reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Tosiu od nas także przyjmij najserdeczniejsze życzenia z okazji 1 urodzin. Niech Ci zawsze słońce świeci, a Ty badź zawsze taką radością dla swoich bliskich, jak dotąd.
Tosiu i Marcelku dla Was także wszystkiego naj!

Befatka tort dla malucha można nasączyć słabą esencją herbacianą, albo zwykłą wodą przegotowaną z sokiem z cytryny. możesz też do herbaty lub wody dać trochę olejku zapachowego:tak: A z tym sponiewieraniem to prawda, chociaż ja i tak twierdzę, że jeśli byłam w stanie stwierdzić, że jestem pijana i pora przestać pić, to znaczy, że .....wcale pijana nie byłam:-p:-D
Ninja uffff - pies, to wparwdzie bydle, ale jak członek rodziny:-D
Weronika bleeeee, glukoza, to dla mnie najgorsze badanie w ciąży:crazy: Dawaj tu tych pierogów, bo u mnie tylko warzywka na parze:-p
Giza ja nie kupuje chłopcom nic, bo wiem, że dostaną wiele od gości (prezenty uzgodnione z nami), a od nas przyjęcie i tyle:zawstydzona/y: Wyrodna jakaś jestem:baffled: ale jak kupujesz Mili, to Przemkowi też bym kupiła, bo to jednak małe dziecko, dla którego miesiąc czekania to baaaaardzo długo:tak: My wyprawiamy podwójne urodziny w sobotę i już się boję:baffled:
A ja muszę Kudłaczowi suwaczek zmienić bo mu znów do 5 lat odlicza:-D, a już nawet nie pamiętam, jak się to robi - nad tym się napociłam jak nie wiem co:baffled::angry:

reklama
Tosienko z okazji pierwszych urodzin zyczymy ci radosnego uśmiechu, wielu wesołych przyjaciół, wspaniałych zabaw, wymarzonych zabawek oraz bajkowych snów do poduszki!!!

Dla Precelka i dla mojej synowej Tosi :-D wszystkiego najlepszego na kolejny miesiaczek!!!

Tosiu - najserdeczniejsze życzenia na pierwszy roczek! Oby każdego dnia gościł na Twojej twarzy uśmiech!

Buziaki dla miesięczniaków: Tosi i Marcelka

Weronika - pracodawca ma termin na wysłanie Pita do 2 marca, więc jak wyśle ostatniego dnia zwykłym poleconym, to do tej daty możesz dodać tydzień. Ja też jeszcze nie dostałam Pita z ZUSu.

Emilce szykuje się do wyjścia druga czwórka - bardzo opuchnięte ma dziąsełko w tym miejscu.

Tosieńko z okazji urodzin życzę Ci radosnego uśmiechu, wielu wesołych przyjaciół, wspaniałych zabaw, wymarzonych zabawek, bajkowych snów do poduszki, lodów na deser i wszystkiego czego tylko zapragniesz:-):-):-)
Tosiu i Precelku wszystkiego najsłodszego na kolejny miesiączek:tak::tak::tak:

AsiaM, no właśnie myślałam o jakimś drobiazgu, nie o super zabawce. Małe autko albo książeczka. Chyba jednak coś mu kupię jutro.
Weronikaa, ja też jeszcze z ZUSu nie dostałam pita.
Kra, ja żadnego wielkiego przyjęcia nie robię. Przyjdą dziadkowie i męża siostra z rodziną. Będzie tort, prezenty i to wszystko.

Witajcie mamcie :-) ja tylko z zyczonkami bo padam Domis dzisiaj mega marudny i placzliwy bo o ile dobrze widze to gorna 1 i 2 sie cisna no zobaczymy jak szybko do nas zawitaja :dry: oby jak najszybciej a wszystkie konty Domis ma opanowane w domku i nawet wchodzi do Areckiego do pokoju -sam nigdy tam nie wchodzil bo jest bardzo wysoki prog a ze moj synus raczkuje inaczej to ciezko mu bylo podciagnac pupsko ale od 2 dni ma to opanowane a od 1.5tyg chodzimy trzymany za raczki :-) no i dlatego tez czasu to juz mi calkiem brakuje bo jak tylko chce chodzic to na pupie przy czmycha do mnie ciagnie mnie za nogawke i sie podciaga z malym marudzeniem to juz wiem ze chce chodzic... no to tak sobie chodzimy chodzimy chodzimy az zaczynaja mu sie nozki platac wtedy robi pauze :sorry2: No a Arus ma na koncie kolejne slowa:-) a teraz najwazniejsze...
Wszystkiego dobrego Tosiu duzo zdrowka i radosci slemy buziaczki na ten pierwszy roczek:-)
a122.gif
h100.gif
h080.gif

oraz wszystkiego naj dla Tosi i Marcelka na kolejny miesiaczek
h085.gif
pozdrawiamy buzki

