reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

witam
mam do dziewczyn z terminem na marzec pytanko-ile razy mialyscie robione usg?Bo ja 2 razy i raz prywatnie...I ani razu badania ginekologicznego,nie liczac wymazu...
Bede w polsce w swieta i moze warto isc mi do polskiego lekarza na jakos kontrole?
Mam termin na 15 marzec i troche sie niepokoje tak mala kontrola lekarska, mimo tego ze czuje sie dobrze
pozdrawiam
kasia
....acha,pisalam ze bedzie chlopak, a teraz wyszlo ze coreczka:tak:

reklama
Arendal ja mam robione co wizyte ale minimum w całej ciazy powinnas miec 3 USG kazde na jeden trymestr.jesli sie martwisz to zrób sobie USG w pl;-)
gratuluje córci a jak bedzie miec na imie?

PrzyszłaMamusia - ja czytałam o przeciwskazaniach jeżdżenia w góry w ciąży ze względu na ciśnienie. Najlepiej jednak zapytaj lekarza i napisz co Ci powiedział, bo też jestem ciekawa.
Sama jestem góromaniaczką i bardzo żałuję, że przez jakiś czas po urodzeniu nie będę mogła zdobywać nowych szczytów. Ale cóż. Przyznam się Wam, że nie wiedząc, że jestem w ciąży łaziłam po górach i zdobyłam 2515 m npm, tak więc mój dzieciaczek ma już zaliczone więcej niż Rysy.

Ja tez mam plan w okresie swiątecznym do Zakopca..Ale faktycznie lepiej ustalić to z ginem.
Marzenko- niewiem jeszcze gdzie będę rodzić ,poprostu nie myślę jeszcze o tym...Do kogo ty chodzisz?tj.do jakiego gina?

Arendal- badanie ginekologiczne miałam 2 razy a USG za każdym razem, czyli co miesiąc, dla własnego spokoju możesz sobie zrobić badanie dodatkowo.
Gratuluję córeczki, ja też bym chciała córcię:tak:

Cześć, dziewczyny
Byłam dziś w pacy bo mi się laptop rozkraczył i załapałam doła. Ze względu na ciążę musiałam przejść do innego działu. Do tej pory byłam jedyną w Polsce kobietą wykonywującą zawód inspektora w towarzystwie klasyfikacyjnym(przynajmniej z tego co mi wiadomo). Moja praca polegała na odbieranu kolejnych etapów budowy statku, co wiązało się m. in. z pracą na wysokości, chodzeniu po rusztowaniach. Teraz przenieśli mnie do innego działu w którym będę musiała siedzieć 8 godzin przy komputerze. Chwilowo jestem na zwolnieniu i tak zostanie do końca ciąży, ale nie wiem czy póżniej będę mogła wrócić. To mnie strasznie martwi, bo bardzo lubiłam moją "dziwną" pracę. Z innej strony jak długo może kobieta pracować w takim zawodzie, chyba nie do 60 lat. Jestem jednego pewna do tej pory lubiłam swoją pracę a teraz jej nienawidzę. Mam doła bo nie wiem czy nie rozglądać się za czymś innym.

arendal - ja również mam usg przy każdej wizycie zwykłe i 3d, badanie ginekologiczne też (czyli miałam je w ciąży 3 razy i 19.11 nam kolejną wizytę - wychodzi 1 na miesiąc)

arendal - badanie ginekologiczne mam przy każdej wizycie a usg miałam 3 razy ( jak wszystko w ciąży przebiega dobrze to oni robi 3-4 w czasie ciąży) do tego te wszystkie morfologie mocz HBs glukoze
mamma80 - też na początku myślałam że to kobieta w ciąży ale jedna ręka wyszła większa druga mniejsza wiec cos nie pasi

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

dzieki za informacje!
Z tego wynika ze dla wlasnego spokoju wybiore sie jednak do ginekologa w polsce.
Jakos mnie to niepokoi ze wogole nie mam kontaktu z ginekologiem tylkoz moim lekarzem rodzinnym,zreszto polscy specjalisci sa dobrzy,taka jest o nich opinia wsrod lekarzy tutaj....
A corcia bedzie miala na imie Anastasia
pozdrawiam kasia

reklama
Monika A - wg kodeksu pracy pracodawca powinien przywrócić cię na miejsce pracy zgodne z umową o pracę po ustaniu przyczyn uzasadniających przeniesienie na inne stanowisko pracy (czyli w twoim przypadku po urodzeniu dziecka). Jeśli po urlopie macierzyńskim pójdziesz na urlop wychowawczy, to po powrocie z wychowawczego też pracodawca powinien przywrócić cię na dawne stanowisku, ale już może powierzyć ci inną pracę zgodną z twoimi kwalifikacjami. Myślę, że nie powinnaś się teraz tym martwić, bo i tak przecież nie zmienisz pracy w ciągu najbliższego pół roku, a jak będziesz miała wrócić z macierzyńskiego lub wychowawczego, to dogadasz się z pracodawcą na jakie stanowisko ma zamiar cię przywrócić. Jeśli będzie nie po twojej myśli, to wtedy możesz szukać innej pracy. Bądź dobrej myśli. Nie ma sensu matrwić się na zapas.

Do góry