reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

jeszcze napisze tylko, że wyczekałam się dziś niemiłosiernie u gina (śmiałyśmy się, ze teraz sa kolejki, bo to owoce wakacji i upalnych dni).. ale opłacało się.. miałam usg połówkowe.. dzidzia rośnie i wszystko ok - wybadana i zmierzona na wszelkie sposoby.. ma już 500g.. a moja waga stoi w miejscu, a nawet leciuchno spadła... następne widzenie za trzy tygodnie, a w międzyczasie do zrobienia badania krwi, moczu i kreatyniny... a płci nie udało mi się od gina wyciągnąć.. no cóż - będziemy mieli niespodziankę:-):-):-)

reklama
Powitać!
Mój syn kochany ma bardzo brzydkie przyzwyczajenia...a mianowicie kopie mame od godz 3 do 5 nad ranem.Moja kicia tez jest niezła bo włazi mi na poduszke i sie wierci..pazurkami przebiera mi we włosach:shocked2:. Jak tu sie cholera wyspać????
Przyszlamamusiu-my mamy akcje analogiczną, bo wózek to sobie faktycznie wybralismy ale sponsorem beda moi rodzice.Ja byłam w "swiecie dziecka " w centrum JUPITER na Towarowej...Chyba najwiekszy w W-wie i właśnie tam sie dowiedziałam o Mutsy (że złamał sie z dzieckiem na pokładzie) Na Targówku i M1 tez wszystkie sklepy dzidziowe obleciałam..bo tam mam generalnie najbliżej ( mieszkam w Ząbkach).Co do dużej gondoli to dla mnie po prostu nie ma sensu kupowanie czegos co za 2 miesiące pójdzie w odstawke.Jakie oponki wybrałaś? Pompowane??My tak i do tego duże, wczoraj widziałam jak szła mamusia z dzieckiem w spacerówce, która miała małe podwójne kółka i wjechali w dziure w chodniku...calym dzidziorem trzesło jak na galarecie!!!!!Małym kółkom mówię NIE!
Ja będę rodzić na 100% w Bielańskim , moja prywatna gin tam pracuje i oddział jest bardzo fajny.Ludzkie położne.szpital oczywiście potrafi odesłac z racji braku miejsc...ale mam nadzieje że nie mnie:zawstydzona/y:.
Dziewczyny czy w szpitalu gdzie będzierodzić nacinaja krocze?

Witam Marcoweczki!! Chwile tu nie zaglądałam, a tu postow że hohoho.

Co do zakupów - wózek dostałam od szwagierki- nie mam pojecia jaki to model. Jest to wózek wielofunkcyjny z wyjmowaną gondolką na duzych, pompowanych kółkach. Stwierdziłam, że nie ma po co kupować nowego skoro ten jest całkiem fajny. Aaa i jeszcze fotelik do auta tez już mam:-)

Ciuszki - mam już cała sterte ;-) ale to wiekszosć kupowanych "z importu", a na większe zakupy wybieram sie w sobote. Co prawda nie znam jeszcze plci Dzidzia, ale ostatnio strasznie podoba mi sie zielony - rażący kolor - czyli taki uniwersalny.

Co do plci, piszecie ze wsumie do końca nie jest sie w 100% pewnym, że to co pokazało USG jest prawda. Tak sobie wlaśnie myśle, czy naprawde chce znać płeć??:confused: Do tej pory nie mogłam sie doczekać żeby już wiedzieć. Po dzisiejszym "nadrobieniu" Waszych wypowiedzi, sama juz nie wiem czy chce wiedzieć - wsumie taka niespodzianka przy porodzie :blink::-):blink:

No i na koniec, bylam na badaniu glukozy (50). I tak przed badaniem mam 79mg/dl a po godzince 114 :dry: Czyli wg normy o 4 za dużo, ale to chyba nienajgorszy wynik?? Pocieszcie mnie że tak :sorry2:

Ja dostałam skierowanie na 75 g glukozy....mam pobrac krew na czczo, wypic swiństwo, po 1 h i po 2 h pobiorą mi znowu...Kurczaki ja nienawidze pobierania krwi.Mój problem to cienkie żylki które sa głęboko....ostatnio sie pokłóciłam z pigułką bo chciała mi z dłoni pobrac a ja za chińskiego boga nie pozwolę ruszyć dłoni....w końcu przyszła inna i znalazła moja żyłkę...:szok::szok::szok:.Czasami pielegniarki mnie wkurzaja ...ale to temat na inny dzień:)
Dziewczyny weszłam na inny topik z marcówkami (kafeteria), bo tam tez sei udzielam i doznałam szoku...czy Wy też macie liste z ok 100 pozycjami zakupów dla maluszka????jeżu kolczasty jedna panna chyba tylko odrzutowca malutkiego nie zamieściła......

Ninja hehe :-D:-D i chyba aniołkiem nei byłam;-):-D
Skaba super ze z dzidzia dobrze oby ylko takie były wieści:-)
Iboyla mamy wątek zakupowy;-) ale moim zdaniem na innych forach laski przesadzają bo jedna przed druga chce pokazać zę jest lepsza itd itp a ja czegoś takiego nie lubię za barzdo :-p można sie pochwalic wiadomo ale trzeba znac granice;-)

Mrowa ma rację nie dajmy się zwariować z tymi zakupami. Handlarze tylko to wykorzystują a te listy w necie często układają handlarze. Chcą zarobić. To jest tak jak np. ze ślubem. Zwykła wiązanka kosztuje 50 zł a taka sama tylko nazywa się slubna już 150zł. Albo makijaż ślubny 150zł a identyczny wieczorowy połowe taniej.
Ludzie wykorzystują fakt, że spodziewamy się pierwszego dziecka i jesteśmy niedoświadczeni dlatego warto skonsultować się z mamusiami, które mają doświadczenia.

Wow o odrzutowcu nie pomyślałam hahahah:-D:-D:-D:-D!
ło matko:angry: Lista 100 rzeczy? No to trochę tego jest:-):-Dheheheh
Cześć mamuśki!
Skaba- super,że z dzidzią wszystko ok, a skoro nie chce się pokazać to pewnie dziewuszka, bo taka wstydliwa:-):-);-);-)
Ale widzę,że wątek zakupowy przeniósł się nam na główny?
Idę poparzeć na inne wątki co tam ciekawego! pa

reklama
skaba super że jest ok!!:tak:Ja po powtórce moczu i zobaczymy po poludniu czy będzie ta furaginka czy nie?że też człowiekowi jakieś cholerki muszą się przypałętać:wściekła/y::angry:
Dziewczynki nie wiem jak wy ale ja już chcę święta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak mnie naszło bo stwierdziłam że po świętach to już się niech dzieje co chce(mam ostatnio bardzo dołujące myśli)
A tak a propos,wiecie jak mnie strasznie boli blizna po cięciu-SZOKKKKKKKKKKK:no::szok:Przy wstawaniu i pierwsze kroki to sajgon,a co będzie potem???????????????

Do góry