reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

HEH też mi maluszek - 6 kg! :szok::szok::szok:

Ja miałam farbować włoski ale Ginka mnie zjechała i na tym się skończyło. Jak byłam mała miałam długotrwałą wysypkę w wewnętrznym zgięciu łokci (wiecie o co chodzi:tak:) Ni i prawdopodobnie to była łuszczyca. Później co prawda nigdy mi to nie wróciło, ale jak powiedziałam o tym gince to powiedziała ABSOLUTNIE NIE!! Tak więc czekam aż się Mała urodzi.

Super że z Naszymi dzidziami jest wszystko dobrze! :rofl2:

Ja tak w głębi ducha chyba też bym wolała mieć cc :wściekła/y: - zaraz mnie okrzyczycie :zawstydzona/y:. Ale jakoś tak boję się bólu, ale trzeba będzie wytrzymać.

reklama
Ja bede sobie "farbowac" ale balsamem po porodzie ;-) cła ciąze poprzednia i ta w taki sposób traktówałam włosy i było ok:tak:
Doris ja rozumiem twoje koleżanki po cc bardzo dobrze bo sama miałam tak samo i powiem szczerze ze za zadne skarby świata ne zapąłciłabym za cc na życzenie:no::wściekła/y:

Ale się dziś wyspałam...10h snu i bez pobudki na piciu i siusiu...dawno tak nie było. Rano tylko czułam buziak od mężusia jak wychodził do pracy i ja dalej w błogi sen:tak:.
Znowu mam porządeczek...już zniknęły kartony itp po wczorajszej dostawie...teraz tylko czekamy na dwie rzeczy zamówione dawno temu: autko (może już w następnym tyg) i najważniejsze-Tosie (no to zamówienie było złożone nawet kilkadziesiąt tyg temu:-D:-D:-D).
mrowa- cieszę się, że u mamy w porządeczku. Tak trzymać:tak:!

giza
- też słyszałam o tym dziecku ponad 6kg z Nysy...wow szok ale pewnie urodziło się cc, bo nie wyobrażam sobie, że lekarze by ryzykowali...przecież jak wypchnąć takiego dużego brzdąca:szok:.
A co do wielkości to chyba nie ma znaczenia czy po cukrzycy ciążowej czy kolejne dziecko bo znam i taki przypadek i taki i ani jeden ani drugi nie były identyczne. Moja córcia już 2 tyg temu ważyła 2700 i lekarz mnie uspokoił, że to wcale nie znaczy, że dziecko będzie duże, bo te ostatnie m-ce może już malusio rosnąć. To tak jak jest z brzuchem u mamuś jedne rosną stopniowo inne przy końcu. Grunt aby było zdrowe.
niekat- to super, że z Oli już lepiej...ciocie BB-owe się martwiły;-). No to pewnie mała już nie może się doczekać balu:tak:.
Befatka- to na super szpital trafiłaś...fajnie cieszę się.

...co do farbowania włosów to mnie strasznie kusi teraz aby ufarbować...ja w I trym. w ogóle nie farbowałam, później szamponem a od połowy ciąży farbą (gin nie widziała przeciwskaz.) ale teraz chyba poczekam i po porodzie też znowu zacznę od delikatnego szamponu i później wrócę do farby;-).

Cześć dziewczyny!!
Niekat super że Oliwce już lepiej i że nie przepadnie jej balik bo to przecież dla dzieci wielkie przeżycie:-)
Więc mówicie że farbować lepiej po?? No a jak to się ma do karmienia?? Ja nie farbowałam włosów przez całą ciążę więc one już naprawdę są fatalne, ale skoro tak to pójdę tylko podciąć, a potem zobaczymy..:tak:

Witam wszystkie ja sie meczyłam cała noc z moimi bólami dalej nie wiem co to :( ale jak sie na boku połoze to przestaje :p dzidziuś kopie jak nie wiem co :) i piekę z mama faworki na jutro w sumie ja juz dzis zaczynam tłusty czwartek :p

Witajcie Dziewczyny! Stęskniłam się za Wami :tak::tak::tak:
Będę miała strasznie dużo do nadrobienia, ale w tej chwili coś mi net szwankuje - dzwoniłam do dostawcy i powiedzieli, że wieczorem zrobią :wściekła/y:.

Jak się ogarnę i net zacznie chodzić normalnie to popiszę!
Pa!

reklama
Do góry