reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Zuziu Wszystkiego najlepszego...
Szczęścia i radości moc...
Ciepłego słoneczka co dzień...
Kolorowych snów co noc...

Asze to fajnie że Zuzia już szaleje na podwórku :tak: moje dziewczyny też niedługo będą , myslę że będziemy wtedy częściej robić pranie :baffled: teraz robię co drugi dzień. Biedny ten mały co on musi cierpieć :no:

Ewa tu masz przepis na tortille
Tortilla przepis podstawowy - Tortilla, przepis, podstawowy
ja go jeszcze nie wypróbowałam, ale mam w planach niedługo, może w weekend, dzisiaj na obiad zupka rybna a na kolację pizzę zrobię
a dzisiaj Ala była w przedszkolu, poszła bez problemów.
Ja w pierwszej ciąży dwa razy miałam zapalenie nerek (leczone w szpitalu):-(

Weronika jak je wypuszczają to chyba jest ok? A Ty już masz połowę ciąży za sobą, ale to przeleciało :szok:

Niekat fajny pomysł:tak: myślę że dzieci z przedszkola chętnie by przyszły, tylko nigdy nie wiadomo czy rodzicom to będzie pasować :baffled:

Mrówa fajnie macie że tyle dzieciaków jest w Waszej rodzinie, u nas tylko mają dziewczyny jedną kuzynkę z którą się zresztą widujemy dwa razy w roku.:sorry2:

Cześć:-)
Weeronika, Doris z tym bólem, to po południu przeszło, ale jakoś to mi bardzo wrzodowo wyglądało:szok: Mam nadzieję, że to tylko podrażnienie:tak:Weronika myślę, że jeśli wychodzą, to jest ok:tak:
Mrówa dzięki Tobie nie mieliśmy dziś nudnych mielonych, tylko tortillę:-p Dzięki za pomysł:-) Ja wogóle jakoś w tym tygodniu to wymiękam z gotowaniem:angry:brak mi weny i pomysłów:no:
Asia u mnie jak pozwoliłam Kudłatemu zostać w domu w zeszłym tygodniu, to w tym też w środę nie chciał iść do przedszkola, ale już się nie zgodziłam, zeby się zanadto nie przyzwyczaił:-p
Ewa szkoda mi Alexa, bo może to bardzo przeżyć:no: może pogadaj z panią, żeby na przyszłość załatwiała takie sprawy dyskretniej, a w tej chwili porozmawiała z dziećmi na ten temat:tak: U Błażka w przedszkolu co jakiś czas rozmawiają o tym że każdy może zachorować, albo, że ludzie różnią się od siebie i z nikogo nie wolno się śmiać:tak:
Niekat z zaproszeniam świetna myśl, a co do imprezy, to nie pomogę bo nie robiłam, ale myślę, że warto zrobić rekonesans, czy i jak mali goście mogliby dotrzeć na miejsce, no i co z ich rodzicami - czy fundujesz np. kawę, no i kto zapewni realną opiekę takiej bandzie, bo tu chyba potrzebnych jest kilku dorosłych:tak: No a poza tym to do czerwca masz jeszcze czas, żeby poznać choć kilku rodziców;-)
Iza my wczoraj też widzieliśmy i jeszcze krokusy:-D
Ninja, jak Cię poznają, to i pokażą jak ominąć kamery;-);-) - daj trochę czasu współpracownikom:-D
Asze Emi dostał prawdziwe buty do chodzenia tydzień temu i szybko załapał, bo tak bardzo go fascynuje chodzenie po dworze, ale niestety często lubi sobie usiąść i zbadać podłoże organoleptycznie:angry::-p:-D
Zuzanko wszystkiego najepszego!!!

Asia wzielam sobie przepis na placki;-)
troche mamy dzieciaków w rodzinie w końcu mam 5 rodzeństwa;-) z tego jeszcze 3 nie ma dzieci;-)
Iza wiosna idzie do ans duzymi krokami:rofl2::-D

Mrowa- witaj w klubie.Nas tez jest 5cioro. 4 facetow i ja. Cale zycie marzylam o siostrze. Przez cala ciaze mamy, te ostatnia, modlilam sie o siostre. No i urodzila blizniaki ...płci meskiej :rofl2:Pozostaje mi urodzic core jedynie

Czy Wasze dzieci maja kapcie?? Dawid biega w skarpetkach.Powinnam mu kupic jakies? Jakie sa najlepsze?

