reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witam,
Befatka, ale masz pomyleńca wielbiciela... przy okazji czy niektórzy faceci nie mają godności, żeby myśleć o kobiecie, która jest zajęta:confused: a padłam jak zobaczyłam cię w pryszłości....
Ninja, na pewno sobie poradziłaś z zazdrością męża... :tak:
Weronikaa&Doris, dzięki za ochrzan:-p
Weronikaa, grunt to pozytywne nastawienie... a tego u Ciebie nie brakuje...
podobnie nie bralismy żadnego kredytu, bo dopiero przed ślubem spłąciłam i już miałam dość:tak: teraz zapisałam się do kasy zapomogowo-pożyczkowej, które działają przy budżetówkach... za to można brać bez oprocentowania:tak:
Doris, mam nadzieję, ze uda Wam sie dostać na te badania... myslałam, że później się zapiszę, ale jak zawsze spóźniłam się... może za rok:sorry2:
Mrowa, a jak tam wyniki Meli... wszytsko OK:confused: często jeszcze karmisz, bo ja to już tylko raz w nocy i czasami dla mojej wygody o 7:tak:

reklama
A co do prezentów, to nie daliśmy nic Przemkowi. Ale na wszelki wypadek mieliśmy przygotowany drobiazg dla niego. Ale sam mówił, że to urodzinki siostrzyczki i ona dostaje prezenty.

Pięknie się zachował! :-) No i znalazłaś świetny kompromis - Przemko prezentu nie dostał ale w razie czego był przygotowany - super!
Gdybym miała dwoje dzieci to też starałabym się nie dawać prezentu drugiemu, jeśli to nie jego święto. Dziecko powinno się uczyć, że (sorki za dosadność) nie jest pępkiem świata.
Świetnie, że się udało! Musiałaś być z niego bardzo dumna, co? :-)
No i zdrówka dla Milenki - oby przeszło szybko i bez pogarszania!

Doris - to będzie na Placu Bankowym, pod pomnikiem Słowackiego: Pomnik: Pomnik Juliusza Słowackiego w Warszawie - pomniki na mapie Targeo

(taki "autobus" będzie tam stał. O wymaganiach żadnych nic nie mówili.

Ciężkie zasypianie dzisaj było:no::no::no: Mam nadzieję, że przynajmniej skuteczne:sorry2:
A teraz BB jeszcze coś mi nie chce działać:angry::angry:
Beti ja też dołączam się do opierdzielki - nie dość, że sama chora chodzisz, to jeszcze dzieciaczki w pracy zarażasz!?!:szok::szok: Oj, niedobra Pani jesteś..:crazy:
Doris u mnie z Brzydulą jest dokładnie tak samo:-D:-D Gdzie by nie był, to leci na złamanie karku przed telewizor:happy::happy:
Giza zdrówka dla Milenki!! Ależ "prezent" się przyplątał zaraz po urodzinach:no::no: Widzisz, nawet się nie spodziewałaś, że masz takiego mądrego synka:tak::tak:
Współczuję wszystkim zafrankowanym:-:)-( My na szczęście nie mamy tego problemu, ale widzę co się dzieje u mojego brata:no::no: Jak pomyślę, że musi płacić ratę w wysokości całego mojego miesięcznego budżetu, to aż mnie ciarki przechodzą:sad:
Byłam wczoraj z Filipem u lekarza, bo ma na pupce taki dziwny placek i nic nie pomaga. Raz jest blade - prawie niewidoczne, a zaraz znowu całe czerwone:no::no: Byłam przerażona, że to łuszczyca, bo mój tata ma i wiem jaka to straszna choroba i podobno może się już zacząć w okresie niemowlęcym:no2:, ale lekarz mnie pocieszył, że to na pewno nie to i przepisał Triderm. Ale chyba nie był tak do końca przekonany, bo zaproponował wizytę u dermatologa:wściekła/y::wściekła/y:
No to dobrej nocki dziewczyny!! Zbieram się lulać, bo rańcem do pracy:hmm:

Na szybciutko poki nie ma jeszcze 24.00:-p
ZUZIU kochana - duzo slonka, deszczu malo oby ci sie dobrze dzialo! Wszystkiego naj na kolejne latka:-)
n030.gif
l040.gif
k015.gif

uciekam bo klapki mi sie zamykaja:huh: tyle tylko ze wczorajsza nocka znowu byla na panadolu i dzisiejszy dzien tez byl rozny:dry: pa kolorowych

