc już się raczej nie spotkają. Byliśmy w fokarium i na latarni morskiej, dużo spacerowaliśmy i bawiliśmy się na plaży. Nawet się trochę opaliliśmy. Było super.
W weekend czekają nas kolejne atrakcje - w przedszkolu Emilki jest festyn w sobotę, wiec pierwszy raz zobaczy je od środka, a w niedzielę mamy festyn w naszej dzielnicy.

U nas wszystko dobrze naszczescie Michalek nie ma celiaki, dzieki bogu. I nawet na gastroskopi nie bylo tak zle jak sie obawialam. Oczywisce poplakalam sie jak go kladlam na lozko na tej sali a oni mu na sile maske z gazem do usypiania zakladali a on plakal i krzyczal "mamo mamo". Ale to chyba byl najgorszy moment puzniej juz wszystko szybko poszlo. bendac pare godzin z nim w szpitalu zastanawialam sie skad rodzice bardzo chorych dzieci maja na to wszystko tyle sily ja bym sie chyba zalamala.

U nas w koncu lato sie pojawilo od wczoraj, bo predzej caly tydzien padal deszcz.
Dzieciaki jakis katar zlapaly ale nasmarowalam ich na noc vickiem i nakropilam tymi kropelkami olbas, masc z koperku nosy nasmarowalam wiec moze troche przejdzie. Ale jutro ide z Paulina do lekarza wiec przy okazji niech ja oslucha czy wszystko dobrze. A ide z nia do lekarza bo mi sie strasznie drapie za uszami i z tylu glowy az nierac do krwi. Przewaznie jak jest na zewnatrz jak jest cieplo i jak ja usypiam. Niewiem od czego to, juz umuwilam sie z nia do alergologa bo tez na buzi ma juz dlugo taka plame czerowna i na raczce niby nasza doktor muwi ze to egzema no ale zobaczymy co tamten powie. Ale wlasnie na ta wizyte jeszcze musimy troche czekac a przez ten czas to ona mi sie zadrapie wiec pujde jutro moze da nam jakas masc.

Ninja- Kciuki zacisniete, powodzenia!

Doris- Super ze wyjazd udany. Tez musze nad jakimis mini wakacjami pomyslec bo juz niechce mi sie siedziec w domu.

reklama
Do góry