reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

witam w niedzielny wieczór!! oj ale sobie błogo leniu****ę!! :cool::cool::cool: moje chłopaki poszli do sklepu po jakieś słone przekąski dla mamy.. i zaginęli w akcji.. oj ja mam potrzebę ciągłego ruszania paszczą.. i nawet nie powiem wam na co mam najbardziej ochotę, bo mi wstyd.. słodko i niezdrowo.. ale póki co waga ruszyła sie tylko o kg ( w poprzedniej ciąży miałam identycznie) - tzn. tak jest według mojej niezbyt dokładnej wagi.. w środe lub piątek mam wizytę to będe znała dokładny pomiar..:-):-)

witam nowe marcowe mamy!!! super, że jest nas tak dużo!! piszcie jak najwięcej!! wpiszcie się wątek Poznajmy się to dopisze was do listy mam marcowych:-):-):-)

Witam Was serdecznie.
Dziewczyny, na jakiej podstawie określany jest wiek płodu przez USG?
Pozdrawiam

w poprzedniej ciąży też mnie to zmartwiło i wtedy lekarz mi tlumaczył, że to są tylko przybliżone pomiary.. waga i wiek oznacza się na podstawie kilku wymiarów główki, kości udowej, brzuszka... i np. jeśli dziecko ma okragłą główkę to waga może być zawyżona, a jak jajowatą to zaniżona.. czy jakoś tak.. w każdym razie to tylko szacunek.. a różnica dwóch tygodni nie jest niepokojąca..

Ostatnio rozglądaliśmy się z mężem za wózkami i pochwalę się Wam na jaki na razie się zdecydowaliśmy :tak:
teutonia

a mnie się ten link nie otwiera:-:)-:)-(
http://www.totu.pl/cena/858059-wozek-uniwersalny-graco-quattro-deluxe-rozne-kolory

reklama
no nie ucięło mi połowe posta:wściekła/y::wściekła/y: moze przyznali mi jakiś limit?

w każdym razie:
ja mam wózek Graco Quatro Deluxe z gondola i fotelikiem.. kolor podobny (choć nie wiem czy otworzycie, bo cos nie tak z linkiem) choć z sezonu 2005

Witam witam,
krówka odprowadzona na łąke, pranie powieszone, sąsiedzi podwiedzani, Irenka zasnela mi na kolanach przy kuchennym stole między jednym kęsem chlebka a drugim :))) I dzięki temu mam chwilę dla siebie.

remeny aż mi sie moje dzieciństwo przypomniało:rofl2::cool::rofl2:ale masz sielskie wakacje:-):-)

darinia wielkie gratulacje dla świeżo upieczonego pogromcy szos:-):-):-)

mrowa1 ale ci córa wyrosła:-):-):-) śliczna dziewczyna:-)

ninjacorps cieszę się, że takie dobre wieści z usg:-) śliczna dzidzia:-) obyś już do końca ciązy tak się czuła i była taka szczęśliwa (a po ciąży tym bardziej):-):-):-)

cicha kołyska super!
oj mnie też zakupy nęcą, ale teraz priorytetem jest budowa, więc biorąc pod uwagę, ze wiele rzeczy mam po Bartku, pewnie skończy sie na kilku ubrankach.. no chyba, ze bedzie dziewczyna..

wracam na łono rodziny celebrować niedzielny wieczór:-):-):-)

Dziewczyny czy dostałyście już skierowanie na glikemię? Bo ja na ostatniej wizycie dostałam (wyniki wysyłam ginowi mailem) a słyszałam , że to okropne. Dziewczyny , które mają już dzieci - potwierdzacie to?

Ninjacorps ja tam tego badania/testu zle nie wspominam. Dano nam napoj o smaku oranzady (mnie nawet smakaowal choc zasadniczo nie lubie takich rzeczy), pobrano krew i tyle. W sumie bardzo ok ale moze tez jest roznica gdzie (ja pierwsza ciaze przechodzilam w USA) bo wiele dziewczat faktycznie narzekalo na to badanie.
No i u nas test robiony byl okolo 22 tygodnia i myslalam do tej pory, ze to standart - ale moze cos sie zmienia, ze juz dostalas to skierowanie. Musisz je teraz zrobic czy w okrelonym momencie?