Milenko sto lat...sto lat! bys była zawsze uśmiechnięta,zdrowa...i radosna..:-)

Tosia dziękuje za ostatnie miesięczne życzenia:tak:

..My juz na nogach od 6stej..alex dziś poszedł do przedszkola..wczoraj nie zakaszlał ani razu w ciągu dnia..i w nocy też ..miał tylko katar.ale wieczorem juz nie,i rano tez nie miał..Oby przeszło na dobre:tak:!
Tosia za to troche smarkata..ale widzę że to też raczej na ząbki..Dzie juz drugi dzień..jak w nocy nie dostaje mleczka:szok:..tylko herbatkę..(jakby co..)..Zresztą dziś przespała od 19.30 do 5.30 rano!:szok:..Właśnie zjadła kaszkę..i pewnie zraz zaśnie..bo juz paluszki w buzi..
Teściowa sobie nawet poradziła z dziećmi wczoraj..tym bardziej że Alex na wejście ja wycałował i dał"herhumkę" babci;-)..no i później posiedzielismy jeszce u niej do 19stej..,zrobił Piotrek Grecką..i wypiliśmy grzańca..Fajnie było..
Mi juz dawno przyszedł PIT..i już trochę jak wysłałam...A Piotrek to juz nawet zwrot dostał..(chyba juz pisałam o tym) który nam sie przydał do kupna auta..

reklama
dziewczyny czy to mozliwe że dziecko cierpi przez zęby nawet jak juz sie rpzebiły rpzez dziąsełko i teraz sie wyrzynaja powoli?? bo ja juz sma nie wiem czy temu mojemu Marudzie to ida dwójki czy tak miałczy mi o jedyki jeszcze:baffled::dry:
no ale najwazniejsz eże gorączki potomstwu pospadały i teraz juz powoli wraca temp do normy (nawet z osłabienia wychodza).Zreszta Oliwia wczoraj po moim przyjściu z pracy biegała wokół mnie az do momentu jak jej wyraźnie powiedziałam zęby sie zatrzymała:tak:czyli jest dobrze.Co prawda wieczorem juz była zmęczona i wcześnie zasnęła ale widze poprawe i jest git.
Ja dostałam PIT z jednej rpacy i czekam na drugą i doczekać sie nei mogę....Łukasz rozliczył sie sam i już zwrot przyszedł dawno:crazy:
jesli chodzi o urodzinki to Marcelito ma za 27 dni a ja mam pusto we głowie na ten temat.Zaprosiłam juz dawno sisotre z rodzinka ale nie wiem czy dadzą rade rpzyjechać:-(wiadomo zę bedą dziadkowie i może chrzestni... no chrzestna na bank ;-)Oliwii wypada w tym roku 5 latek wiec zrobie jakiąś wieksza imprezkę w tym sensie ze pozapraszamy dzieci z przedszkola bo wiem że Oli o tym marzy i byc może wynajmiemy na ta okoliczność salę w Krainie Fantazji (baseny z kulkami, rury, drabinki i inne takie zabawy),albo cos w tym stylu.Jakoś nie widze takiej gromadki dzieci w naszym domu i weź póxniej po nich sprzątaj..... pfy
no i na urodziny Marcela Oliwia nie dostanie nic bo to nie jej święto i ona to rozumie:tak:.Znaczy my jej nic nei kupimy ale jak znam zycie to goście i jej coś przyniosą wiec nie powinno byc płaczu.no ale ona ma juz 5 lat więc jest świadoma a i tak zabawki Marcela będa czasowo "wspólne";-)bo Oli bedzie mu pokazywac jak z nich korzystać i neichcący wynosić do swojego pokoju:-p

Do góry