reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Mrowa- to chyba fajnie miec rodzicow jako szefow ;-) Moi rodzice tez maja sklep sporzywczy ale jakos nigdy w nim nie pracowalam.

kra- wlasnie ze nie powiedzial nam lekarz od czego to. A kataru nie mial. Ale mi sie wydaje ze go przewialo w nocy od klimatyzacji.

U nas remont w koncu sie ruszyl, kuchnia juz prawie zainstalowana. Porobie zdjecia to wrzuce na odpowiedni watek. Michalek prubuje raczkowac ale udaje mu sie tylko do tylu :-)

Pm- co do fotelika to my bendziemy niedlugo tez zmieniac pewnie za jakis miesiac. U nas dziecko jak dojdzie do wagi 22 funtow to musi juz siedziec przodem, no albo od roku zalerzy co pierwsze. Jak bylismy 3 tygodnie temu u lekarza to maly wazyl 20, wiec pewnie niedlugo zmienimy. Michal tez sie w nim meczy bo juz mu ciasno no i zle go juz z niego wyciagac.

Co do ciuchuw zimowych to Michalek ma kurteczke ale taka na jesien. Musze mu kupic kombinezon i buty. Tylko nie wiem w jakim rozmiarze kombinezon kupic....juz sobie upatrzylam taki Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids at gap.com. | Gap

Zyczymy zdrowka dla wszystkich chorowitkow!!!!:-)

reklama
Witajcie serdecznie,
ale dzisiaj senny i ciężki dzień... :no:

Stefanna, dasz radę:tak: ale czytam, ze jest poprawa i oby utrzymała się do końca... jeszcze tylko 4 dni;-) Naprawdę te ząbki idą Martynce :tak: za chwile dogodni Nelkę:laugh2:
Niekat, nie zazdroszczę nie przespanych nocek... dobrze, że macie jeszcze salon, alby szaleć:laugh2:
I co to za pisanie magisterki, chyba jedną już odwaliłaś...:szok: no, chyba, że w grę wchodzi duuża kaska:laugh2::-p
Mrowa, Stefanna, Milla, Niekat & Ewa, jak czytam o zakupach zimowych dla waszych pociech to cieszę się, że na razie muszę ubrać tylko jedno, bo wydatki są ogromne...:tak:
Ewa, stawiam, że Twój mąż pierwszy poległ na placu boju:laugh2::-p;-)
Ninja, no ale ja wogóle nie wątpiłam w Twoję umiejętności i organizację, i oczywiście wdzięk Tymonka:tak: To się nazywa rodzina... jak we Włoszech:tak:
Remeny, mmiejmy nadzieję, że wena wróci razem z powrotem męża i słoneczkiem:-) Buziaki dla Was :*
Milla, dobrze, że wszystko się wyjaśniło... przynajmniej Nince nie łzawią oczki:tak:
Dusia, powodzonka, zeby wszytsko już traz szło z płatka:tak:
Fajny kombinezon, i świetnie że jest rozsuwany wzdłuż nogawki...:tak:

No, a ja tak się martwiłam...:-( Jola pierwszy raz przez 2 dni nie robiła kupki... a była tylko na maminym mleczku... a jak dzisiaj zjadła modyfikowane, to zrobiła od razu dwie:-p
Kupiłam smerfetce nowe mleczko NAN HA... Czy któraś może używała?

niekat ja niestety nikogo nie mam po kim miałabym ubranka po dziewczynce... Po Przemku zostawiłam sobie generalnie wszytkie, ale moja siostra się dorwała i te ładniejsze powybierała... Nie mówię tu o bluzeczkach i spodniach ale bodziaki czy inna bielizna... Zbierałam a i tak musze wszytko od nowa kupić :-(
PM, Dusia my już przeszliśmy na drugi fotelik; po pierwsze w nosidle miała już podkurczone nogi, a po drugie mam samochód bez klimy i nawet po 10 minutach jazdy wyciągam ją mokrą jak szczurka
Beti dobrze że są lumpki ;-) Ostatnio kupiłam dla Ninki śliczną kurteczkę, ale na taką pogodę niestety już jest za cienka, bo bez żadnej podpinki.
A dlaczego dajesz jej HA? (jeśli pisałaś o tym to przepraszam ze nie doczytałam)

