reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny, wczoraj robiłam pasek z Pepino i była druga blada kreska, dzisiaj zrobiłam pinka i też jest druga, blada ale jest 😅 Zastanawiam się, czy jechać na bete, dla mnie to spora wyprawa do miasta i musiałabym brać wolne w pracy 🤔 Okres spóźniony 3 dni.

Załączniki

• 3BF3FB81-02C4-4A37-9EA7-0E6E6D37E009.jpeg
    3BF3FB81-02C4-4A37-9EA7-0E6E6D37E009.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 186
reklama
Dziewczyny, wczoraj robiłam pasek z Pepino i była druga blada kreska, dzisiaj zrobiłam pinka i też jest druga, blada ale jest 😅 Zastanawiam się, czy jechać na bete, dla mnie to spora wyprawa do miasta i musiałabym brać wolne w pracy 🤔 Okres spóźniony 3 dni.
Kreska widoczna gołym okiem i różowa. Chyba warto się upewnić robiąc betę. Albo zrób jeszcze jutro i zobacz czy kreska ciemnieje.

serio. Nie mam na to żadnego naukowego dowodu, zaczęłam to żreć na endometrium, ale z migren przewlekłych 15+ dni w miesiącu, w tym co najmniej 2 dni w miesiącu na L4, z rzyganiem i spaniem na podłodze w łazience i błaganiem męża o to, by mnie po prostu zabił z litości zeszłam do 10 dni z bólem o niskim natężeniu, z którym sobie radze Dezamigrenem albo etopiryną (!!!). Dla mnie to cud i nowa jakoś życia, a przeszłam wiele leków, włącznie z topamaxem, po którym zaliczyłam jadłowstręt i powrót na skraj zaburzeń odżywiania. Tak jak mówię, jestem dowodem anegdotycznym, a nie naukowym, ale tak długo, jak będę mogła żreć acard (=żaden lekarz mi nie zabroni), będę go żreć.
Czytałam o tym Acardzie i znalazłam parę wątków, że neurolodzy sami dają połączenie tryptan plus Acard. Mi nigdy moja neurolog nie zaproponowała czegoś takiego. Musiałabym się do niej umowic i zapytać. Chociaż teraz tylko dostaje receptę online i tak wyglądają moje wizyty 😅
Ale nie znalazłam nic takiego żeby ktoś brał ciągle. Ja mam tez ciągle oprócz migren typowe bóle głowy z nerwów. Ciekawe jakby to zadziałało. A pierwotnie to miało być na poprawę Twojego endometrium?

Kurde ja coś chyba ze sobą zniszczyłam i się martwię 😔

Jestem 12 dpo i testy białe ale okres wyjątkowo nie przychodzi choć moja najdłuższa faza lutealna to 10 dni a od 8/9dpo już plamilam

Teraz 9dpo miałam tylko raz rozcieńczone brązowe plamienie na papierze a od tego czasu cisza. Temperatura cięgła wysoka

Owulacja raczej mi się nie przesunęła bo 6dpo miałam 10ng prog a to już dla mnie spory wynik i raczej niemozliwe by było to 4/5dpo 🤷🏻‍♀️

Może te moje eksperymenty z Wit C i magnezem i wit E podbiły prog ale to aż niemozliwe

Byłam dzisiaj u położnej w luxmedzie, bardzo szczegółowy wywiad przed pobraniem wymazu, okazało się, że pracuje w Gamecie i ma duże doświadczenie z pacjentkami mającymi problem z niepłodnością. Zasugerowała mi żebym umówiła się do lekarza zajmującego się immunologią, z jej doświadczeń wynika, że wiele pacjentek z niskim amh, które są u nich leczone, ma problem w tym zakresie i często dlatego też niepowodzenia w ivf, czy częste poronienia. Zasugerowała żebym spróbowała umówić się do tego lekarza:

Oczywiście powiedziała też, że Paśnik jest super, ale wiadomo, że terminy bardzo odległe, natomiast z jej doświadczeń wynika, że Malinowskiemu bardzo często udało się pomóc ich pacjentkom w Gamecie.

Co o tym myślicie? Czy warto iść dalej w tę diagnostykę? Na razie nie mogę się tam dodzwonić, ale będę próbować. Macie może jeszcze jakieś nazwiska do polecenia?

Z góry dziękuję :).

reklama
Byłam dzisiaj u położnej w luxmedzie, bardzo szczegółowy wywiad przed pobraniem wymazu, okazało się, że pracuje w Gamecie i ma duże doświadczenie z pacjentkami mającymi problem z niepłodnością. Zasugerowała mi żebym umówiła się do lekarza zajmującego się immunologią, z jej doświadczeń wynika, że wiele pacjentek z niskim amh, które są u nich leczone, ma problem w tym zakresie i często dlatego też niepowodzenia w ivf, czy częste poronienia. Zasugerowała żebym spróbowała umówić się do tego lekarza:

Oczywiście powiedziała też, że Paśnik jest super, ale wiadomo, że terminy bardzo odległe, natomiast z jej doświadczeń wynika, że Malinowskiemu bardzo często udało się pomóc ich pacjentkom w Gamecie.

Co o tym myślicie? Czy warto iść dalej w tę diagnostykę? Na razie nie mogę się tam dodzwonić, ale będę próbować. Macie może jeszcze jakieś nazwiska do polecenia?

Z góry dziękuję :).
Hej 🙂 nie chce się wtrącać ale jak coś to 14 kwietnia ruszają mailowe zapisy do Pasnika na miesiące lipiec-grudzień 🙂

Do góry