reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Witajcie dziewczynki :-) Jak poranek u Was ? Czy Wy też tak macie, że jesteście całymi dniami senne ? Bo ja strasznie. A nie bardzo mogę sobie na to pozwolić, bo pracuję. Ale za to mój mężczyzna taki milutki dla Nas... Obiadki gotuje, nie złości się jak wcześniej...:happy: Fajnie być w ciąży :-)
Jutro idę na pierwsze Usg. Wiecie może czy robią dopochwowe czy już takie normalne? Ja nie bardzo się orientuję, bo to moje pierwsze dzieciątko ;-) Ale kuzynka mi mówiła, że raczej dopochwowe, gdyż to podobno pozwala lepiej określić wiek ciąży. A Wy jakie miałyście pierwsze Usg? I w którym tygodniu ciąży, bo ja jestem wg kalkulatora BabyBoom w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży.
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka :-)
Mnie też męczy sennosć.Potrafię spać non stop.Zwłaszcza teraz kiedy już nie pracuję.Właściwie to oprócz tego spania wszystko inne minęło-nudności itp.No oczywiście jakieś dziwne napady płaczu jeszcze mam,ale to chwilowe.Ja już miałam troche tych usg,ale to przez to moje krwawienie.Powiem wam,że z tygodnia na tydzień są takie różnice na tych zdjęciach że szok:szok:Super widoczki.Pewnie kolejne będzie za tydz.bo muszę znowu iść na kontrolę czy wszystko ok.Ale ja czuję,że już będzie dobrze.Pozdrawiam

Hej!

Ewa-Krystyna, Mamma80 bardzo mi przykro, że musiałyście przechodzić takie stresy. Dbajcie o siebie na max. Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć :-). Na pewno już wszystko co najgorsze za Wami. Trzymajcie się i niech fasolki rosną w siłę :-)

PrzyszłaMamusia wiek ciąży, który wyliczył lekarz zgadza się z tym co pokazuje suwaczek. Jeśli jesteś np. 9tc1d to oznacza 10 tydzień ciąży :-) Co do farbowania włosów to teraz używa się bardzo delikatnych preparatów, które nie mają wpływu na Dzidzie, ale ... ja wolę mimo wszystko być ostrożna i poczekam z tym zabiegiem jak minie magiczny I trymestr :-). Powodzenia na usg, na pewno usłyszycie juz serduszko Dzidziolka :-D:cool2:.

agatkaa jak tam po usg? Daj znać. Wiem doskonale co czujesz ponieważ ja też jest mamą Aniołka. Lęk każdego dnia i obawa przed kolejnym usg ... ale, wierzę, że tym razem się uda! Wszystko będzie dobrze. Buziaki :-)

Silka usg we wczesnej ciąży z reguły robi sie dopochwowo. Lekarz jest w stanie wtedy dokladniej określić wiek ciąż, zmierzyć Dzidziusia, pęcherzyk ciążowy, zbadać macicę itd. W trakcie badania na monitorze będziesz mogła oglądać swój skarb :-) i może usłyszysz już serduszko, chociaż jeśli jesteś w 6tc to może być troszke za wczesnie. Ja usłyszałam bicie w 7tc :-). Powodzenia!

niekat szczerze wspólczuję złego samopoczucia. Jakoś trzeba to przetrwać :cool2:, jeszcze chwilka i zaczniemy II trymestr i poczujemy sie lepiej :tak:.

ewa33:-)

skaba1 co u Ciebie urlopowiczko :-D:cool2:

A ja leżę całe dnie w łóżeczku i mimo to jestem strasznie zmęczona. Mam nadzieję, że jak dzidzia zabiera mi tyle siły to rośnie jak na drożdżach ;-):-D We wtorek mam kolejną wizytę i usg, a dzisiaj robiłam badania: morfologię, cukier, mocz. W poniedziałek wyniki. Zobaczymy :-). A brzusia rośnie :-D

KINDZIA100, Gwiazdeczka1978, Silka, secasia witajcie nowe marcowe mamusie :-)

PrzyszłaMamusia udało się dzieki Tobie :tak: Dziękuję. I teraz jak już się nauczyłam to będę zmieniać. To ;-)

Mamma80 Ja też mam chwilowe napady płaczu i ogólnie humor mi niezbyt dopisuje :no: Nie wymiotuję, tylko mam straszne nudności, poza tym niby wszysko ok, więc nie wiem skąd ten zły humor... Ale skoro Ty też tak masz, to chyba w normie :-)

Dam Wam znać jak jutrzejsza wizyta u Gina. Nie mogę sie już doczekać, mam nadzieję, że wszystko jest ok :-)

Buziaczki, spokojnej nocki i do jutra !!!!!!