Iza u mnie obaj chłopcy biegają w skarpetach antypoślizgowych, bo wg mnie tak jest im wygodniej i zdowiej dla stóp:confused:

Witajcie,
Asze, świetnie, że Zuzia tak świetnie dogląda domostwa… no i widać, że teściową masz świetną
Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze z kuzynem… w końcu ile on już wycierpiał

Wskoczył kotek na ławeczkę, zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie „miau”. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć kochanej Zuzi śliczne życzenia!!!

Ewa, mam nadzieję, że trzymasz rękę na pulsie w sprawie z nerkami… biedny Alex, może się nie zniechęci do przedszkola… najważniejsze to nie przypominać mu o tej sprawie, a przez te kilka dni dzieci zapomną
Weronikaa, nie martwcie się na zapas Mają… skoro jutro już wychodzą to musi być OK…
A co do włosów, to widze, że nasi mężowie mają podobne i my też
Mrowa, ale smaka zapodałaś… a ja mam ochotę na pizze…
Iza, Kubusiowi bal Dawidka… świetny pomysł J czekam z niecierpliwością na zdjęcia
Jola tez biega w skarpetkach ABS i tak zostanie, bo wg mnie to najwygodniejsze dla dziecka
Niekat, z tymi zaproszeniami dla koleżanek Oli to bardzo dobrze… i jak wynajmujesz salę zabaw to przecież płacisz za określoną liczbę dzieci, więc potwierdzenie przybycia jak najbardziej powinno się tam znaleźć… fajne dla dzieciaczków jest malowanie twarzy
Co do zaproszenia, to daj jeszcze zdjęcie Oliwii w rogu, mogę ci podesłać pomysł mojej siory
Asiu, dzięki za przepis na tortillę J też zamierzam jutro skorzystać… pewnie Ala będzie chętniej chodziła jak się zrobi cieplej…

A jajestem dzisiaj pociagająca... tesciowa też, więc mam nadzieję, że Jolę nie zaraziliśmy... a jutro znajomi przyjezdżają i przydałoby się zrobic jakieś ciasto:baffled: ale może cos kupię:tak:

Ostatnia edycja:
A te antyposlizgowe to z takimi gumowymi wypustkami czy z cala podeszwa gumowa?? Mialam te pierwsze i Dawid juz z nich wyrosl.Mysle o kupnie tych drugich ale zastanawiam sie czy sie nozki w tym nie poca?

Musze Was rozczarowac bo to bedzie zwykle przyjecie rodzinne z elementami kubusia puchatka :zawstydzona/y: Napislam ' stroj' a mialam na mysli elegancki komplet, SORRY.Moze za rok?

Dawid jest CHORY:no::no::no:
Kaszle jak gruzlik i ma 37.5 goraczki :-( Martwie sie ze w dniu swojego swieta bedzie sie czul jak g. kiedy wszyscy sie beda bawic. Nie chce tak.
Mam nadzieje ze chociaz temperatura ustapi. Dziwnym trafem znow choruje kiedy mu zab wychodzi. Trzymajcie kciuki.

Iza, Jola ma takie kapcio-skarpetki z podeszwą antyposlizgową...
Mam nadzieję, że Dawidek do swoich urodzin odzyska siły i będzie świetnie się bawił:tak: i wcale się nie zwiodłam tymi "elemantami"... ale na zdjęcia czekam:-)

Co do stroju, to ja Joli już zamówiłam pod koniec lutego... ale jeszcze nie przyszło... mam nadzieję, że będzie dobre:sorry2:

reklama
Beti zdrówka dla was kurijcie sie Pochwal seis trojem urodzinowym Jolci;-)
Iza to zostało ci faktycnzie urodzic córke;-) :-D oby sie udało przy drugiej ciazy:tak:udanej imprezki i niech dawidek bedzie pełen werwy na imprezie:rofl2:
KOndzik śmiga w skarpetko bucikach z H&M

Kondzirkowi wyszedł 10 zabek uffff i dziekit emu mielismy nocke okropna:no::wściekła/y:obudził sie o 12 i nie spał do 4:crazy: myslałam ze go przez okno wyrzuce:zawstydzona/y:Łuaksz zreszta tez:sorry2:
zauwazyłamz e teraz szykuja sie dolne 3:baffled: i andal daja mu do wiwatu bo jest strasznie amrudny:angry: a wieczorkiem idziemy an urodziny do kolegi Meli:tak:
a teraz sie bija z Mela:baffled:

Ogromniaste buziaki dla Jeremika vek kurduplo na pierwsze urodzinki:-*************

Ostatnia edycja:
Do góry