reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

PrzyszłaMamusia - to co znalazłam na temat cukrzycy w ciąży, to tyle, że ilość słodyczy nie ma wpływu - Cukrzyca u ciężarnych rozwija się z dwóch powodów. Jednym jest zwiększone wytwarzanie insuliny w organizmie kobiety, a drugim obniżona zdolność wykorzystywania tego hormonu w czasie ciąży. W wyniku tego dochodzi do zwiększenia stężenia cukru w krwi ciężarnej. Sprzyja temu również zbyt duża waga kobiet w ciąży.
I wcale nie jest to bardzo rzadkie! 10% kobiet w ciąży choruje!!! :szok:

Dlatego ja już mam zamiar się pilnować z wagą.

reklama
Przyszła mamusiu ja mam zrobić badanie dopiero za 2 tygodnie;-) czyli będę 25/26 tydzień :-) a kiedy ty masz wizyte u gina? ja mam za 3 tyg wiec badanie musze już mieć ze sobą.
dobrez ze tak tylko sie skończyło uffffffff a koles może faktycznie był wypity albo coś miał an sumieniu bo normalny człowiek by tak nie uciekał:confused::baffled::dry:

mrowa1- ja mam wizytę u gina dopiero 22 listopada a przed tą wizytą mam zrobić tylko morfologię i mocz, a glukozę mam badać dopiero na kolejnej wizycie, którą mam na 13 grudnia:confused::confused:. Dziwne? Ale chyba wie co robi bo ona jest od cukrzyków (a ja tam trafiłam po znajomości dzięki położnej:sorry2:).

Dziś złapałam fazę na placki z jabłkami. Właśnie je robię. :-D:-D:-D

Dziewczyny - powiedzcie, co przedstawia logo baby boom , to które jest zawsze w lewym górnym rogu, bo ja chyba słaba wyobraźnię mam :zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny, kolejny raz zawiodłam się na lekarzach z kliniki, w której mam abonament z pracy. Wczoraj miałam USG. Tyle było czekania, nadziei, zastanawiania czy uda się określić płeć, czy nie, a tu porażka. Okazało się, że zapisali mnie do złej placówki, która ma jakiś przedpotopowy aparat do USG i nie dało się określić na nim wielu rzeczy. Pomijając już płeć dzidziusia, bo w tamtej chwili to bylo już dla mnie najmniej istotne, nie dało się ocenić budowy narządów i tego, co powinno się zbadać na USG połówkowym. Na dodatek nie było monitora dla pacjentki i nawet nic nie zobaczyłam. Na moją prośbę, żeby lekarz jakoś komentował co widzi odpowiedział, że wszystko będzie w opisie. Wyszłam dosłownie wściekła. Zapisałam się do innej prywatnej kliniki na za tydzień. Wolę sama za to USG zapłacić, niż liczyć na tą całą opiekę medyczną z pracy.

PrzyszłaMamusia - chodzę prywatnie do lekarza z Żelaznej i zapisałam się też do szkoły rodzenia przez nich rekomendowanej. Wiem, że "z ulicy" się tam nie dostanę. O Karowej też słyszałam dobre opinie (ja się właśnie tam urodziłam), ale też słyszałam, że trzeba sobie załatwić "wejście". NIestety tak to już jest, jak jest dobry szpital, to wszyscy chcą w nim rodzić.

ten obrazek jak z testów psychologicznych :) powiedz co widzisz a powiem ci kim jesteś

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

reklama
Doris- polecam poradnie USG na Agatowej do pani dr Hamela (to jest na Zaciszu- nie wiem po której części W-wy mieszkasz i czy ci odpowieda lokalizacja) jeśli chcesz mogę ci podać dokładne namiary. Ja byłam tam na połówkowym. Pani dr non stop nawijała prze 20 min iw szystko pokazywała na monitorze mi i mężowi a i sprzęt też mają super. Ja za 3/4d płaciłam 200zł a zwykłe kosztuje tam 150zł. Myślę, że warto, bo to w końcu bardzo ważne usg.

Ninja- dobra jesteś :-D:-D:-D:-D.
Dziewczyny a Wy co widzicie? :-D

Do góry