reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ja czuję sie juz ok:tak:,tzn.juz wczoraj praktycznie od południa nic mnie niebolao...
Rozmawiałam z moim szefem..i narazie mam brac urosept..pic zurawinę..,i jak tylko poczuje jescze raz cos takiego..to natychmiast do szpitala,to mi usg zrobi..
Ale i tak badania zrobię..(przy okazji) bo będę robic do książeczki..ale to za jakies 2tyg...
asia jak dziś Alicja? w przedszkolu,czy znów był starjk;-)? ale pewnie fajnie spędziłyście dzionek:tak:
Dzisiaj za to Alex nie poszedł..ale nie z powodu "strajku",tylko wczoraj jak przyjechali ..to był jakis dziwny..zmierzyłam temp.a tu 38 :szok:.. Ale nie kaszle,nie ma nawet katarku..niewiem czemu.rano miał 37..ale teraz wydaje sie ok.
Ale Piotrek mi mówił,ze wczoraj zrobił qpsztala w majtki..i niewiem co mu panie powiedziały..ale ciągle o tym mówił...że niechciał,ze nie będą chciały sie dzieci z nim bawić,że będzie smierdział..:szok:..(niewiem z kąd u niego takie wnioski)..
No i Piotrek stwierdził,że już jak go odbierał,to był zdenerwowany...i może ta temp.ze stresu być?:)baffled:)..
Za to Tośka się cieszy niemiłosiernie,że brat jest w domu..aż piszczy jak on do niej cos gada:tak:
asze to fajnie że Zuzia poznaje podwórko..sama..Napewno fanie będzie latem..jak na boso będzie biegać:tak:
A teściową masz super!..moja mi nie prasuje..ale wczoraj przyjechała...została na chwilę z Toska,później ją odwiozłam..Dałam jej schabowe co am zostały z poprzedniego dnia..to sie ucieszyła,że juz nie będzie musiała gotować..
mrowa tortilie mówisz:confused:..a jak ją robisz?..ja kiedys robiłam,ale juz niepamiętam... podziel sie z koleżankami przepisem:tak:
beti ja tez mam cieniutkie włosy że hej..ale całe sczęscie dzieci maja po tausiu:tak:
doris a jak dzis zdrówko? tez masz wolne,czy poszłas do pracy?
weronika przeważnie to rano takie wymioty ciązowe się zdażają,nie...Ale może poprostu fasolce cos niespasowało..A kiedy będziesz wiedzić cos o płci?No i dawaj zdjęcia brzusia:tak:
ninja początki sa zawsze jakieś inne ..napewno od poprzedniej pracy..,ale przyzwyczaisz się,,i dobrze że masz fajna koleżankę,co ci chętnie mówi co i jak:tak:
A moja bratowa tez wczoraj była w szpitalu,ale ją odesłali,bo jeszcze wszystko zamknięte..i narazie nic nie wskazuje na poród..więc ma spokojnie czekac w domu:tak:
A wiecie co..Piotrek mnie wczoraj rozśmieszył,a może zadziwił:baffled:...bo mówi,że może te nerki odzywaja się bo jestemw ciązy..?bo tak gdzieś słyszał..A ja mu że to raczej niemożliwe(dopiero co @ mi sie niedawno skonczył)..a on..bo fajnie było mieć jeszcze taka małą antoske,,czy alexa..
Tylko że ja chcę pierw do pracy wrócic//i popracowac troszkę;-)..ale tez jestem za;-):-)
Szkoda że dalej pada..bo nici ze spacerku:-(..może po poudniu będzie lepiej...

reklama
Ja tak na prędce, bo siora mi właśnie napisała że idzie z Mają na powtórne USG główki bo ma "niewielka dysproporcje komór bocznych":-( - kurcze, nie moge nic o tym znaleźć na necie:wściekła/y:
Dr powiedziała jej żeby sie nie martwiła no ale

Buziaki dla Zuzi na pierwszy roczek!!!!!!!!!!
Oby słonko zawsze świeciło w twoim życiu :-***********

Ewa placki kupiłam gotowe, mieso podsmazylam z przyprawa gyros do tego pomidor, cebula,ogórek sałata mozna papryke ale ja nie lubie i sos (ja robiłam majonez ketchup i smietana) mozna tez kupic otowy dresing. wszystko razem układąłm na plazckach i zawijałam;-) v'oula;-)
zapraszam do mnie u mnie dzis pieknie:rofl2:
Nawet niewiesz ajkd zieci potrafia byc okrutne:szok::crazy: i mysle ze mu cos dogadywały z powodu qpki:wściekła/y:
a kiedy planujesz powrót do pracy?
Asze biedny chłpak zycze zeby jak anjszybciej wyszedł zdrowy ze szpitala:tak:

Ja tak na prędce, bo siora mi właśnie napisała że idzie z Mają na powtórne USG główki bo ma "niewielka dysproporcje komór bocznych":-( - kurcze, nie moge nic o tym znaleźć na necie:wściekła/y:
Dr powiedziała jej żeby sie nie martwiła no ale
jak dr powiedziała ze ejst ok to sie nie martwcie:tak: gdyby bylo cos nie tak to by powiedziała

ninja- i jak tam siorka ???cos czuje ze dzidzius juz na zewnatrz.Pewnie maja oddzial pelny i odsylaja te co nie maja 10 cm rozwarcia :baffled:

mrowa- nieeeee cos Ty, ja dopiero stawiam pierwsze kroki w podstawowym gotowaniu :zawstydzona/y: Mamy w rodzinie cukiernika ktory naprawde zna sie na swojej robocie. Zamowilismy truskawkowy.Kupilismy juz ozdoby, balony, swieczke z Kubusiem Puchatkiem obowiazkowo. Stroj juz przyszedl poczta jakis czas temu.

weronika - napisz jak bedzie cos wiadomo. I nie martwcie sie na zapas.

