reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Najlepsze życzonka na pierwsze urodzinki dla Filipka!!!:-):-):-)
Dużo zdrówka, słoneczka i mnóstwa prezentów i udanej imprezki urodzinowej!:cool2:

Mrowa
widzę, że fajnie zabalowałaś!;-):tak: No i fajnie, że z nóżkami wszystko w porządku!:-)
Weronikaa staram się jak mogę, ale jakaś osłabiona jestem ostatnio i wszystko łapię..:-( Chciałam okienka w weekend pomyć, ale przy chorobie mogę o tym zapomnieć...:sorry2:
P.S. Bardzo dziękuję...:zawstydzona/y:
Marteczka ale Ci numer Zuzia wycięła z tym jedzeniem...:shocked2: Można się zestresować...
Ale powiem Ci, że moja psiapsiółka też ma takiego "wyjazdowego niejadka" - jak wyjeżdżają w nowe miejsce to mały potrafi przez 2-3 dni nic nie jeść...:no:
Niekat i jak tam nocka..?!:confused: Mam nadzieję, że nie było aż tak źle... Dużo zdrówka Wam życzę i udanej imprezki!;-):tak:

Dobra zmykam domek ogarnąć póki dziewczynki na spacerku z tatusiem!:-)

Ninja najlepsze życzenia z okazji kolejnej wiosenki: dużo zdrówka, szczęścia, pociechy z Nygusa, jak najczęściej Mężusia w domku i szybkiej przeprowadzki!!!:-):-):-)

reklama
Najserdeczniejsze zyczenia urodzinkowe dla Filipka Anetkowego.Duzo zdrówka i radosci oraz wypasionych prezentów

Ninja-Zdrówka,szczescia,spełnienie marzen oraz duużo ,dużo dzieci tak udanych jak Bubu;-)No i wiecej meza w domu oczywiscie.
:cool2:

Ja znów padam mialam dzis Filipa 4h z czego ok 2 bawilismy sie w piratów,indian,dom i psa:laugh2::sorry::sorry::eek:Pózniej uspilismy ,,Kajana''i poszlismy robic obiad ,,magiczne kule z kosmicznym pyłem ''-czytaj mielone z warzywnym rizotto.Ja oczywiscie bylam duzym kucharzem a on malym i latał na mopie po kuchni.Bo Ty ciocia to nie masz takiej duzej łyzki wiesz:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dobra spadam troche sie kimnac.Mamusie 2lub wiecej dzieci -Respect:shocked2::sorry2:

Ostatnia edycja:
Dziękujemy za życzenia! :-):-):-):-)

Wszystkiego najlepszego dla pozostałch Współjubilatów i dzisiejszego roczniaka Filipka!!!!!​

Niekat - trzymajcie się! Oby zaraz Wam przeszło! :-(

Przepraszam, że nie odpiszę więcej ale goście nam się schodzą :sorry:

Filipku wszystkiego najlepszego!

Ninja, Tobie jeszcze życzę 82 lat (coby doszło do 100);-) i wszystkiego czego sobie życzysz w tym roku żeby Ci się spełniło (a za rok będę życzyć na dalsze lata:-))

Befatka moje panny coś zmogło i akurat śpią:tak: więc czasem też mam chwilę wolnego. Za to z chłopakiem i to w wieku szkolnym to pewnie jest dużo trudniej.:sorry2: Nabędziesz doświadczenia :tak: A wśród nas są jakieś mamy z trójką? Bo chyba jeszcze nie...

Marteczka ale uparciuch Ci się trafił:-)

Mrówa Kondzio to zawsze po Twoim wychodnym wstaje tak wcześnie :no: zamiast potraktować mamę ulgowo :-D

Niekat ale Was trafiło na same urodzinki, biedny Marcelek, ostatnio to cały czas coś łapie :-( No i Tobie też współczuję takich atrakcji przy gościach.

Stefanna jest taka wróżba-zabawa, którą się robi na pierwsze urodziny dziecka. Maluch z kilku ułożonych przedmiotów ma wybrać jeden i to będzie świadczyć co będzie robić w przyszłości. Kładzie się przed dzieckiem (najlepiej na tacy) np różaniec, książkę, kieliszek i pieniądz. Jak Martynka wybierze kieliszek to będzie często do niego zaglądać :-D jak książkę to będzie uczoną, jak różaniec siostrą zakonną, a jak pieniądze to będzie po prostu bogata. Oczywiście nie bierz sobie tego do serca, bo jakby się to sprawdzało to jedna czwarta dziewczyn szłaby do zakonu ;-):-)

U nas Baśka jakaś taka bystrzejsza się robi. Jak jej daję jakąś przekąskę to chce mnie od razu nakarmić. Ostatnio jadła jabłko i mówię "nakarm mamę" i dała mi gryza :-) A potem znowu wyciągała rączkę z tym jabłkiem i ja powiedziałam ze nie chcę a ona na to "ej!" :-D no i musiałam ulec...

Ninja udanej imprezki:tak:
Befatka to przynajmniej sie nie nudzisz;-) i wiesz jak to miec 2 dzieci;-)
Asia chyba u nas tylko na marcu mamy z dwójka i jedynakami;-)
dobrze zauwazyłas ;-) mój syn złosliwy jest:-p;-)
Basia dba o mamusie:tak::-) ja dawałam tylko 3 rzeczy rózaniec kieliszek i ksiazeczke:tak:

pamietajcie ze jutro spi sie o godzine krócej

Ostatnia edycja:
Dziękujemy Wszystkim za życzenia :-) My już po imprezce, tort zjadliwy :-) Filipek podczas wróżby wybrał pieniądze a następnie śrubokręt :-) Teraz śpi wymęczony ale myślę że szczęśliwy :-) Jak ten rok szybko minął :-( ani się obejrzymy a już będziemy 18 urządzać. Tak sobie wyobraziłam jak za parę ładnych lat będziemy się podtrzymywały na duchu jak te nasze marcowe dzieciaczki będą maturę zdawały :-)

Ostatnia edycja:
Filipku, wszystkiego najlepszego na roczek

Ninja, dużo szczęścia i radości, pociechy z facetów, szybkiej przeprowadzki, i spełnienia marzeń.

