reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

mamma- o kurcze!!!!! Słyszałam,że mogą być problemy ze "szramą", u mnie narazie jest ok, zobaczymy co dalej! Mówiłaś lekarzowi?
Co jest z tymi myślami, pisz! nie duś w sobie!

reklama
no ninja ile ci wyszło?;-)

44 punkty i załapałam się do piekła :-D. Gorzej, że małżon ten test też robił i on załapał się do nieba :sorry2::-D:happy2:;-)

Moja suka ma cieczkę - właśnie wróciłam ze "spaceru", chociaż nie wiem czy można tak nazwać bieganie za psem i odganianie innych. A ona jaka zachwycona z tego powodu!!! Jeden jamnik był tak zdesperowany, że jak wróciłam szybko i zostawiłam sunię w domu, żeby pójść do sklepu (przywiązać przed sklepem nie mogę) to czekał przed klatką schodową, wył i właził za mną do piekarni i jeszcze bezczelnie mnie obszczekiwał! (dobrze, że panie w tym sklepie mnie znają i wiedzą, że to nie mój)

Aż mnie brzuch ciągnie od tego ganiania! Ostatni raz!
A ludzie też są pierd...ci - widać, że to nie bezpańskie psy (numerki mają, obroże) a biegają luzem po osiedlu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No jeszcze tydzień trzeba wytrzymać..

czesc dziewczynki.Dziekuje za wszystkie dobre rady.Jeden wieczor nie zagladam do was i mam 6 stron do nadrobienia a na to zero czasu !!!
Widzialam "orbitek" ja mialam rower w domu ale sie nie sprawdzal.Wole isc do fitness klubu poczwiczyc niz w domu.
Moj maz tez uwaza ze na zakupy dzidziowe za wczesnie ale z drugiej strony coraz czesciej mowi o malowaniu pokoiku i mebelkach :tak:Pilnuje wizyt,kaze mi duzo odpoczyac a na sniadanie zasugerowal platki na mleku i ciagle mowi o ograniczeniu slodyczy i ze karmienie piersia jest lepsze niz butelka,przekonuje mnie z calych sil a jego koronnym argumentem jest ze karmienie piersia pozwoli mi szybko zrzucic wage po porodzie,bo ja sie tym ciagle martwie.Jak widze babki na plazy z obwislymi brzuchami to mi sie slabo robi.
Czy kroras z was jeszcze pracuje?? Bo ja tak. Pracuje mniej niz 25 godz w tyg,ale popoludniami i wieczoremjestem zmeczona,dlatego malo do was zagladam.Nie narobie sie w pracy.Wypije kawke z szefowa,poplotkujemy troszke cos tam zrobie poczytam ksiazke i ide do domu.Nie moge narzekac ale czasami mam dosc

Mamma koniecznie powiedz ginowi o tym bo gdzieś kiedys czytałam ze w srodku gdize jest szycie maciciy moze sie rozejśc pod wpływem właśnie rośnięcia i jest to groźne dla mamy i dziecka:no::-( u mnie naszczęście blizna ok.

Ja test z glukoza mam zrobić za 2 tygodnie ale dodaje sobie do neij soku z cytryny zeby było mneij słodkie i dało sie jakoś to przełknąć;-)

A mi się nic nie chce dziś robić:zawstydzona/y:. Taaaaka beznadziejna pogoda:wściekła/y:. Jakby był dzidziuś to było by weselej:tak: nawet w taką pogodę. Oj już mogłabym mieć swoją córeńkę przy sobie:-).
Pewnie jeszcze zatęsknię do takiego lenistwa jakie mam teraz- a teraz narzekam:zawstydzona/y:.
Podziwiam pracujące mamusie. Ja bym nie dała rady:no:.

Skaba- fajnie, że dzidziulek zdrowo bryka tylko szkoda, że nie dał się ujawnić;-). Sama jestem bardzo ciekawa:-p.

Jeju chyba połowa mamuś już miała glukozę robioną, a ja jeszcze nie:no:. A już bym chciał mieć to za sobą. Ciekawe czy na cukrzyce może mieć wpływ ilość słodyczy jakie zjadamy w ciązy?

PrzyszłaMamusia - a u nas nad morzem pogoda piękna!!!!! już dawno takiej nie było!

a z tymi słodyczami i cukrzycą to nie wiem - ale chyba nie - całe życie tyle słodyczy jem a nie nabawiłam się cukrzycy :-D:-D:-D to teraz chyba też nie ma to wpływu...

Ja wczoraj miałam przeżycie wieczorem. Już chciałam zaparkować auto a tu jak zwykle brak miejsc przed blokiem, deszcz ze śniegiem i ciemno. No i w końcu ujrzałam miejscóweczkę. To zjechałam na pobocze i wrzuciłam wsteczny i cofam, a tu trach słysze jakieś puknięcie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Przywaliłam (lekko) w samochód, który stał tuż za mną (nawet gościu nie widział mojego światła cofania, bo stał tak blisko). Gościu jechał bez świateł i nie zachował odległości. On wysiadł i pyta czy mi lusterka zparowały ja na to, że gdzie on miał światła i odległości nie zachował:wściekła/y:. Zarzuciłam wsteczny i chciałam wyjść zobaczyć szkodę a ten mi zwiał:wściekła/y:. Całe szczęście, że leciuteńka ryska została na zderzaku (praktycznie niewidoczna) i żadnych pęknięć, ani wgnieceń. Ale nerwy nieziemskie:wściekła/y:.
Mąż bardziej się przestraszył faktem, że się zdenerwowałam niż samochodem.
Ale byłam w szoku, że tak się zmył koleś:confused:. Mężulo mówi, ze moze był po piwku.
Ale grunt to, że wsio oki, a wcześniej mnie brzusio bolał i z tych nerwów nawet przestał:-D.

Ninja- zazdroszcze Ci tej pogody, bo jakbym choć troszkę słońca zobaczyła to na pewno odzyskałabym energię.
A co do cukrzycy to jestem panikara, a też przed ciążą dzień bez czekolady to dzień stracony:-D. A teraz panikuję:zawstydzona/y:. Jak się nasłuchałam w kolajce do lekarza o tej diecie cukrzycowej to ja chyba bym umarła z głodu i bez słodkiego:no:.

reklama
faktycznie pogoda do bani zaraz po obiadku ide spać bo chyba padne :-(
ja już też marze o świętach bo potem to tylko 2 miesiące Sama poszłabym na jakąś siłownie albo rowerek ale dziś tylko troszke dobiegłam do busa i już mnie cały brzuch boli więc obiecałam sobie ze to był ostatni raz:zawstydzona/y:
od dwóch dni mam takie kwasy że rano jak zjem śniadanie od razu je zwracam a potem moge już jeść normalnie :wściekła/y::-(masakra

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

Do góry