Doris - teoretycznie nie powinno mnie juz męczyć, choć z Nelą to do samego końca było :wściekła/y: i do tego jeszcze zgaga (która - odpukać - jeszcze sobie o mnie nie przypomniała jak dotąd :-))
I zasuwaj do lekarza!!! Chcesz niunie zarazić?!?!?1
Beti - to witam w klubie cienkowłosych - bo ja to samo :crazy: Nela ma jak na razie też cieniutkie, ale zaczynają się jej z tyłu kręcić więc mam nadzieję że będzie miała po M bo ona to nie dość że gęste to jeszcze loki jak po trwałej (zawsze takie chciałam mieć:sorry2:)
Asze - Zuziaczek musi sie zaznajomić z obejściem :rofl2: a że wszystko ładuje do buzi - przecież to normalne :-)

Zuzanko - Słoneczko -
wiele radości na ten roczek!!! :-**

Ewa - no możliwe, że sie biedaczek zdenerwował:-( Za to siostrzyczka ma dziś super kompana do zabaw :-)
No widzisz, mężul już by chciał dzidula, to tylko się "brac za robotę":-D

Iza - przygotowania pełną parą, mniam ale bym zjadła truskawkowego torcika :zawstydzona/y: u nas będzie banabowy z ptasim mleczkiem (chyba):tak:

Dzwonilam do siory, na USG ma dostać skierowanie przy wypisie, a wychodzą jutro. Ale mi sie wydaje że mała się wciskała w kanał rodny i to przez to, bo nawet Monika powieziała że jej Gin przy CC powiedział ze jest niziutko. Wg mniepowinno sie jej to wyrównać, ale ja lekarzem nie jestem.

Zuziaczku wszystkiego najsłodszego dla ciebie!!!! duużo duuużo radości,zdrowka i uśmiechu na słodkiej buxce..i wiele prezentów!
weronika czyli jutro wychodzą?to znaczy że jest ok,a teraz dla upewnienia zrobi usg..Ale mogło tak byc jak piszesz...
A Toska faktycznie zadowolona,że ma brata do zabawy..:tak:
mrowa ja pamiętam ,ze ciasto też robiłam sama...(tylko ze niepamiętam juz jak)..ale faktycznie można przeciez kupić gotowe placki..
..mniam..mniam..muszę sobie takie zrobić,boś mi smaka narobiła:-D:-p
iza to będzie kubuiowy bal,tak? i przebranie tez za kubusia puchatka? napewno będzie super!:tak:

Własnie wyszukałam na necie świetne zaproszenia urodzinowe.Zdobyłam kilka kartek grubszego papeiru i będziemy w domu drukowac i wysyłac - wiele tego nie będzie bo tylko chrzesni i rodzice (no i mam nadzieje moja sis) ale przy okazji podrkujemy tez dla Oli na czerwiec:tak::biggrin2:postanowiłam jej zorganizaowac urodziny w Fantazji 9centrum zabaw - basen z kulkami, rury, sieci itp) zeby mogła zaprosic koleznaki i kolegów z przedszkola.... marzy o tym od dawna a u mnie w domu raczej nie ma takich warunków:-(moze orientujecie sie jakos w temacie Fantazjowych urodzin albo w ogóle zaprazania dzieci z przedszkola na takie imprezy??ja jestem zielona a chciałabym zeby ktoś jednak przyszedł więc wymysliłam ze damy tym dzieciom zaproszenia na których będzie prosba o potwierdzenie czy dziecko przyjdzie i mój nr tel( cos jak na wesela sie robi) - jak myslicie czy ja w ogołe dobrze myślę:confused:?? nei znam tych rodziców ani oni mnie nei znają ale żal mi będzie córki jak z tego powodu nikt nie przyjdzie:zawstydzona/y:

Niekat ja tez mysle Meliz robic urodziny w takim 'lokalu";-) ale ja zaprosze tylko dzieci z rodziny i znajomych i 2 przedszkolaków z które sa naszymi sasiadami;-) wiec problem zapraszania nas ominie;-)
Ewa az taki ekspert w kuchni nie jestem:-p:-D

zaliczylismy 1,5h spacerek i super na polku jest czuc wiosne :rofl2:i nawet bazie sa juz an drzewach:rofl2::-)

reklama
Bazie?:szok: fajnie!:tak:..My niebylismy na spacerku..noo chyba że jak dzieci wstaną...bo Alex tez mi zasnął:szok:,i niewiem,czy jest taki osłabiony..czy to jz przyzwyczajenia lezakowania z przedszkola..:baffled:..Ale w poł.temp, nie miał...

Do góry