reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronika spokojnie - teraz to i rzadziej i krócej bedzie kopac bo coraz mnei miejsca i schodzi coraz nizej.
ja dzis odprowadziłam Oli do rpzedskzola i pojechałam w miasto:-Doddałam ksiażkę do biblioteki (przy okazji zaiczyłam nową wystawe na jej pierze o tematyce wschodu słonca - odprężyłam sie nawet przy tym), potem poszłam na pcozte i zahaczyłam o dzieciowy outlet:-)kupiłam dwa półspiochy, dwie pary spodenek (w tym jedne ogrodniczki) i pajacyk a za wzytskod ałam 20 zeta bo była przecena towaru o 50% (bo dopiero jutro faktyczna dostawa)hahahahahah ale fajnie:-)w nagrodę ze sie tak zlatałąm po mieście kupiłam sobei soczek jabkłowo mietowy którym sie osttanio zalewam i serek waniliowy - jak to zjem i odpocznę pódę po Oli:tak:tymi zakupami musiałąm odreagowac wczorajszą allegrową porażkę jak to 33 szt zajebistych ciuszków przeszło mi koło nosa bo ktoś mnie rpzelicytował o 4zeta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
aha i gardło dalej boli ale mniej:tak:

reklama
Cześć wszystkim, musiałam sporo czytania nadrobić, bo tak się rozpisałyście... Widzę, że sporo z Was szykuje się już do porodu. Ninja, nie martw się, że zostaniesz sama, ja tez mam jeszcze dużo czasu. Byłam w pon. u gina i na razie nic nie wskazuje na wcześniejszy poród, ale to dobrze. Lepiej, żeby było w terminie. Z resztą muszę zdążyć odpocząć od wszystkiego i sie wyspać, a do końca tygodnia jeszcze pracuję, ale już z dnia na dzień coraz gorzej mi się wstaje.
Sabinka - gratuluję ślicznego maluszka, na pewno wszytsko będzie dobrze.
Dzisiaj śniła mi sie Emilka, że trzymałam ją na rękach (mimo, że była jeszcze w brzuchu). Nie mogę się doczekać tej chwili, kiedy będę mogła ją przytulić.

Witam dzis w troche lepsiejszym humorze.Na doła najlepsze placki ziemniaczane;-)
zjadłam chyba z 15 i zaraz eksloduje:-p
Skaba 100lat!!!! wszystkiego naj.... dla mezusia:-)
Ninja ja sie nie dam tak szybko rozpakowac wiec spoko:-);-)
Newsy po wczorajszej wizycie :
*nasza niunia jest juz główka w dól a w piatek jeszcze miała dynke przy moich zeberkach
*jak ktos nie doczytał to dziewczynka:szok::szok::szok:
*mały klocek 32tc i 3dni waga 2381 na 19.02 mamy kolejne usg własnie dlatego ze niby taka duza
No a ten bol w podbrzuszu przy siadaniu miałam bo dzidzia głowką sie juz ułozyła wiec chyba ok.Pzniej doczytam reszte.Teraz znikam.............
Ciuszki poprane pozniej bede prasowała teraz ide polezec w waniie i chatke ogarnąc.Pozdrawiam ....

Weronikaa, al sen nie był koszmarem? Mam tylko nadzieję, że nie spełni mi się taka ilość dzieci ;-)
Niekat, to odkupiłaś się po tej nieudanej aukcji.
Asze, Mrówa, już troszkę lepiej, ale jestem ciągle bardzo słaba i kaszel jeszcze męczy. Na szczęście temperatura już sobie poszła. A Przemko wrócił dziś do żłobka, choć nie był zadowolony z tego powodu.
Jak dobrze pójdzie, to w tym tygodniu skończę robić sweterek, już nie dużo mi zostało.
Wydawało mi się, że mam już wszystko poprane i wyprasowane dla dzidziusia, ale zupełnie zapomniałam, że ubranka po Przemku to tylko poukładałam w szafkach i trzeba je też odświeżyć.

Gizia -kochana nie szalej jeszcze z praniem itd masz jeszcze czas,odpoczywaj zebys sie do konaca wyleczyła,rób sweterk i sie pochwal bo ostatni był cudny
Doris szczerze podziwiam Cie kobieto ze jeszcze pracujesz.Ja w ciagu kilku dni w samie jakos jak sie mała obruciła(teraz tak mysle)mam takie bole w miednicy i plecach ze szok.Jak sprzatam to np.umyje umywalke ide polezec umyje wanne tak samo itd.Czuje sie jak babcia

Dokładnie! Mój gin też tak twierdzi .
I mi jak na razie to zmienił się termin o 1 dzień. (miało być na 29.03) co chyba tylko potwierdza, że wiarygodne są tylko wczesne pomiary.

Cicha, Befatka, MrsF i kasik - liczę, że chociaż my tu zostaniemy na placu boju trochę czasu jeszcze! :-D

A mi zmienili termin na 30 marca z 3 kwietnia, ale to na samym poczatku jak pomiary jeszcze byly bardziej dokladne.

Ninja, pewnie ze poczekam! :-D a przynajmniej sie bede starala bo na poczatku mi zapowiadali ze za wczesnie moge urodzic (bo macica dwurozna :-() ale male juz siedzi glowa w dole i to na skos wiec ta podzialka jak widac za duza nie jest i moze bedzie ok i do terminu wytrzymam :tak:

Ufff ale postów!:szok:A to dopiero sam główny.:tak:Postaram się jednak nadrobic.
Widzę,że dziewczęta się pochorowały.Niekat,Mrówa,Giza nie dawajcie się choróbską!:no:.A mi wczoraj wybił 39tc!kurde jak na tą porę to jestem naprawdę(odpukać)na chodzie i w dobrej kondycji.Oj coś mnie na słodycze naszło i moge więcej jeśc,to vhyba już coś wróży.Chciałabym urodzić w ten weekend,Panie na porodówce już na mnie czekają.:-).Wczoraj pojechałam z mężem do bankomatu i na zakupy to podczas jazdy autkiem czułam jakby mi się coś rozwierało powyżej pochwy a tuż pod brzuszkiem,może to jest rozwarcie???:baffled:
Sabincia uszka do góry te najgorsze dni już za wami a ta nasza służba zdrowia:angry:jak nie masz znajomego to cię chcą wykończyc:wściekła/y:.Dzisiaj słyszałam,że ewakuowali noworodki za szpitala w Jędrzejowie,suuuper ale tam nie ma innego szpitala więc zapewne przewieźli je do Kielc!I co te dzieciaczki im są winne,żeby je tak męczyc??!:no:

coraz więcej z nas będzie miało wcześniejszy termin z tego co widzę;-),fajnie nie będę czuła się samotna:tak:. Skaba dzięki za zaklepanie miejscówy na liście:-D

Witam mi humorek troche sie poprawil ale mam nadzieje ze bedzie oki
sabincia-sliczniusi twoj synus mam nadzieje i 3mam kciuki ze bedzie dobrze!
Dzieki dziewczyny za dobre slowa oby sie sprawdzily!
ninja-mi nie na tej wizycie tylko na poprzedniej mowila ze moze urodze ok 2kwietnia wiec bedziemy kibicowac innym mamuska:-D
a nawet nie wiem czy ostatnio napisalam ze Dominis wazy 1800 wiec befatko nasze dzidzie maja roznice he he a co do wynikow to norma tych plytek jest od 130 do 400 a ja mam 99 leki juz biore to za tydz zrobie badanie krwi jak nic sie nie zmieni to biegne do gin i pewnie szpital:baffled:

reklama
Do góry