reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Siwonia, to widzę, że chłopaki górą :-D
Z zabaw dla dzieci, to u nas jest ciastolina, kolorowanki - drukuję z sieci ulubione postacie z bajek. Papier kolorowy. Kupowałam taki z klejem (jak znaczki, wystarczy lekko zmoczyć i się przykleja) Cięłam na wąskie paski, Przemko odrywał z tego mniejsze kawałki i przyklejał na kartce. A potem wymyślaliśmy, co z tego wyszło i dorysowywałam resztę. Ale można też naklejać na kartkę z narysowanym obrysem np zwierzątka. Jakiś czas temu kupiłam Przemkowi nożyczki i teraz samo cięcie papieru kolorowego mu wystarcza. A jak już sobie powycina, to układamy z takich kolorowych kawałków domki, traktory, stworki.
Na gwiazdkę Przemko dostanie tablicę. Z jednej strony można malować kredą, a drugiej albo przyczepić kartki, albo malować mazakami, albo przyczepiać literki z magnesami.

reklama
Dzękuję, dziękuję za gratulacje:happy2::happy2: Faktycznie w naszych marcowych maluszkach zdecydowanie przodują chłopcy (przynajmniej wśród tych ujawnionych), a może dziewczynki są bardziej wstydliwe i się nie chcą pokazywać?:baffled:
Niekat naprawdę "widać" po mnie, że jestem ze Śląska:szok::szok: a Sosnowiec to przecież Zagłębie;-), no ale może mam jakieś naleciałości?...
Doris no i jak po USG?

Cześć,
Byliśmy dziś na USG- będziemy mieć córkę!!!!!!!!:-D:tak::tak::tak::-).
Wszystko z małą jest ok ale mam mało wód płodowych, czy wiecie co to może oznaczać?

Siwona Monika A- gratulacje
Siwona - ja jestem ze śląska i nie zauważyłam po twoich postach czegoś szczególnego a z tego co wiem to zagłębie raczej sie odizolowuje :-)

o tym głaskaniu brzucha też słyszałam dlatego ja od początku nie przesadzam z głaskaniem i tak jak niekat głaszcze jak kopie albo kładę rękę tylko

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

Monika, gratulacje córczki!!
A tak a' propo ujawniania .... moja na poprzednim USG miała "ściśnięte" nóżki i sie nie dała podglądnąć i wszyscy się śmialiśmy, że skoro łączy to musi to być dziewczynka ..... I faktycznie się sprawdziło :-D:-)

Cześć,
dzięki dziewczyny! Najlepsze było to, że mała na tym USG albo ziewała, albo się krzywiła, zlewka totalna ;)

Monika- Moje gratulacje!!! Oj dziewczynki chyba doganiają chłopców:-)

Ja się delikatnie powstrzymuję od głaskania brzuszka, ale jak kopie mała (a kopie non stop) to trudno się powstrzymać:zawstydzona/y:. Moja córcia śpi chyba tylko jak ja śpię, bo tak to szaleje cały czas:-D.

Gratuluje wszystkich niedawno 'odkrytych'dziewczynek i chłopców:-):-):-):-):-)Siedzę w domu i pokryjomu piszę bo akurat wysłałam moich facetów na zakupy,a jak mąż jest w domu to się wkurza że non stop przesiaduję na tym necie:sorry::cool::cool2::-p:-Dto jest nałóg już teraz.....Miłego weekendku:happy2::happy2::happy2::-):tak::happy2:

reklama
cześć dziewczyny!!:-)
Dzięki za wszystkie miłe słowa i trzymanie kciuków - zaraz mi lżej na duszy:-):tak:
Byłam dzisiaj u gina no i jest bez zmian - czyli dobrze ze nie jest gorzej:-). nadal fenoterol i leżenie, jakoś to wytrzymam;-)
Telma 78 jestem z wielkopolski - mieszkam na wsi koło Wolsztyna ( Siedlec )
Siwona - gratuluje synka:-)
Monika A - gratuluję córci:-)
Ja mam USG 22 grudnia i mam nadzieję że dzidzia zrobi prezent gwiazdkowy i pokaże co ma między nóżkami:tak: Pozdrowionka:-)

Do góry