reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Wlasnie skonczylam siedzenie nad filmikiem slubnym kuzynki mojego M wiec postanowilam jeszcze wskoczyc na chwilke zlozyc zyczonka i podziekowac za pamiec o nas :-) a wiec
Wszystkiego dobrego dla wczorajszych miesieczniakow Tymona i Filipka
a194.gif
i dzisiejszego miesieczniaka Filipka
oraz MARYSIU I KONDZIKU
Duzo slonka deszczu malo oby wam sie dobrze dzialo zdrowka i usmiechu na twarzy kazdego dnia na te 1 urodzinki zyczy Kasia i Domis
a122.gif
h090.gif
d028.gif
h080.gif
h100.gif

reklama
:-):-):-)Marysiu i Kondziczku! Samych szczęśliwych chwil Wam w życiu życzymy!:-):-):-)

MrsF - tak - Tymon nie oglada telewizji, zresztą nawet jak telewizor u rodziców jest włączony to kompletnie nie zwraca na niego uwagi. Odwraca się tylko i wyłącznie jak słyszy muzykę z reklamy Orange :-p (sieci tel.).
My telewizora nie posiadamy od 4 lat.
Oglądanie telewizji przez najmniejsze dzieci może spowodować padaczkę - ich układ nerwowy nie jest przygotowany do odbierania tak migającego obrazu. No ale każdy ma na to swoje teorie i na pewno wiele osób uważa to za bzdurę. Ja się tego trzymam i tyle.

Wiem jak to jest, bo mój brat miał padaczkę , na szczęście wyleczoną i mimo, ze byłam dzieckiem to pamiętam ile rodzice przeżyli a i na mnie to wpływ miało, bo mimo, że byłam młodsza, to niestety, ale zdecydowanie świat kręcił się wtedy wokół brata (w moim, dziecięcym odczuciu)... No ale z drugiej strony chyba "dzięki" temu byłam wyjątkowo samodzielnym dzieckiem (np. zostawałam sama w domu w wieku 4 lat, nigdy ze mną nie odrabiano lekcji, sam nauczyłam się czytać itp.).
No ale mała zadra jednak zawsze była, bo przez to też jako dziecko czułam się bardziej samotna :sorry2:

Marysiu, Kondziorro - idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i słonik.
Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami.
Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej!
:-):-):-)

Ninja, gratulacje nie posiadania telewizora od 4 lat! serio podziwiam! :tak: na Uni nasz profesor zawsze na nas krzyczal 'wyrzuccie telewizory bo to wypalacze mozgu' haha :-D
my posiadamy 3 ale ja zadnego nie ogladam, no chyba ze wiadomosci i Judge John Deed (serial-uzaleznienie od 5ciu lat :-D) od czasu do czasu. maz za to uparl sie ze skoro na mecze latac 2 razy w tyg nie moze to chociaz chce je ogladac w tv. J niestety na mecze reaguje szczeg ze ten 'salonowy' tv to jak stodola wielki wiec wszystko dobrze widac.
postaram sie szlaban na TV utrzymac jeszcze chociaz przez rok...mam nadzieje ze mi sie uda!

no lecimy na zajecia z J Sing and Sign - The original British baby signing programme. Miganie podobno pomaga niemowlakom w rozwoju mowy etc. nie wiem czy w to wierzyc ale J jest zachwycony zarowno piosenkami, prowadzaca jak i nowymi kumplami do zabawy wiec bedziemy chodzic co sobota

milego dnia! :-)

HEj dzikeujemy slicznie za zyczenia:tak::-)

Marysiu wszystkiego najlepszego z okazji 1 urodzinek:-)
i dla Filipka na ostatnia miesiecznice buziaczki :-***

Giza tez bym była dumna ;-) brawa dla Milenki!!!!!
Mrsf u mnie Kondzik oglada ale tylko dlatego ze Mela oglada bajki i tak spoziera czasem . Zauwazylam ze on sie nie interesuje ogladaniem ;-)tylko chodzi TV wiec siła rzeczy musi cos zobaczyc;-)
Kasik do której ty siedziałs:szok::confused: zyjesz dizs?