Witam wszystkie marcowe Mamy!! Ja mam termin na 8-9 marca. Bylam przedwczoraj na usg i zobaczylam moja fasolke po raz pierwszy. Jestem na początku 10. tc i lekarz wcześniej nie chciał mni zrobić usg... Ale nic to, udało się w końcu ;-) Na razie wszystko dobrze, mam nadzieję, że tak będzie dalej. Mam okropne mdłości i często robi mi się słabo. Pocieszające jest to, że ponoć jak się ma mdłości, to jest to dobry znak, że dzidzuś dobrze się rozwija :-D Z tą myślą łatwiej to przetrwać. Pozdrawiam jeszcze raz i dobrej nocki :)

hejka,
ja tez mam nudnosci (w pierwszej ciazy mialam prawie 4 miesiace :wściekła/y: ) humor zdecydowanie placzliwy ale tez i awanturniczy :szok: wkurzaja mnie sasiedzi studenci ktorzy ciagle baluja i nie mam jak wypoczac :wściekła/y: a caly dzien zmagam sie z moja buntownicza coreczka, ktora teraz przechodzi taki etap :szok:
no kurcze i jak tu sie rozkoszowac ta ciaza :confused:

Pozdrawiam

P.S. Dodam ze na mdlosci mam sprawdzony sposob z pierwszej ciazy - cienka herbatka z imbirem - rewelacja!!!!

I jeszcze Wam cos zdradze. W ciazy i pozniej w pologu latwo o zobojetnienie plynu z pochwy za czym ida bakterie.... warto zainwestowac w emulsje do higieny intymnej LACTACYD femina w aptece kosztuje 12 zl to preparat z bakteriami mlekowymi ktore naturalnie zakwaszaja srodowisko. Nie namawiam ale warte uwagi.

czesc laeczki !! Witam nowe panie :-) Im wiecej nas tym weselej, wiecej historii i dobrych rad :tak:
Nie pisalam do Was bo spalam 2 dni.:cool:
Nudnosci juz nie mam,ale to chyba za sprawa babanow,ktore serwuje sobie po wstaniu z lozka.Za to cycorki mam tak wielkie i ciezkie ze boje sie wstac z lozka zeby nie upasc na twarz:-D
EWA KRYSTYNA dziekuje za suwaczkowa rade,ale u mnie chyba cos innego sie dfzieje bo po wstawieniu suwaczka,nie zaleznie z jakiej strony dostaje wiadomosc ze jest blad :wściekła/y:
dziekuje HANA za slowa otuchy,milo slyszec ze ktos mnie podczytuje ;-)
slonecznego weekendu laseczki :-)

hej hej!! kobıtkı kochane!! ale nasze grono rosnıe!! ochh co to byl za pracowıty ı rozkoszny czerwıec ı lıpıec:-D:-D cıesze sıe bardzo ı wıtam nowo przybyle mamusıe!!

ja sıe nadal urlopuje, ale jutro w nocy juz wracamy.. no ı dobrze:-) w srode mam wızyte u gına ı juz tylko o tym mysle.. przez tego wloknıaka czy mıesnıaka mam zagwarantowane usg.. ale z tego to akurat sıe cıesze, bo uwıelbıam ogladac ta moja mala kruszyne.. mam tylko nadzıeje, ze wszystko ok:-)

mamma80 oj az mnıe zmrozılo jak przeczytalam te wıescı od cıebıe.. dbaj o Was.. ı odpoczywaj ıle sıe da... musı byc dobrze!!

Jutro idę na pierwsze Usg. Wiecie może czy robią dopochwowe czy już takie normalne? Ja nie bardzo się orientuję, bo to moje pierwsze dzieciątko ;-) Ale kuzynka mi mówiła, że raczej dopochwowe, gdyż to podobno pozwala lepiej określić wiek ciąży. A Wy jakie miałyście pierwsze Usg? I w którym tygodniu ciąży, bo ja jestem wg kalkulatora BabyBoom w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży.
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka :-)

ja teraz mıalam robıone dwa razy dopochwowe (obraz wıdac tak samo, wıec dzıdzıe obejrzysz dokladnıe) ı wszedzıe czytam, ze takıe jest konıeczne, ale w pıerwszej cıazy anı razu nıe robılı mı dopochwowego - caly czas zwykle ı tez bylo dobrze:-):-)

Ewa-Krystyna a ty jak sıe teraz czujesz?

oj ı wspolczuje wszystkıch cıazowych doleglıwoscı... ja co drugı dzıen przesypıam kılka godzın wıecej, ale poza tym jest ok.. zreszta teraz jest super, bo moj maz jest caly czas ı caly dzıen szaleja z Bartkıem, a ja wypoczywam.. na szczescıe tak sıe zlozylo, ze po powrocıe bedzıe u nas nasza szwagıerka ı ona popoludnıamı zajmıe sıe Bartuchem, zebym mogla sıe zdrzemnac po powrocıe z pracy.. tym sposobem mam nadzıeje dotrwac do II trymestru.. a to juz ınne zycıe:-):-):-)
smıeje sıe tylko, ze gdybym w cıazy mıala nudnoscı to bartek bylby jedynakıem.. tak sıe tego strasznıe boje:szok::szok:

a co do farbowanıa to tak jak pısalyscıe.. nıby teraz te farby juz nıe sa takıe zle, ale ı tak leıpıej poczeka choby do II trymestru.. no chocıazby ze wzgledu na wrazlıwosc na zapachy.. moze nıezle zakrecıc..

Monıka K a ty mıalas byc na usg 1 sıerpnıa ı cos sıe od cıebıe wıescı nıe doszukalam:-) czekamy czekamy na donesıenıa:-)

reklama
AMK spıj ıle sıe da:-):-) ı rosnıj :-):-) potem sıe bedzıemy martwıc jak sıe odzwyczaıc od lenıuchowanıa ı zrzucıc zbedne kılogramy:-D:-D:-D

Do góry