fajny kalkulator.
A wiesz że można dokupić taką podstawkę którą montuje się na wózku tuż nad kołami, to jest taki podnóżek na którym drugie dziecko może sobie stanąć jak zmęczy się chodzeniem:happy:
Znajoma ma coś takiego i jest bardzo zadowolona. Między jej dziećmi jest prawie 2 i pół roku różnicy. Wydawało mi się to mało wygodne, ale na żywo wygląda dużo lepiej. Ja nie planuję takiego zakupu, bo Przemko będzie miał prawie trzy lata i chyba nie będzie nam już potrzebne.
U nas dzisiaj piękna polska jesień. Cieplutko, liście nabierają już kolorów, dużo kasztanów. Jutro też ma być tak pięknie. Ciężko będzie w pracy wytrzymać.
No i nie wiem, czy to przez tą zmianę pogody, ale nie mam dzisiaj siły. Nawet musiałam się zdrzemnąć w ciągu dnia. I brzucho mnie lekko pobolewa. Mam nadzieję, ze t nic poważnego a tylko taka chwilowa dolegliwość.
Co do wózków, to u mnie na pewno odpadają takie z wkładką zamiast gondoli. Niestety taka wkładka jest dużo mniejsza i wszyscy znajomi, którzy mieli takie wózki narzekali na to. Nawet jeśli ich dzieci były drobne. Wydaje mi się, że przestronna gondola jest dużo praktyczniejsza. Jak zimno, to spokojnie się zmieści dodatkowy ciepły śpiworek, a jak ciepło, to jest lepsza wentylacja. No i u nas gondola przydawała się na wyjazdach - Przemko spał w niej i nie musieliśmy wozić dodatkowo łóżeczka.

dev063pr___.png

skaba1 pisze:
no nie ucięło mi połowe posta
Wiesz co jest jakiś limit na ilość znaków w "wstaw link":-( mi się juz kilka razy tak zdarzyło że napisałam się jak głupia a potem okazało się że przez ograniczenie w ilości znaków wywaliło mi pół albo całego posta:angry:. Ja już nie uzywam tego przycisku i link do strony wpisuję ręcznie
http://</p><p><font color=
I wtedy mam pewność że mi posta nie utnie
ninja pisze:
Dziewczyny czy dostałyście już skierowanie na glikemię?
Ja idę w środę do gina i prawdopodobnie dostanę już nakaz zrobienia, Bleeeeee jak sobie przypomnę smak glukozy to już mi niedobrze:sick:. Ja miałam z Przemkiem cukrzycę ciążową więc tak czy siak co miesiąc badam cukier na czczo:blink:
giza pisze:
Między jej dziećmi jest prawie 2 i pół roku różnicy. Wydawało mi się to mało wygodne, ale na żywo wygląda dużo lepiej. Ja nie planuję takiego zakupu, bo Przemko będzie miał prawie trzy lata i chyba nie będzie nam już potrzebne
Mój będzie miał ponad trzy lata i ja planuję taki zakup:tak:, moja znajoma między dziećmi nma różnicę ponad 4 lata i podstawka jej się przydawała, na zakupach czy spacerze dłuższym:-)
Co do wózków, to u mnie na pewno odpadają takie z wkładką zamiast gondoli. Niestety taka wkładka jest dużo mniejsza i wszyscy znajomi, którzy mieli takie wózki narzekali na to.
Ja mam taki u rodziców ale ten wózek jest bardzo szeroki, Przemek jak urodziła sie w styczniu to i tak jeździł w tym do kwietnia ale tylko z tego powodu że było mu strasznie gorąco w tym wkładzie:happy:.
Ja już pokazywałam swój wózek ale..
HUCK TRAXX
Tu kosztuje 1200 zł ale właśnie jest z gondolą a na Allegro jest za 700 zł tylko z wkładem:baffled:
Dobra idę do roboty, synuś wrócił więc skończyło się siedzenie przed komputerem do południa:happy2:

reklama
Niniejszym inauguruję nowy tydzień.. pracy i ciąży (u mnie tygodnie zmieniają się w poniedziałek, więc obowiązkowo rozpoczynam tydzień w pracy od przeczytania informacji na temat kolejnego tygodnia ciązy):-):-):-)

Co do wózków, to u mnie na pewno odpadają takie z wkładką zamiast gondoli. Niestety taka wkładka jest dużo mniejsza i wszyscy znajomi, którzy mieli takie wózki narzekali na to. Nawet jeśli ich dzieci były drobne. Wydaje mi się, że przestronna gondola jest dużo praktyczniejsza. Jak zimno, to spokojnie się zmieści dodatkowy ciepły śpiworek, a jak ciepło, to jest lepsza wentylacja. No i u nas gondola przydawała się na wyjazdach - Przemko spał w niej i nie musieliśmy wozić dodatkowo łóżeczka.

oj tak tak!! z tym to święta racja!! Graco niestety ma tylko wkładkę i rzeczywiście ona jest znacznie mniejsza.. a ponieważ Bartek miał 3,8 kg i szybko rósł to ona przestała nam szybko służyć.. a wtedy nie musieliśmy go grubo ubierać.. potem radziliśmy sobie tak, ze miałam szczelny ocieplany śpiworek, a ta spacerówka składa się w łódkę, więc tam ukłądałam kocyk i w niego śpiworek i było ok.. ale to dość karkołomne.. no cóż dla mnie najważniejsza była waga wózka, bo czwarte piętro ogranicza.. znajomi ostrzegali, że kupili sobie wozki na gumowych kołach i z gondolą, ale one ważą około 16kg i w efekcie mało kiedy je znosili albo nie wnosili.. a z nami wózek podróżował codziennie.. znowu zakup dwóch wózków to za dużo.. sztuka kompromisów:-):-):-)

Do góry