Niekat a to Zonk z tymi urodzinami:zawstydzona/y:współczuję ostatniej nocy,oczywiście tej gorszej części;-),biduleczek mały:-(Dobrze,że jeszcze salon macie ja to kurde gorzej bo jeden pokój jak mała dorośnie to trzeba koniecznie ją w swój pokoik uraczyc(szkoda,że tak wyszło z mieszkaniem u moich starych bo już by go miała):wściekła/y:
Kra no naprawdę rzadko zdarza mi się powiedziec,że ktoś mi w jakimś urzędzie pomógł a nie wk...No i może masz rację bo jak ją oststnio zostawię samą na dłużej w pokoju lub bez uwagi to Bosche jaki protest,dosłownie darcie,krzyk.nie płacz czy rozpacz(zero łez)aż uszy bolą i pokazała tatusiowi w weekend jak to robi:-D
Beti no to pozostaje liczyc na poprawę;-)jak będzie większa to ją wyszkolę,żeby szła do niego i mówiła: tatusiu mogę jechac/iśc z toba?:evil:.A hawajskiego wieczoru nie doczekał bo wrócił do domu po zebraniu w sobotę i zgonił(cwaniak) na mnie,że ja za nim wydzwaniam,że go cały tydzień nie ma a tu jeszcze weekend.:-p,w piątek jak pojechał to "zasięgu nie miał" i nie dzwonił :-/
Asze no u nas z kasą jest teraz strasznie:no:700zł samych rachunków i całe szczęście,że nie płacimy prądu i wody,więc zostaje drugie 700 i te moje 450.Mała zarobiła za Chrzciny 1100 to żeśmy zarekwirowali na rejestrację auta bo kupiliśy większe w tych pieniądzach za stare ale do rejestracji i paru wymian mechanicznych i tak 800 mechanik i na opłaty już 500 poszło a gdzie tam do końca.A nie mamy nawet jak się z nią na zakupy wybrac tym jego firmowym vanem:wściekła/y:
PM Może faktycznie to wynika z jego obawy bo raz się nią muszę przyznac zajął,nie chciał iśc ze mną na koncert Feel na 20-stą to ja poszłam a on jak wrócił z pracy to z nią został i po 22dzwonił,że ona nie chce spac ani zjeśc mleka jak mnie nie ma i ani w huśtawce nie zasnęła ani w wózku:szok:(dobrze mu tak)jak wróciłam koło 24,weszłam cichutko a oni leżą obydwoje na łóżku i takie szczęście w oczach,że wróciłam:-D.Małej mleko i spac,Maciusiowi kolację.I mówię co ty byś beze mnie zrobił?
Ale wy fit jesteście on biega -ty aerobic,niedługo Tosieńka na basen zacznie pewnie chodzic:-)
Mrówa Zuzia dostała różowy kombinezom Cool Club jednoczęściowy od mojej kumpeli,ale ja jej dokupiłam kurteczkę samą jeszcze.
:szok::szok::szok:Ale późno!!!Idę spac!Dobrej nocki:-**

beti - to magisterka mojej siostry;-)poprosiła mnie o pomoc i pisze jej dwa z trzech rozdziałów:tak:ma mi sie odwidzięczyć bo kasy od siostry rpzecież nie wezme:-pu nas jest tak, że ja jej coś i ona mi coś - wzajemna pomoc taka:sorry2:
dzisiaj nocka lepiej (zasnął wieczorem jak "niemowle":-p) ale cały wczorajszy dzien był marudny i taki... smutny.Dziąsełko na dole po lewej stronie ma neico obuchnięte wiec już na 99% wiem ze to ząbek i teraz pytanie do zębatek wielokrotnych:czy kazdy kolejny ząb będzie taki okrutny dla mojego syna???:-(

