reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej:-)
Imprezka się udała, Zu zadowolona bo miała dwie opiekunki (12 i 10 lat), tort pyszny - tylko kawałeczek został:tak:
Ninja czyli Michalinka jest równo roczek młodsza od Zuzi:-)
Doris brawo dla Emilki!!
Asia pewnie na dniach dostaniesz @, i tak sie dziwię, ze nie miałaś tak długo, ja wciąż karmię w nocy i 2-3 razy na dzień a dostałam już we wrześniu. Zapomniałabym Ci napisać - dzięki za radę w sprawie mleczka!! Zuzia wieczorem wypija całą butlę ( oczywiście zapija cycem). Zaczęłam od 60ml, tak jak pisałaś i zasmakowało jej:-)
Mrówa dużo Kondzik ma ząbków!:tak: Zuzi wychodzi druga górna czwórka, aż ma tam sino.:baffled:
Zuzia chodzi w paputkach DISNEY BABY SANDAŁKI TRZEWIKI OD LEMIGO ROZ.19 (567704616) - Aukcje internetowe Allegro, coś w tym stylu, oczywiście staram się aby chodziła w skarpetkach ale ona jest straszna buciara ( po mamusi) uwielbia buty, jak sie jej powie " oj jakie masz piekne buty" to wdzięcznie podnosi nóżke do góry i każe podziwiać:tak:
Dziewczyny które dopiero bedą wyprawiać roczki polecam stronkę: inne torty : the cakegirl ~ portfolio ( nimsay@op.pl ) > About >, przepis ma masę cukrową Kra podawała...
I na koniec najlepsza wiadomość : Mały mojej kuzynki od wczoraj nie goraczkuje:tak:, czuje sie lepiej, ładnie je. W pon bedzie miał USG mam nadzieję że ma juz tam w środku wszystko ok!!

reklama
Wybaczcie że ja tak rzadko ostatnio,ale czasu brak:-(
Wszystkiego naj dla marcowych roczniaków:-D hihi ależ ten czas leci...Za niecały tydzień Ania też skończy roczek a ja nawet nie mam pojęcia kiedy to minęło...
Ehh...U nas nic nowego,aż się dziwię że tyle naszych dzieciaczków już chodzi...Ania nadal boi się jeździka,jak stanie bez trzymania to tylko na kanapie jak jesteśmy w pobliżu...nie wiem czemu,ale nie martwię się zbytnio bo wiem że na chodzenie to ma czas i do 18miesiąca;-)Nowych słów nadal brak:-) chociaż coraz częściej wymyka jej się mamamama:-D może i to nieświadomie,ale mimo wszystko mnie cieszy:-D No i jeszcze się pochwalę,to nic pewnego,ale prawdopodbnie w kwietniu bierzemy ślub:-D nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa:-) musimy rozejrzeć się za obrączkami jeszcze i do urzędu iść,bo to narazie tylko cywilny będzie,ale chciałabym jakoś fajnie wyglądać więc kupimy suknię taką do kostek elegancką,widziałam taką po 250zł bardzo fajniutką:-D
Asiu-Poczekaj,może jeszcze nie pora?Jak skończysz całkowicie karmić i długo @ się nie pojawi to wtedy chyba zacząć można;-) ale fakt faktem,wizyta kontrolna nie zaszkodzi;-)
Mrówa-To mnie zaskoczyłaś z tymi ząbkami...Ania stanęła na tych 6 i nic...o przepraszam,7 się wybił;-)
Co do basenu,my mamy też bardzo blisko bloku,ale jeszcze nigdy z Aniulką nie byłam...
Dobra,zmykam już spać bo się późno robi...Obiecuję że będę zaglądać częściej do was;-) Buziaki:*

Wszystkiego najlepszego na pierwszy roczek dla Zuzi i Jeremiego!!! Pszepraszamy ze spuznione.

