reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
U nas noc fatalna :-(- spałam od 06.00 do 09.00 :-(
No ale nie muszę Wam tłumaczyć bo większość z Was już to przeszła...
Padam. Sprawy z domem, które miałam załtwić muszą poczekać do przyszłego tygodnia.
Cieszę się o tyle, że u Was na razie ok. Sorki, że nie odpisuję, ale dalej sama kiepsko widzę na oczy i nie mam czasu. Misiu dopiero co usnął w bujaczku ale całą noc praktycznie spędził na rękach.. :-:)-:)-(

kurcze.. ostała się jakaś mamuska która nie miała zawalonej choć jednj nocki:baffled:??
odpowiadając na pytanie Gizy zadane na innym watku... Marcelowi początkowo się super polepszało ale po kilku dniach znów było gorzej...Bardzo się drapie po buzi głownie po czole które jest w tej chwili tak poorane ze ręce opadają - smaruję mu to co godzinę parafiną ciekłą. Pije Bebilon Pepti 2 jako kaszkę daję mu Sinlac (dzieki giza za podpowiedź:tak: - aha znalazłam w Realu za 18 zeta:-)) ale poczatkowo musieliśmy troszkę mieszać ze starym mlekiem bo Mały marudził że mu nie smakuje.Potem pił normalnie a teraz znów wybrzydza... teraz np nie chciał wypic swojej porcji aż dodałam mu miarkę Sinlaca z 30 ml wody i wyżłopał do dna;-)czyli mam patent:happy2:
wiec nie jada już młody właściwie nic z mleka i nic z glutenem (tak na wszelki wypadek) od trzech dni.I właśnie od trzech dni jest gorzej niż było 4 dni temu:-(wczoraj wieczorem znów posmarowałam mu sterydowym Elosone i dziś rano jakby poprawa - buziak zbladł i skóra zrobiła się gładasza:tak:w nastepny piatek czyli za tydzien idziemy na kontrol.zobaczymy jakie będą dalsze zalecenia.Moja dieta jest tak monotonna ze przypominają mi sie pierwsze tygodnie po porodzie:baffled:no ale chudnę - tyle dobrego:-pchoć i tak karmię dwa - trzy razy dziennie i to po kilka min bo to raczej picie niż jedzenie juz jest.Nawet jak odciagam to to mleczko jest takie cienkie i jakby rozwodnione:dry:
Oliwia wczoraj bardzo chrypiała a wieczorem narzekała na gardło:-(ehh... dałam jej dwa Rutinoskorbiny na noc( jak to mówi Oli Rodzinoskorbiny:rofl2:), Neo-Angin do ssania i wysmarowałam Vickiem:sorry2:mówiła ze jej pachnie pod kołderką;-)dziś juz nie boli ją gardło ale może tylko tak mówic bo jutro basen a ona chyba sie załąmie jak jej zabronię pójsć:sorry2:
żeby wymieniać babki któe nam znikły na dłuzej to strony nie starczy:-(Nikoś Sabinci juz chyba z 10 miesiecy ma przecież:szok:ciekawe co u niej....

Ninja - oj to ja zamknę buzię bo jak czytam o Twojej nocce to moja jest cudo, współczuję kochana :-( I trzymaj się dzielnie, a budowa nie zając ...
Niekat - zdrówka dla Oli i oby szybciutko przeszło, a Marelek ... jeju masakra z tą wysypką :szok: a już się wydawało że jest lepiej :-(

Stefanna
- prosimy o foty płytek, które wybrałaś :-)

Ninja bidulo wspólczuje:no: idz sie prześpij i wracaj do zdrówka
Niekat to faktycnzie macie duzy problem:-( a moze cos w twoim mleku go uczula? Moja kuzynka tak własnie miała ze mała jej długo i czesto chorowała wszedzie jeździła po roznych specjalistach i karmiął dosc długo a okazało sie ze mała nie trawiła jej mleka i stad te choroby i problemy. Jak zakończyła alktacje jak reka odjał wszystko sei skończyło:tak:
a moze w deserkach lub zupkach cos jeszcze jest co go uczula:-( ?
zdrówka Oliwce :-):happy2:

Witam!
Niekat - szkoda, że zmiana diety nie pomogła Marcelowi, a w czym pierzesz ubranka? Sorry, jeśli już o tym pisałaś, a ja nie zauważyłam, ale proponowałabym na jakiś czas przejść na płatki mydlane. A z tymi nieprzespanymi nockami, to nie chciałabym zapeszać - ale ja się jeszcze "ostałam".
Ninja - może w dzień uda się troszkę odespać?
Kra - nabrałam ochoty na ten Twój torcik

A u nas - przełom!
Dosłownie z dnia na dzień Emilka zaczęła siedzieć. Jeszcze wczoraj po posadzeniu od razu padała, a dzisiaj siedzi - nie liczyłam czasu, ale myślę, że ok. minuty trzyma równowagę. A oto dowód:

siedze2fw0.jpg

Doris - a widzisz! Tak sie martwiłaś, dzieciaczki zmieniają się z minuty na minutę a nowe umiejętności zdobywają w zawrotnym tempie - czasami aż ciężko nadążyć
BRAVO DLA EMILKI!!!!

A mój Brzdąc pełza (opanowała to do perfekcji a tempo teraz ma zawrotne:rofl2::-)) po podłodze, właśnie "przyszła" i zagląda mi między nogi :-D

Ostatnia edycja:
Doris a widzisz mówilysmy :-)Gratulacje Emilko!!!

Ja tez jestem z tych co sie wysypiaja.:-)
Choc dziecie mi sie ostatnio zepsulo albo ktos podmienil:no::no:normalnie czort niesamowity.
Robi co chce,chodzi spac kiedy chce normalnie od 2 dni takie szopki odwala wieczorami jak nie moje dzecko.Wczoraj i przedwczoraj panna laskawie zasnela po 23 a usypialam ja od 21 chichotala sie,gadala obgryzlala stopy a spac ni chu... chu...
Wczoraj tatus mnie wyreczyl bo juz jej grozilam ze przez okno wywale:wściekła/y::-D:wściekła/y:
Dzis tata idzie do pracy wiec ostro biore sie za dyscypline musze pokazac kto tu rzadzi i okiełznac mojego potworka:-):-):-)

Ninja ale Was rolozylo.Duzo zdrówka bidulki
Niekat duzo zdrówka dla dzieciaczków no niech Oliwce szybko przejdzie bo pewnie ten blondasek bedzie czekal na basenie :-)
Kra jak chlopaki??Ja tez sie wpraszam na torcik next time
Wlasnie wrócilysmy z krótkiego spacerku smignelysmy 2x dookola domków czyli jakies 20min i od razu lepiej.Unas dzis wietrznie i ale na szczescie nie pada
.Buzka

Ostatnia edycja:
reklama
a ja właśnie dostałam @ :cool::rolleyes:

No i musze stwierdzić, ze to moje bejbi to mamuni córunia :wściekła/y: (nie wiem czy się cieszyć czy płakać), już nie zostanie z babcią (teściową) bo cyrki urządza. Pojechałam do Rzeszowa bo brakło 3 szt płytek :wściekła/y::angry::wściekła/y: przy okazji wpieniając się po drodze bo korek był niesamowity (2km w 40 min) a tu dzwoni teściowa czy już wracam bo Panna wstała i drze się w niebogłosy :dry: Cwaniara - już poznaje:baffled:

Nie mam weny na pisanie, ide zrobić butle i w pierzynkę wskoczyć :tak:

Do góry