Mrówa, to prawie ma trójeczkę, bo młodszą siostrą się często opiekuje.
Befatka, widzę, ze wyobraźni Ci nie brakuje. Dobrze sobie radzisz z chłopakiem. Wprawisz się i będziesz wiedziała jak się zająć rodzeństwem Kajusi.
Niekat, mam nadzieję, że już jest lepiej.

Dziewczyny moja mama miala nas 5 i nie wiem jak biedaczka dala rade.Normalnie musze jej powiedziec ze ja podziwiam:-D:-D:-Dbedzie sie cieszyla hahaha a raczej powie a widzisz!!!
Mrówa najwazniejsze ze spotkanko sie udalo i na jakis czas beterie naladowane.Mrówcia ja tam nigdy sie nie nudze ;-);-):-)ostatnio znowu wytargalam płutna z szafy bo obiecalm kolezance ze kubusia namaluje jej synkowi do pokoju ale na dzien dzisiejszy mam tylko szkic i zero weny

Gizia albo oszaleje :-D:-D:-Dchyba musze zaprzestac tych zabaw bo mlody jak zobaczyl tate to zaczal krzyczec ze on zostaje bo jeszcze obiadu nie ugotwal:-D:-D:-D
Gizia jak dzis Milcia??Taka ja biedaczke obsypalo usciskaj ja ode mnie.
Anetka swietnie ze imprezka sie udala.Widzialam foty na Nk fajnie z pradziadkami wygladal.Heh Filip wiedzial za co siegnac moze zostanie biznesmenem :-D:-D
Niekat mam nadzieje ze zdrówko Wam sie polepszylo i imprezka mimo wszystko sie udala.Mojej niunce znowu jeczmien powrócil w miare mozliwosci przemywam jej herbata i niby juz lepiej ale dalej czuje groszek pod powieka.Jak sie nie poprawi w pn do lekarza idziemy.
AsiaM ja wybralam kieliszek podobno wiec cos w tym jest:-D:-D:-D:-D
Marteczka mialam Ci wczesniej pisac dobrze przemysl czy napewno chcesz wziac ze soba Zuzie w podróz do meza.Wiesz zrobisz jak uwazasz.Ja sobie nie wyobrazam siebie lecącej do Berlina tylko z Kaya chocaz tam mam najblizej tylko 1,50h.Bagaz ,torba podreczna z jedzeniem i pierdolami dla malucha,wózek i dzidzia która nie usiedzi chwili w miejscu.Jak dla mnie koszmar pamietaj ze na lotnichu odprawa konczy sie ok 40,min przed odlotem wiec min.godzine wczesniej musisz byc.
Kaya ostatnio zaczela odwalac cyrki w samochodzie przy 15min jezdzie:szok::szok::baffled::sorry2:a jak juz stoimy w korku to szalu dostaje
Ehmm...zapomnialam juz co mialam dalej pisac.Mykam zaraz spac
Buziaki dla wszystkich.Milej i spokojnej nocy

Ostatnia edycja:
Witajcie, ja jeszcze dojrzewam po imprezie:-):rofl2::rofl::-)
Ale było fajnie!!! Filip takie cyrki odstawiał, takie popisówki, że nawet w kąpieli z tego szczęścia sobie zanurkował, napił się wody i płacz był okrutny:no::no:
Sam nie wiedział czym ma się bawić - tyle tych zabawek dostał:szok::szok::szok: Już rozumiem dziewczyny, które pisały, że nie mają gdzie upychać zabawek swoich dzieciaczków:baffled:
Acha i zapomniałam się pochwalić, że coby tradycji stało się zadość, to Filipek przedeptał roczek, a dokładnie dzień przed postawił swoje pierwsze kroki, a nawet 6 kroków:-):-):-)
Jak pozrzucam zdjęcia, to wstawię na zamknięty, bo dawno nie chwaliłam się swoim synulkiem:tak::tak:
Spokojnej niedzieli kobietki!! Szkoda, że pogoda znów się popsułą:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam,na początek spóżnione ale szczere TEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH DZIECIACZKÓW ROCZNYCH-FIFI*2,TYMONKA,DOMINISIA,TOSI,MARCELKA,NELCI-Jak zapomniałam o którymś dzieciaczku to przepraszam.
No i NINJA żeby Cię szczęście i radość nie opuszczały no i uśmich z twarzy ci nie znikał(bo masz zajebisty uśmiech).Buziole na te naście latek....:-)
Nie było mnie długo bo od 2 tyg.leczyliśmy się na zapalenie oskrzeli tzn.Jaska wzięlo na maksa.Gabi na szczęscie nie złapało,ale za to ja zostałam zaatakowana no i jutro miał iść John już do przedszkola-a tu dzisiaj rano przyszła do nas OSPA:wściekła/y:Dokładnie minęły 2 tyg,od czasu co pytałam was o te krostki:baffled:Póki co jest w miarę ale przeraża mnie że Gabi będzie chora-a jeszcze jak czytam jak wasze dzieciaczki to przechodzą to az mnie wszystko swędzi.
Z dobrych wieści to zaczynamy pomału same chodzić.Na razie z 5 kroczków samodzielnych ale to już coś.Pozdrawiam i miłej niedzieli,papatki

Do góry