W czwartek bylam z michalkiem w szpitalu u kolezanki bo urodzila synka w srode rano. Obydwoje czuja sie dobrze w piatek juz wyszli do domu. Wiec Michalek ma nowego kolege na spacer:-)

Ninja- super te skarpetko-kapcie. Musze popatrzyc czy u nas sa takie w hm. Jak narazie to muj po domu biega w dwoch parach skarpetek :tak:

Asze- super ze maly juz lepjej sie czuje. Trzymam kciuki zeby na usg wszystko dobrze wyszlo. A z ta wruzba to Zuzia wiedziala co wybrac haha

Dusia -Tymon też na początku latał w 2 parach skarpet :tak:
Asze- super, że z Małym już trochę lepiej - oby teraz tylko do przodu!:-):-):-)
no świetnie, że Zuziakowi impreza się udała! :-):-):-)

Na wstepie wszystkiego dobrego dla kolejnych roczniakow czyli Zuzi i Jeremiego slonka usmiechu i zdrowka
c011.gif
c011.gif
a122.gif

Przepraszam za spoznione zyczonka:zawstydzona/y::-(
Ja ostatnio nie mam na nic ochoty wszystko znowu mi sie skumulowalo :-( Domiś zabkuje i placz jest straszny lewa gorna dwojeczka i pcha sie reszta, Arek wiecej mowi oczywiscie nie na zawolanie tylko jak mu pasuje z tym ze nie w tym problem jakie on mi cyrki robi na spacerach to masakra jesli nie chcemy isc tam gdzie on chce to krzyczy piszczy kladzie sie:baffled: w zyciu nie myslalam ze moje dziecko mi takie cyrki wyprawi no coz ja na to za reke i do domu bo co jak nie slucha oczywiscie ludzie sie gapia ale wali mi to:dry: W domu tez oboje daja mi popalic konkretnie i szczerze mowiac to juz nie mam sily nie daje rady i co ze mnie za matka co brak jej cierpliwosci:-( nie wie jak sobie z tym wszystkim radzic... do tego z moim M mamy kryzys i juz mu powiedzialam ze gdyby nie dzieci to dawno bym walnela drzwiami:dry: no i z tata znowu kiepsko:-(
Ja juz dziewczyny nie mam sily i nie wiem jak sobie z tym wszystkim radzic ... nie wiem czasem czy ja sie nie nadaje na matke i zone czy to tylko kumulacja nieprzyjemnych rzeczy ma taki wplyw na mnie
Po zeszlorocznych ekscesach przed i na chrzcinach postanowilam ze sama zrobie roczek nawet jesli nie bede miala czasu spac moze mi pomoze sasiadka ale jak bedzie miala egzamin w niedziele bo uczy sie zaocznie to sama jakos dam rade
A i wszystkiego dobrego na te pierwsze urodzinki dla dzisiejszego Dawidka
a056.GIF

My dzisiaj biegniemy do mojej mamy na urodzinki
NO I WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA NASZYCH MARCOWYCH KOBITEK ZYCZY DOMINIS I ARUS:-)

Witajcie! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTOW I NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA ROCZNIACZKóW :-*

My już po pogrzebie :-( Ciężko było, szczególnie patrząc na babcie. U Nas znów zima wróciła, śniegiem pruszy a juz tak ładnie i ciepło sie robiło. Ja powiem szczerze ze wogole nie mam glowy do robienia imprezy na roczek. Musze sie jakos zorganizowac bo sie juz gubie ze wszystkim. Napisze wiecej w wolnym czasie. Trzymajcie sie cieplo :-*

Kasik moze to przez ta pogode macie takie nastroje. Mysle ze sie wszystko ulozy !!! Musi byc dobrze. Pozdrawiam cie serdecznie i zycze duzo cierpliwosci.

