reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ewa - chałupkę widzieli ostatnio jak byli, ale tym razem nie zdążą do nas wpaść bo mają mnóstwo załatwień:rofl2:
Doris - współczuję (a z drugiej strony zazdroszczę) powrotu do pracy, tylko te rozstania ....:-(
Asia - ja bardzo wcześnie (bo chyba jak miała 7m-cy zaczęłam ja sadzać) i od razu nie było problemów :-):rofl2: zawsze przynajmniej kilka kropel usika (jakby juz rozumiała o co biega :-))
Niekat -wieeelkie gratki z okazji kolejnego ząbeczka!!! A i prosimy fotki Calineczki :-):happy:
Ninja- współczuję, no ale i Tymonowi musi wreszcie sie uzębić, oby tylko szybko to minęło ;-) A wykończeniówka - :nerd: my nie mamy żadnych podwieszanych sufitów (ale to bardziej ze wzgledu na brak kasy:baffled:) ale Ty masz ogromny dar przekonywania, a jak jeszcze założysz te czerwone pantofelki to mężusiowi odechce się kłutni o sufity :-D:-D:-D

U nas nocka minęła nieciekawie, ale to dlatego że cos sie strasznie tłukło w nocy (jak się rano okazało sople, które przymarzły do membrany waliły o deskę), następnie sam :szok: włączył się okap i ni cholery nie można go było wyłączyć (aż M zdjął go ze ściany i wydarł wtyczkę z kontaktu. A co by było mało to Nelcia się obudziła o 3-ciej więc sru na dół po butle a jak jej dawałam okazało sie że zrobiła qpsztala (ostatnio w nocy taki nr wywinęła jak miała ze 3 m-ce) ale zasnęla i dała odespać do 9:dry: buuuuuuu dziś padnę chyba o 21-szej :zawstydzona/y:

100 lat dla Basi i Dżemika!!!​

reklama
Buziaki dla Emilki!!!Baśka ma jutro 10 mcy, ale bardzo dziękuję już dzisiaj za pamięć.Coś nadal mam zepsute forum więc nie będę pisać długich postów bo i tak tego się nie da czytać. Napiszę tylko jedno: pani doktor nam przepisała czopki takie homeopatyczne i wczoraj Baśce dałam o 19, zasnęła chwilę później i spała non stop do 3-ej, to cud jak nigdy, potem między 3 a 6 wariowała no ale zawsze postęp jakiś jest.:)

Buziaki dla Dżemika i na jutro dla Basi!

Asia -
dziękuję za pamięć o ukończeniu 10 miesięcy Emilki.
Kasia
- oby Ci szybko te paskudztwa zniknęły!
Niekat - fajnie, że lubisz takie prace i możesz znaleźć a to czas. Mi też mama robiła kreacje karnawałowe, a tata dodatki typu różdżka, czy skrzydełka.
Ewa - dobrze, że ze zdrówkiem lepiej
Ninja - w końcu musiały zacząć wyłazić te zębole, a co do sufitu, to rzeczywiście musicie znaleźć kompromis, w końcu obojgu Wam ma się dobrze mieszkać.
Weronika - mieliście trochę przeżyć w nocy i pewnie trochę stracha.

Pierwszy dzień pracy za mną. Nie było źle. Nie rozpłakałam się jak wychodziłam z domu, w pracy też za dużo nie myślałam o domu, więc jakoś zleciało. Czułam się tak, jakbym nie miała żadnej przerwy, tylko przyszła do pracy jak co dzień. Wszyscy miło mnie witali. Z pracy do domu jechałam tylko pół godziny, bo o tej porze jeszcze nie było korków, więc byłam wcześniej niż się spodziewałam. Tylko wieczorem, jak przyszła pora kąpieli, to czułam niedosyt zabawy z Emileczką. Tak mało czasu z nią spędziłam. No nic, byle do weekendu.

