reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Jak
Odniosę się jeszcze ogólnie do miast - ja Warszawfka całe życie xD i ciężko było by mi się gdzieś przenieść. Mam ogromny sentyment do Poznania bo mieszka tam bratanek mojej babci (który jest bliżej mojego wieku, niż mojej mamy). Lubię imprezowe weekendy w Krakowie czy Trójmieście. Ale jakoś czuję, że Warszawa to mój dom.

Moim niespełnionym marzeniem jest mieszkanie w Australii, w sumie moglibyśmy to zrobić - pracujemy głównie zdalnie. Ale dzieci już są tu związane z kolegami itp. Trochę więc żałuję, że nie wyjechaliśmy nim zaczęły szkołę. Może na starość się uda :)

Poza tym chcę się odnieść do mojego zdrowia - ciąży. Że ja w tym miesiącu chyba zamiast odpuścić to się mocno wezmę za siebie bo mam 12dc i jakieś chujowe plamienie - owulacje według apki powinnam mieć w 22dc
Jak chcesz wyjechać do Australii do się sprężaj. Wizę pracowniczą czy skill migration można dostać do 45 roku życia, a potem to już praktycznie nie ma żadnej opcji. Tylko turystyczna, ale rozumiem, że chodzi o pobyt stały :)

Jak

Jak chcesz wyjechać do Australii do się sprężaj. Wizę pracowniczą czy skill migration można dostać do 45 roku życia, a potem to już praktycznie nie ma żadnej opcji. Tylko turystyczna, ale rozumiem, że chodzi o pobyt stały :)

No ja mam niecałe 33 lata także troszkę czasu jeszcze mam :p
Dzieci dorosłe będę miała w okolicach 40stki xD

No ja mam nie całe 33 lata także troszkę czasu jeszcze mam :p
Dzieci dorosłe będę miała w okolicach 40stki xD
Ale napisałaś, że na starość to myślałam, że masz na myśli emeryturę 😂 Jak myślisz o tym poważnie, to zacznij się orientować. Nawet za wiek się traci punkty. Najlepszy chyba 25 - 35 i trzeba mieć zawód z listy. Ale Australię polecam. Nam zajęło 7 lat od przyjazdu do stałego pobytu. Nie jest łatwo ;) Ale warto ;)

reklama
Do góry