reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny, wczoraj robiłam pasek z Pepino i była druga blada kreska, dzisiaj zrobiłam pinka i też jest druga, blada ale jest 😅 Zastanawiam się, czy jechać na bete, dla mnie to spora wyprawa do miasta i musiałabym brać wolne w pracy 🤔 Okres spóźniony 3 dni.

Załączniki

• 3BF3FB81-02C4-4A37-9EA7-0E6E6D37E009.jpeg
    3BF3FB81-02C4-4A37-9EA7-0E6E6D37E009.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 189
reklama
Dziewczyny, wczoraj robiłam pasek z Pepino i była druga blada kreska, dzisiaj zrobiłam pinka i też jest druga, blada ale jest 😅 Zastanawiam się, czy jechać na bete, dla mnie to spora wyprawa do miasta i musiałabym brać wolne w pracy 🤔 Okres spóźniony 3 dni.
Kreska widoczna gołym okiem i różowa. Chyba warto się upewnić robiąc betę. Albo zrób jeszcze jutro i zobacz czy kreska ciemnieje.

serio. Nie mam na to żadnego naukowego dowodu, zaczęłam to żreć na endometrium, ale z migren przewlekłych 15+ dni w miesiącu, w tym co najmniej 2 dni w miesiącu na L4, z rzyganiem i spaniem na podłodze w łazience i błaganiem męża o to, by mnie po prostu zabił z litości zeszłam do 10 dni z bólem o niskim natężeniu, z którym sobie radze Dezamigrenem albo etopiryną (!!!). Dla mnie to cud i nowa jakoś życia, a przeszłam wiele leków, włącznie z topamaxem, po którym zaliczyłam jadłowstręt i powrót na skraj zaburzeń odżywiania. Tak jak mówię, jestem dowodem anegdotycznym, a nie naukowym, ale tak długo, jak będę mogła żreć acard (=żaden lekarz mi nie zabroni), będę go żreć.
Czytałam o tym Acardzie i znalazłam parę wątków, że neurolodzy sami dają połączenie tryptan plus Acard. Mi nigdy moja neurolog nie zaproponowała czegoś takiego. Musiałabym się do niej umowic i zapytać. Chociaż teraz tylko dostaje receptę online i tak wyglądają moje wizyty 😅
Ale nie znalazłam nic takiego żeby ktoś brał ciągle. Ja mam tez ciągle oprócz migren typowe bóle głowy z nerwów. Ciekawe jakby to zadziałało. A pierwotnie to miało być na poprawę Twojego endometrium?

Kurde ja coś chyba ze sobą zniszczyłam i się martwię 😔

Jestem 12 dpo i testy białe ale okres wyjątkowo nie przychodzi choć moja najdłuższa faza lutealna to 10 dni a od 8/9dpo już plamilam

Teraz 9dpo miałam tylko raz rozcieńczone brązowe plamienie na papierze a od tego czasu cisza. Temperatura cięgła wysoka

Owulacja raczej mi się nie przesunęła bo 6dpo miałam 10ng prog a to już dla mnie spory wynik i raczej niemozliwe by było to 4/5dpo 🤷🏻‍♀️

Może te moje eksperymenty z Wit C i magnezem i wit E podbiły prog ale to aż niemozliwe

Byłam dzisiaj u położnej w luxmedzie, bardzo szczegółowy wywiad przed pobraniem wymazu, okazało się, że pracuje w Gamecie i ma duże doświadczenie z pacjentkami mającymi problem z niepłodnością. Zasugerowała mi żebym umówiła się do lekarza zajmującego się immunologią, z jej doświadczeń wynika, że wiele pacjentek z niskim amh, które są u nich leczone, ma problem w tym zakresie i często dlatego też niepowodzenia w ivf, czy częste poronienia. Zasugerowała żebym spróbowała umówić się do tego lekarza:

Oczywiście powiedziała też, że Paśnik jest super, ale wiadomo, że terminy bardzo odległe, natomiast z jej doświadczeń wynika, że Malinowskiemu bardzo często udało się pomóc ich pacjentkom w Gamecie.

Co o tym myślicie? Czy warto iść dalej w tę diagnostykę? Na razie nie mogę się tam dodzwonić, ale będę próbować. Macie może jeszcze jakieś nazwiska do polecenia?

Z góry dziękuję :).

reklama
Byłam dzisiaj u położnej w luxmedzie, bardzo szczegółowy wywiad przed pobraniem wymazu, okazało się, że pracuje w Gamecie i ma duże doświadczenie z pacjentkami mającymi problem z niepłodnością. Zasugerowała mi żebym umówiła się do lekarza zajmującego się immunologią, z jej doświadczeń wynika, że wiele pacjentek z niskim amh, które są u nich leczone, ma problem w tym zakresie i często dlatego też niepowodzenia w ivf, czy częste poronienia. Zasugerowała żebym spróbowała umówić się do tego lekarza:

Oczywiście powiedziała też, że Paśnik jest super, ale wiadomo, że terminy bardzo odległe, natomiast z jej doświadczeń wynika, że Malinowskiemu bardzo często udało się pomóc ich pacjentkom w Gamecie.

Co o tym myślicie? Czy warto iść dalej w tę diagnostykę? Na razie nie mogę się tam dodzwonić, ale będę próbować. Macie może jeszcze jakieś nazwiska do polecenia?

Z góry dziękuję :).
Hej 🙂 nie chce się wtrącać ale jak coś to 14 kwietnia ruszają mailowe zapisy do Pasnika na miesiące lipiec-grudzień 🙂

Do góry