reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Mamma, bardzo ładny, rodzinny awatarek... tylko brakuje tatusia:tak::-)

A czy Wasze dzieci też zmieniają już pozycje w czasie snu? Dzisiaj ułożyłam Jolę wzdłuż łóżka, a jak się obudziła leżała w poprzek... dobrze, że na szczebelku łóżeczka są ochraniacze:tak:

reklama
Beti uporałam sie z zelazkiem:-p a mneic zasami Łuaksz wyreczy tak ni z tad ni z owad;-)
Mój tez juz w 68 ubranka zacyzna wchodzic ale neiktóre i 56 sa dobre na niego:confused: zalezy od firmy wszystko:-p
a my an szczepienie za 2 tyg idziemy bo po antybiotyku trzeba odczekac

Witajcie Mamuśki!
Czy u Was jest też tak gorąco......:szok::szok::szok:!? U nas dzisiaj 30 stopni i zero wiatru... MASAKRA! Byłyśmy na spacerku, ale było nie do wytrzymania... Może teraz będzie chłodniej i mała lepiej pośpi:confused:?

mrowa1 ja też mam furę rzeczy, ale w ten upał czekam na wieczór z prasowaniem.... Super, że już się ze wszystkim uporałaś:tak:!
darinia dzielna dziewczynka z Zuzanki!;-)
PM1 super, że zakupy się udały!:tak:;-) A co do spania to moja myszka budzi się na jedzenie w nocy co 2-3 godzinki, ale śpi między karmieniami co najmniej 1,5-2 h, a na dworze nawet dłużej.
Niekat dużo zdrówka dla Oliwki!!!

a co do wakacji to myślicie że dla półrocznego dziecka wyprawa na 3 dni do Zakopanego ze śląska to za dużo?? spacer w wózku na morskie oko? bo nie wiem czy góry to dobry pomysł macie jakieś doświadczenie>?:baffled:

Darina my tez sie wybieramy do zakopanego:happy: w tamtym roku pojechaliśmy tez z Mela i w wózku poszlismy dolina białego pod Krokiew, na gubałówke itd a na Morskie oko tez spokojnie mozecie isc:happy:
Stefanna Mamma ja nienawidze prasowac:-p:baffled:prasuje tylko dzieci ciuszki a nasze przed ubraniem na siebie;-)

Darinia, ja byłam z Przemkiem na urlopie jak miał 3 miesiące. Co prawda nie w górach, ale jednak zmiana klimatu była. Kiedyś słyszałam, że z maluszkami to co najmniej na tydzień, a nawet lepiej na dwa, należy jechać w nowe miejsce, żeby się organizm przestawił, ale nie wiem czy to prawda. Jakbym miała taką możliwość, to bym pojechała. Możesz pediatrę zapytać.
A Milenka dziś ładnie spała na spacerze. Co prawda bardzo długo zasypiała, ale jak w końcu zasnęła to nic jej nie przeszkadzało. W ogóle dzisiaj w ciągu dnia ładnie spała. Chyba trochę się przyzwyczaiła do tych temperatur.

Hej! Nad morze chyba mozna jechać z 4 miesiecznym maleństwem?? Oczywiście pojedziemy jak coś znajdę:baffled:
Zuzia dzisiaj grzeczna, ale spała mało, teraz już na szczęście śpi:tak: W te upały na dwór wychodzimy dopiero po południu, ale od jutra ma byc troszkę chłodniej:-)
Ja tez nie cierpię prasować no ale cóż trzeba:-)
Zuzia tez nosi i 56 i 62 i 68, zależy jaka firma.
Giza ale ładnie Ci Milenka śpi w nocy:-), Zuzia tak długo jeszcze nie wytrzymała:tak: ale mam nadzieję, ze wkrótce..;-);-)

co do urlopu to niestety w tym roku tylko do moich teściów jedziemy do ich domu w Polsce na Śląsku:tak:wiec nawet nie chce mis iez astanawiac jakby to było fajnie nad morzem:-(
ubranka MArcel nosi jak większosc Waszych dzieci od 56 - 68 zależnie od firmy i od tego co to jest.Body już 62 - 68 ale koszulki niektóre jeszcze 56.
co do spania to nie za bardzo mu to wychodzi jednak.Widac ze mu upał przeszkadza bo czasem budzi się w wózku i od razu krzyk i rozpacz a tylko wchodzimy na chłodne schody i już się uspokaja.Dlatego jeśli nie spi aktulanie w najwiekszy ukrop to zmykam z nim do domku.Mimo wszytsko jednak szkoda ze ma byc chłodniej bo ja osobiscie uwielbiam taka pogode - opalanko i takie tam:-)

reklama
No w końcu moge popisać.

Serdeczne życzenia dla Emilki i Michalinki!

Tymon trzeci dzień pięknie spał cały dzień na dworzu i wietrzył tyłek :-p a ja wniebowzięta bo uwielbiam takie upały:-).
Super sprawa z taką pogodą, bo on ma skłonności do odparzeń dupeczki - zresztą nie ma się co dziwić, bo z niego straszny srajtek, więc jak się ma wiecznie kupsko a chociaż kleksa, to trudno, żeby się tyłek nie odparzał...
Nie wyobrażam sobie, jakbym nadal mieszkała w Lęborku, w bloku i chodziła tylko na spacerki - tu Tymon ma kojec wystawiony na dwór, na stole ogrodowym stoi przewijak, a jak muszę zrobić coś w domu to pilnuje go elektroniczna niania i mamy na dworzu full service :-)

Remeny - no w końcu się pokazałaś! Dobrze że Jacek już zdrowy!
Na początki odparzenia na szyjce u nas pomaga tylko mąka ziemniaczana.

Mamma - naprawdę ładny avatarek. Współczuję straty psiaka... :-( Nie wyobrażam sobie, że moja suńka kiedyś zdechnie... A niestety boksery mają najkrótszą średnią życia ze wszystkich ras...:-:)-:)-(

beti - ostatnio Tymon czasem zsuwa się z poduszki-klina :baffled: Ale ostatnio przestawiliśmy się z kołderki na śpiworek, bo zaczął się rozkopywać, więc zsunięcie pod kołdrę mu nie grozi :laugh2:

Mamma, Mrowa - a ja bardzo lubię prasować ubrania... ale tylko Nygusa...:-D:-D:-D (w ciąży to aż się przy tym zajęciu rozczulałam, jak prasowałam nowe, wyprane ciuszki Tymona) :-D

Niekat
- zdrówka dla Oliwki, biedulka ...:-(
A tym ściąganiem się nie przejmuj - ja czasem z piersi, z której ostatnio nie karmiłam ściągnę 40 ml - i co z tego - Tymon się najada i przybiera ładnie spaślaczek :-) Dziecko wyciąga duuużo więcej.

giza - 9-10 h snu??? JA TEŻ TAK CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ! ChOCIAŻ PRZEZ 3 DNI! :-p:-p:-p

A gdzie jest Befatka, Cicha i MrsF??????

Do góry