zaległe Najlepsze życzenia dla Zuzi na pierwszy roczek!!!!
a my wczoraj bylismy u alergologa z wynikami badań i jak sie okazało Marcel nie ma uczulenia na NIC...:confused:
IgE to ogólenie i szczegółowe na mleko wyszło na 0.W zwiazku z tym pani doktor kazała wprowadzac od 5 ml dziennie mleko modyfikowane zwykłe i tak co dzień 5 ml wiecej az moze uda sie całkiem przestawic.Pytała czy były próby wprowadzenia białka mleka krowiego i powiediząłm o tym Daniu ze świat i ze małego dwa dni potem wysypało na rzusiu.Powieidziała że wprowadzanie zaczyan sie od najczystrzych postaci buiałka (oczywiscie wyłączajac samo mleko) tj. ser, jogurt naturalny, mleko modyfikowane.Wszystko co smakowe może byc z początku nietolerowane.
ucieszyłam się bardzo z tej wiadomosci no ale dziś juz mamy umowiona wizyte u dermatologa i będziemy weryfikowac nasze kochane AZS.Dobrze ze to uczulenie wyeliminowalismy z potencjalnych zagrożen i mogę sie zkupić na pielegnącji tylko:tak:dziś dowiemy sie więcej o 17.30;-):-)

Dominisiu,Tymonku i Filpku duuuzo słoneczka na kolejne miesięczne "urodzinki":-)
Beti noo faktycznie:blink:..(ja juz nic nie napiszę..) ale o powikłania pogrypowe nie trudno..
..a z tymi badaniami..to może tez bez zapisu by was przyjęcli?..fajnie jak byście się wszystkie tam spotkały:tak:
giza to super że imprezka udana:tak:,,i najważniejsze że Przemko zrozumiał że to siostry urodziki..no w koncu to juz duży chłopak:tak:..Alex tez juz wie,że niedługo Antosia bedzie mieć tort ..i on jej będzie pomagał zdmuchiwac świeczkę."bo ona jest jeszcze mała"..
siwona dobrze że to nie łuszczyca...a dermatolog powie ci dokładniej..
mrowa to fajnie mieć pomoc rodziców..napewno są kochani:tak:(zreszta wszyscy są...-może z wyjątkami...)..
..no i zazdroszczę ci jeszcze karmienia!..a dużo masz jeszcze pokarmu?
U mnie to juz totalne zero..a i cycki zmiejszyły się:crazy:..fajniejsze były wcześniej:-D
A u nas znów sypie:szok:jak zobaczyłam rano że sypie ..to załamka!:no:..A Alex mimo że wczoraj oglądał mecz z tatusiem..to rano o 6stej..jakby nigdy nic wstał..i zadowolony..:tak:.tylko do tatusia mówi.."musimy znów pomalutku jechac! patrz że znów jest duzo śniegu!"..
Dumna jestem z Alexika:tak:..
Oczywiście z tośki też;-).bo jakby niebyło..nastepna noc przespana..bez mleka ..i bez piciu:tak:..
..a mnie coś lewy jajnik pobolewa:-(..nie pasuje mi zabardzo iśc do gina..dopiero co skończyła mi sie @, a tu czuje tak dziwnie..Niewiecie co domowym sposobem moge zrobić?.(..pewnie nic..:-()..

Cześć i czołem, pamiętacie nas jeszcze?
My już po przeprowadzce, rozpakowałam troche pudeł i wyniosłam się z alergikami na wieś na całe ferie, a mąż wietrzy mieszkanie. Oczywiście, jak zwykle, po trzech dniach pobytu na wsi polskiej Jacek się zasmarkał, kaszlał, gorączkował, znowu pediatra i znowu syropki. Zaczynam podejrzewać, że smarki po pas to u mojego synka stan fizjologiczny.

Poczytałam troszeczkę tylko, bo młody jęczy (wstał dzis o 5:30).

niekat, uważaj z tym mlekiem! Z całym szacunkiem do Twojego lekarza, ale kto polega na testach IgE robionych poniżej trzeciego roku życia? Zazwyczaj wychodza niewiarygodne. Mam przykład po mojej Irence - z testów wyszedł okaz zdrowia, dałam jej trzy łżeczki mleka modyf HA i przez następny miesiąc leczyliśmy przewód pokarmowy - cokolwiek zjadła, za godzine wychodziło w stanie niemal niezmienionym, tak zniszczyłam jej tym mlekiem jelita :( Może u W się spRAWDZI, ALE UWAŻAJ. (NO I PO PISANIU, WŁĄCZYŁ CAPS LOCK, WYRŻNĄL głową i wyje, narazie)

Ostatnia edycja:
renemy - ja sie przyznaje bez bicia ze co jakiś czas Marcel podjada rózne zakazane rzeczy:sorry2:wiec moja ufnosc jest tym wieksza choc wiem jak to jest właśnie z tymi teestami - albo na wszytsko albo na nic a prawda jest zupełnie inna....bedziemy mu próbowac wprowadzać mleczko powolutki i zobaczymy jak sie będzie z tym czuł:tak:mamy zacząc od modyfikowanej 1. :tak:

reklama
Do góry