Witam z ranka!
Moja poszła wczoraj o 18 spac nieokąpana bo prąd nam cały dzień wczoraj wyłączali i nie nagrzało mi się w bojlerze :dry:A swoją drogą mamy 20 km do elektrowni a wyłączają nam przynajmniej 3 razy natydzień:wściekła/y:. Normalnie za komuny było lepiej bo ostrzegali, a teraz ciach i nie ma... czasem tylko kilka minut a czasem potrafią na kilka godzin... i tu mam problem bo mam kuchenkę elektryczną, nawet nie mam jak wody na mleko podgrzać:baffled:. Juz kilka razy miałam taką akcję że leciałam do sasiadki po butelkę ciepłej wody dla młodej. A nie mogę się zebrać zeby kupić butlę turystyczną i palnik, żeby własnie chociaz tą wode móc.:zawstydzona/y:
Beti ja też byłam wielką zwolenniczką allegro i jeszcze czasem coś kupuję najczęściej zabaeki czy elektronikę, ale przede wszystkim sprzedaję po dzieciach. W kupowanie ubrań raczej się nie bawię bo jak np za 3 używane bodziaki mam zapłacić 6-8 zł a drugie tyle za przesyłkę to w nosie mam taki interes:dry:. A jeszcze mam takie szczęście że mamy ze sprzedającym różne opinie na temat "stan bardzo dobry" zawsze trafian na albo powyciągane albo jakieś takie zmechacone, odbarwione zużyte. A jak pójdę do lumpka to przynajmniej mogę dotknąc obejrzeć z kazdej strony nooo i o wiele taniej to wychodzi.:tak:
A co do mleka jeśli na cycusiu jadłaś nabiał owoce itp i nie było żadnych dziwnych reakcji czy zachowań to myślę że nie masz potrzeby wprowadzania HA:happy2:. Po co utrudniać sobie życie, no a przede wszytkim niepotrzebie pieniążki wydawać:tak:
Jdę giluny wyciągnąć z noska i połozyć na drzemkę bo już się tu aferuje

Marteczka to fajnie ze dostalas kombinezon zwsze to mniej do kupienia;-) to faktycznie u was krucho z kaska:-(
Niekat super ze dzis juz lepiej nocka mineła:tak: co do zębów to nie doradze za abrdzo bo Melci wogóle bezobjawowo przechodziła zabki a Kondziuszce tak na dwa razy:-p:baffled:
Beti ja tez korzystam z dobrodziejstw allegro ;-)nieraz jak nie dam rady jechac do H&M to kupuje przez allegro:tak:
Milla a jak dzis Ninka?

Melci poszła bez problemu do przedszkola :tak::-) co mnie bardzo cieszy a ja ide z moja mama do miasta bo chce cos pokupowac tacie no i ja przy okazji cos ogladne i obacze;-)

milla to faktycznie niźle macie z tym prądem:no:..może właśnie dletego że mieszkacie blisko elektrowni:confused:..Ja też mam kuchenkę elektryczną..i jak niema prądu to obiadu też:-D..Ale u nas to zawsze gdzieś pisze że niebędzie..częsciej to nam wodę odłanczają:baffled:a jak dziś mała? wyspana?:happy2:
niekat no to już niedługo ząbeczki pojawia się u Kondzia!;-)
..mała przerwa bo mnie córcia wzywa....

reklama
Tymon wczoraj o 05.00 wsadził sobie palec w oko i to tak, że nieźle spuchło - płakał (a raczej darł się) do 10.00 z przerwami na sen, jak padał ze zmęczenia.
Dostaliśmy jedynie krople od lekarza i kazał obserwować ale na szczęście dziś już nie ma śladu po opuchliźnie..:tak:

Marteczka - no to nieżle musisz się nakombinować z tą kaską, żeby wystarczyło :no:

Beti - ja tez się martwiłam kupkami bo Tymon jak był młodszy to robił ich dziennie i z 6 a potem zaczęło się max. 2 na tydzień :shocked2:

Dusia - no w końcu się pojawiłaś. Świetnie, że remont idzie pełną parą! :tak::tak::tak:

Remeny - nagana!:-D

Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia (chodzi o tę podróż) - ale i każda z Was dała by radę jakby "przypiliło" :-p
Zresztą taki los praktycznie każdej żony żołnierza :dry:

Do góry