U ans imprezka dwudniowa dzis dla rodziny i bagatela uzbierało sie 27 osób(z dziecmi) ale o 2 juz jest mniej bo moi dziadkowie a pradziadkowie Kondzia nie przyjada:-( Bardziej tu chodzi o kase/prezent ze niechca mu dac:-(nei chodzi o to ze ich nie stac tylko moja babcia woli dawac kuzynom i ich dzieciom którzy mieszkaja z nimi:-( Tu juz drugie zaproszenie któe odzucili od nas jak zwykle tłumaczac sie ze babcia sie źle czuje :dry: Po pierwszym odrzuconym zaproszeniu na nastepny dzine poszli na chrzciny wiec cudem ozdrowiła:baffled::crazy: Niechodiz mi to o kase czy prezenty ale o sam fakt jak nas traktuja:-( Zostaliby przywiezieni i odwiezieni do domu wiec luksusowe warunki;-)
no cóz ich sprawa:dry:
Jutro za to czeka nas impreza dla znajomych z dziecmi:-p do tego ejszcze na noc zostaje Kondzia chrzestny z zona i musze obiad zrobic:sorry2:
Tym sposobem mam pracowity weekend;-)

Filipku najsłodszego na ostatnią miesięcznice:-):-):-)
U nas dzisiaj wiosna - słoneczko, ciepełko, ptaszki śpiewają, przebiśniegi, żonkile już wychodzą... oby tak dalej:tak::tak:
No to się napisałam - dzieć sie obudził - może wieczorkiem sie uda:confused:

Spóźnione życzenia dla Tymona Filipka i Dominiczka:-) oraz dzisiejsze
Filipku buźka na ostatnią miesięcznice
:-***

MARYSIU & KONDZIU -
wszystkiego co najsłodsze na kolejne latka, mnóstwo uśmiechu na co dzięń!!! :-******

Weronika Karte ciazy zazwyczaj zosatwiasz w szpitalu przy porodzie wiec neiiwem czy znajdziesz;-) super ze wyniki ok tylko co to am znaczyc ze czaruje synowa innych facetów?;-)

Mrowa - mi nie wzięli i znalazłam, z Nelą miałam kg mniej niż obecnie:zawstydzona/y: (ale i tak się miło zaskoczyłam, bo myślałam że mi sie bardziej utyło, patrząc w lustro :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
No nie ładnie sie dziadkowie zachowują, nie na widzę faworyzacji:wściekła/y::angry:, czy oni nie zdają sobie sprawy jaką krzywdę robią dzieciaczkom?? Ale to samo mogę powiedzieć w sowim przypadku bop moi staruszkowie ubóstwiają brata ponad wszystko (choć nie przeszedł, pyskuje do nich i w ogóle ...)
Mróweczko, więc zakasaj rękawy i nie padnij przy robocie ;-) udanej imprezki!

Giza -ale Mary mądra dziewczynka :rofl2::-)

MrsF - 10 pobudek :szok: I Ty jeszcze funkcjonujesz w pracy :szok: chylę czoła bo ja bym chyba spała cały ten czas :sorry2:
Z TV to u nas niestety sie zdarza, strasznie lubi reklamy jak jest taka "bajkowa"

Kasik - Ty spania kobieto nie masz?? 2 w nocy a ta przed kompem :nerd:

U nas też był przez moment przebłysk wiosny, więc poszliśmy trójeczką (a raczej czwóreczką) na spacerek i na zakupy, a tu jak zawiało, jak sypnęło śniegiem :szok::wściekła/y: do domu wróciliśmy biali jak bałwanki i jak tylko weszliśmy przestało i wyszło słońce :crazy:.
Za to wykonalam 300% normy bo w mig posprzątałam chałupkę, ugotowałam zupkę i zdążyłam przesadzić tą wielka Jukę (zabierałam siez miesiac do tego:sorry2:).

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :-) Dziękujemy za życzenia i również życzymy WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, UŚMIECHU , RADOŚCI NO I ŻEBY WAM KOCHANE MARCOWIĄTKA RODZICE ZA BARDZO NIE DOKUCZALI :-D

U Nas ostatnio urwanie głowy wiec nie mam za bardzo czasu sie poudzielać ale podczytuje was w wolnych chwilach. Gorąco pozdrawiam i mam nadzieje ze wkoncu stopia sie te sniegi :) Ja jutro do pracy :( ehh nawet nie mam kiedy spedzic czasu z rodzinka. Kupilismy wkoncu nowa lodowke no i gratis dostalam depilator braun i powiem wam ze to pieruńsko boli :p

Co do tv to my wogole nie ogladamy, u nas tv stoi i sie kurzy za to filip slucha bajek w postaci audiobook'ów. Jak mamy czas wolny to ja na bb siedze ewentualnie szukam jakis informacji a moj maz to tez siedzi na jednym forum badz oglada filmy lub slucha muzyki. teraz tv to rzecz zbedna. Musze pochwalic mojego syna Sam chodzi po mieszkaniu bez przytrzymywania się. Dobrze mu idzie bo potrafi sam przejsc z konca pokoju do drzwi:) milego wieczoru :) pozdrawiam i buziaki dla marcowiątek! :-*

Do góry