Ostatnia edycja:
ale wtopa :zawstydzona/y:
Emilko dla ciebie tez buziaczki na 10 miesiaczek :-****

Ninja to teraz masz sajgon:-(oby gładko poszła ta wykończeniówka:tak:
Weronika ale mieliście noc:szok::no: chyba u was straszy;-)
Doris pewnie fajnie sie oderwac od domowych spraw na chwile;-)

Anetka, ciekawy pomysł z takim tortem. Ja to bym może zamówiła, ale nie ze zdjęciem dziecka, tylko taki jak widziałam w galerii - z postaciami z bajek. Bo jak sobie pomyślę, że musiałabym pokroić własne dziecko to chyba bym potem nie zjadła takiego tortu. Ale wiem, że niektórym się to podoba.
A może coś takiego do ozdoby tortu?
263K Marcepanowe samochody na tort z Niemiec (526152251) - Aukcje internetowe Allegro
tu są fajne pomysłu na torty
Torty artystyczne dla dzieci weselne komunijne (542077739) - Aukcje internetowe Allegro
a tu takie dużo łatwiejsze do wykonania
ciasta ciasto tort domowe wesele Wrocław prezent (546844482) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze tu
Galeria Tortów | Torty Dla Dzieci
U nas też kiepska nocka. Milenka obudziła się chwilę po 3ciej. Jak była na rękach to spokojnie leżała, a jak tylko odkładaliśmy ją do łóżeczka, to poleżała z 5-10 minut i w płacz. Dopiero jak dostała mleczko koło 4:30 to zasnęła.

No niestety musiałam dać Tymonowi Nurofen, bo gorączka mimo chłodzenia się utrzymywała.. :no:

Doris - super, że tak dobrze się w pracy czułaś! Oby tak dalej! :tak:
Mrowa
- pisz koniecznie jak wózek! (ja nie miałam czasu na razie ponownie go na żywo obejrzeć)
Niekat - no to odwaliłaś kawał roboty z tymi skrzydłami! Gratuluję! Dawaj zdjęcia Calineczki!
Weronikaa - w przypadku mojego małzona to nawet te klapki nie pomogą :dry:
Anetkadg - super pomysł z tym zdjęciem na tort!

Lecę coś spokojnie zjeść bo dziś to nie miałam czasu się nawet po d..ie podrapać ...
Pa Kochane, będę Was podglądać!

jak już jestem przy tortach, to pokaże Wam tort, jaki Przemko dostał od cioci na 2 urodziny
IMG_7002.JPG

IMG_6999.JPG

Ale powiem Wam, że wyglądał dużo lepiej niż smakował

Mnie akurat nie przeszkadza zdjecie dziecka na torcie ale dzieki za te linki-Spodobały mi sie te torty z allegro i facet z sosnowca wiec moglibysmy osobiscie odebrac. Muszę przemyslec jeszcze :-D

giza Torcik śliczny :-D ale rozumiem ze w smaku taki sobie ? Mnie smakują najbardziej torty z bita smietana i owocami bo jak dla mnie nie sa takie slodkie jak z kremem. Opcji jest tyle ze mozna jakas Fajna wybrac na te pierwsze urodzinki. Dla mnie i napewno dla Was to duże wydarzenie. Ja jak jade do pracy i przejezdzam kolo szpitala w którym rodziłam to mam jakiś sentyment do tego miejsca tak samo jak doskonale pamietam dzien w ktorym wrociliśmy ze szpitala pierwszy raz do domu a Tu już roczek :-D I powiem Wam ze ja w ten dzien to chyba bede ciagle wspominac porodowke ciąze , kopniaczki itd ale to same mile wspomnienia a tak szybko minęly te miesiące :-(

Ostatnia edycja:
proszę;-)moja Calineczka (bez kwiata we włosach bo to fotki z przygotowań)
img1817uw1.jpg

i z przodu z Tomaszem Kammelem w tle...
img1819cz8.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry