reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Witam!
Marteczko piękna dziewczynka :)
Ja zawijam się na KTG i jak nigdy mam nadziejże że linia prosta będzie :-) Potem wracam do domu i do jutrzejszej północy leże placuszkiem ;-)
Miłego dnia życzę

Marteczko i Zuzio, jesteście już 2 tygodnie razem... Serdecznie Wam Gratuluję!!!
Jakie to szczęście, a ja nie mogę się doczekać, kiedy ta moja mała pojawi się na świecie... Teraz mi zostały przygotowania do porodu, pakowanie toreb do szpitala i wiele innych zakupów, bo oczywiście jak zawsze wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę...
Dziewczyny, czy jest wśród Was jeszcze jakaś mamusia nieprzygotowana?:zawstydzona/y:

a ja spac nie moge buuuuuuuuuuuuu

Mam nadzieję, że się wyspałaś...
Ja też jakoś dopiero usnęłam ok 1... i do tego te bóle kręgosłupa i mała się kręciła...
Mam nadzieję, że jej to nie zostanie po porodzie...;-)
Pozdrawiam wszystkie niewyspane i wyspane marcóweczki...
Dzisiaj mam zdjęcia w szkole, takie klasowe i jak ja tam będę wyglądać?!:szok:
Muszę się jakoś wyszykować...:-D

tak beti - ja jetsem neiprzygotowana:dry:
nadal czekam na kaskę czyli na 29 lutego i wtedy już nie ma odwrotu i reszte zakupków trzeba zrobic .Wtedy tez zacznę sie powoli pakować choć jakoś nie czuje zę to już czas:sorry2:
mrowa - ja tez mam osttanio problemy z zaśnięciem:-(bardzo mnie to męczy bo zazwyczaj nie jest z tym cięzko a wręcz muszę trzymać oczy na zapałąki bo zasypiam gdzie tylko głowę przyłozę:sorry2:teraz przewalam się z boku na bok wywołując tym male trzęsienie ziemi w naszym domu a oczy mimo ze pieka juz ze zmęczenia nie chcą zasnąc:dry:nawet rano jak już Oli wstanie to potem też lezę plackiem i wzdycham....
Dziś mam wizytę u Gina o 18.00.Waga mi mocno skoczyła wiec pewnie mnie troszke obsunie ale mam to gdzieś bo teraz to już mi chyba wolno,nie:sorry2:poza tym ciekawa jestem co u Marcelka i co z moją szyjką:tak::-)

Witam prawie weekendowo :-)

Ktos ma jakies nowiny od Skaby? Czy juz w szpitalu? Skaba, jak jeszcze BB podczytujesz to powodzenia, nie deneruj sie bo wszystko bedzie ok! :tak: Bede trzymac kciuki caly dzien (i za Dusie i Kasika tez)!

Marteczka, sliczna masz coreczke, a jaka duza :tak:

A ja wczoraj mialam bardzo zabawny wieczor. Bylismy w szkole rodzenia i byly pokazywane pozycje porodowe. Prawie byl obciach bo Rod sie malo co przewrocil przy pozycji 'afrykanskiej' jak mnie musial podtrzymywac od tylu :sorry2::zawstydzona/y:. Nie moglam przestac chichotac przez reszte lekcji szczegolnie jak widzialam inne zataczajace sie pary :-D

Beti, ja tez sie zglaszam jako mama nieprzygotowana, ale juz mam liste wszystkiego co potrzebne wiec nic tylko czekac na moj baby shower (przyjecie dzieciaczkowe gdzie goscie przynosza prezenty z mojej listy).

Mrowa, ja tez nie moglam spac a jak juz zasnelam to mialam dziwne sny :baffled:

Sabincia, juz lepiej?

Lece do gina!

Milego dnia! :-)

Witam dziewczyny!!!

Wczoraj położyłam się ok 1 a dziś wstałam o 10 i musze przyznać,ze nawet się wyspałam:tak:. Chociaż mała późnym wieczorem była bardzo aktywna;-). Sny miałam też jakieś dziwne:baffled:

Śniło mi sie,ze jeszcze przed rozwiązaniem poszłam do firmy odwiedzić znajomych, a oni jakby mnie nie znali, nikt sie nie odzywał, jakbym byla powietrzem:szok::szok::szok:
Masakra mówie Wam i jeszcze inne głupoty...

Beti- Ja melduje się jako mamuśka do szpitala przygotowana, ale jakoś mi się nie śpieszy jeszcze:-p

Witam marcóweczki:-)

Skaba trzymam kciuki - oby poszło gładko, lekko i przyjemnie:tak::-) na miare możliwości oczywiście;-)
Sabincia mam nadzieje że zdrówko już wraca:confused::-)
Marteczka ale wam Zuzia pięknieje:-):tak: i pomysleć że ta slicznotka juz od dwóch tygodni jest na świecie - rzeczywiście czas przecieka przez palce :-)
Beti ja juz przygotowana do szpitala :tak:i mam nadzieje że jak dziś będe musiała zostać w szpitalu to wyjde z niego juz z Julką na rękach:-):tak:

a my wczoraj dokończyliśmy szafę:-) i okazało sie że trzeba też przestawić biurko coby wygodniej przy nim siedziec:baffled: bo w tym naszym pokoiku za dużo miejsca nie ma a nie chce jeszcze rezygnować z sypialni:sorry2:potem układanie w szafie ciuszków Julki i tak zleciało do późnego wieczorka:baffled:a dziś arno to czuję wszytskie kości w kroczu:szok:chyba trochę przegięłam z tym dźwiganiem:sorry2:
zaraz szykuję się do gina - zobaczymy co tam w brzusiu u córci słychać :-D

Czesc dziewczyny... Ja w dalszym ciagu umieram..
mam przewlekła angine ropną pije rosołek przez rurke bo mi sie migdałki stylaka i nie przełykam temp non stop 39 stopni czesem uda sie zbić do 38:wściekła/y: Nikodema przeniesli na zwykły odział noworodków ale szlag mnie trafia ze nie moge go odwiedzac ani mleka swojego podawac bo mam silne antybiotyki i duzo leków zbijajacych goraczke ale potfornie sie czuje jak niewiem moze macie jakies sposoby na masakryczny bol gardła? I apropo @ mam pytanie czy to mozliwe zebym juz ja miała? odkad zaczełam chporowac to i krwawic tak jak przy @..:dry:

reklama
Melduje się żeby przekazać wieści od PrzyszłejMamusi i Mrowy.

"Hello! nie wiem do kogo pisać, bo w ciągu 5 dni u marcówek pewnie dużo się zmieniło :) ale jestem ciekawa co u Was. My może już dziś wyjdziemy. To zależy od tego czy Tosia ma jeszcze żółtaczkę. Wczoraj miała badanie bililubiny i jak się nie podwyższył dziś jej poziom to wychodzimy :) pozdrowionka dla rodzących ! "

I od Mrowy:
"Ja jestem przygotowana do cc Kondzik będzie dziś na świecie :-) Buziaki"

Nic ide poczytać co tam naskrobałyście od wczoraj :-)

Do góry