:-):-):-)
Dawidku-Przystojniaku! Samego słonka na całe życie życzy Ci Ninja z Tymonem!​
:-):-):-)

Kasik - na pewno jesteś najlepszą mamą dla swoich chłopaków!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I powiem Ci coś - tak naprawdę, to wydaje mi się, że jak się ma dwoje małych dzieciaków , to chyba totalnie w sporadycznych wypadkach jest łatwo. A to , że brakuje Ci cierpliwości, to też uważam, że to zupełnie, zupełnie normalne. Pamiętaj, że nie jesteś tylko mamą ale kobietą i jak każdy człowiek masz prawo być wkurzona na łobuzów , zmęczona i zniechęcona!!! Ja mam jednego i to spokojnego a czasem mam dosyć. Sory - ale mam w d..pie podporządkowanie się stereotypowi Matki-Polki, poświęcającej życie tylko dziecku, mającej anielską cierpliwość i nigdy nie narzekającej.
Bo jakby nie patrzeć, ale w 95% domach, opieka nad dziećmi przypada kobiecie, a faceci opiekują się nimi najczęściej wtedy, jak akurat dzieciaki są spokojne (no a potem opowiadają, że tak, oczywiście pomagają żonie :dry::dry::dry:)
Trzymaj się Kochana - musisz przetrwać - jak chłopcy będą więksi będzie łatwiej! Ściskam!:tak:

Anetkadg - oj musiało Wam tam być ciężko...

Dawidku sto lat!!!!! Jak najwiecej radosnych chwil w twoim zyciu:-) jak najmniej guzów i płaczu zyczymy ci:-**********

Ninja mi to samo mowił pediatra i tez mamy takie własnie buto skarpetki z H&M;-)gratulacje ciociu;-)i jak po kapieli dałas rade;-)
Anetka ściskam :happy:
Kasik co sie przejmujesz ludzmi nikt z nas nie ejst idealny i kazdy ma slabsze dnu:-( a opieka nad dwójka to wiem ile wymaga czasu i zachodu:sorry2: przytulam mocno :happy:
Asze i kolejny imprezowicz wsród marcówiatek sie ujawnił:rofl2::-D

Pogoda sie spaprała pełno sniegu u nas:crazy: a impreza wczorajasza udana:tak:

reklama
Dziękujemy bardzo za pamięć i życzenia dla Jeremka:tak:
Dawidku, w dniu Twoich urodzin życzymy Ci dużo uśmiechu, słonka i samych szczęśliwych dni w życiu:-):tak:

Ninja Emi też używa takich kapci do chusty i nosi je w innych miejscach, gdzie skarpety nie są zbyt wygodne (np. ostatnio na weselu:-p), mamy też takie miękkie kapcie treningowe od dwóch tygodni żeby sie oswajał z butami, no i od tygodnia adidaski na dwór, bo już nie może usiedzieć w wózku:angry: ale takich sztywnych to bym mu nie dała, bo najwyczajniej w świecie, jak pada na kolana i zaczyna raczkować, to takie buty mu nienaturalnie odginają stópki:crazy:
anetka bardzo mi przykro z powodu dziadka:-(
Beti Ty sie kuruj! Z takiego przedszkola to dopiero człowiek może choróbska przywlec:no:
Doris gratuluję postępów Emilki, tym bardziej cieszą, że takie wyczekane!:-):tak:
Kasik nie pierwszy raz mogę się podpisać w całości pod postem Ninji:-D Dwulatki tak mają, a Ty jesteś tylko człowiekiem i śmiem twierdzić, że dla Twoich dzieci zdrowsze jest widzieć, że matka też czasem może mieć maksymalnego wk.rwa, niż cukierkowe sztuczne uśmiechy:crazy: Jak mój Błażej miał 2 lata, to postanowiłam nie mieć więcej dzieci, więc Ty mając już też Domiśka na stanie nie masz łatwo.:no:Daj sobie prawo do nerwów i spróbuj je jakoś rozładować:tak: Ja przeklinałam sobie w łazience:-pA najgorsi są ludzie na ulicy zwacający uwagę na histerię - Ty ostatkiem sił olewasz, a oni nakręcają dzieciaka- i na nich warto dać upust nerwom:-p;-)

Do góry