reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Byłam dzisiaj u położnej w luxmedzie, bardzo szczegółowy wywiad przed pobraniem wymazu, okazało się, że pracuje w Gamecie i ma duże doświadczenie z pacjentkami mającymi problem z niepłodnością. Zasugerowała mi żebym umówiła się do lekarza zajmującego się immunologią, z jej doświadczeń wynika, że wiele pacjentek z niskim amh, które są u nich leczone, ma problem w tym zakresie i często dlatego też niepowodzenia w ivf, czy częste poronienia. Zasugerowała żebym spróbowała umówić się do tego lekarza:

Oczywiście powiedziała też, że Paśnik jest super, ale wiadomo, że terminy bardzo odległe, natomiast z jej doświadczeń wynika, że Malinowskiemu bardzo często udało się pomóc ich pacjentkom w Gamecie.

Co o tym myślicie? Czy warto iść dalej w tę diagnostykę? Na razie nie mogę się tam dodzwonić, ale będę próbować. Macie może jeszcze jakieś nazwiska do polecenia?

Z góry dziękuję :).
Z tego co mi wiadomo Malinowski jest polecany na równi z Paśnikiem.
Myślę, że nie bez przyczyny ta położna stanęła na Twojej drodze.

reklama
Kurde ja coś chyba ze sobą zniszczyłam i się martwię 😔

Jestem 12 dpo i testy białe ale okres wyjątkowo nie przychodzi choć moja najdłuższa faza lutealna to 10 dni a od 8/9dpo już plamilam

Teraz 9dpo miałam tylko raz rozcieńczone brązowe plamienie na papierze a od tego czasu cisza. Temperatura cięgła wysoka

Owulacja raczej mi się nie przesunęła bo 6dpo miałam 10ng prog a to już dla mnie spory wynik i raczej niemozliwe by było to 4/5dpo 🤷🏻‍♀️

Może te moje eksperymenty z Wit C i magnezem i wit E podbiły prog ale to aż niemozliwe
A jak potwierdzona była owulacja? Ja 5 dni po miałam prog 11 z kawałkiem, więc co do tych dni - chyba nic nie jest wykluczone🤷‍♀️ chyba, ze robiłaś monitoring?

Nel a Ty byłaś u Paśnika? Jak wrażenia ogólne i finansowe?
Tak, ja byłam u Pasnika, do tej pory jestem pod jego kontrolą biorę accofil.
Wrażenia bardzo dobre, pierwsza wizyta konkretna, zlecił badania, wytłumaczył każdy wariat leczenia w zależności od tego co by w badaniach wyszło. Druga wizyta to już było omówienie wyników i wdrożenie leczenia, potem zmiana zaleceń do ivf.
Finansowo nie jest to tania impreza bo ja płaciłam za wizytę ok. 400 zł ( w tamtym roku) czyli 800 zł za dwie wizyty i ok. 2000 za badania.
Ja mu ufam i mogę go polecić z całego serca 🙂

Byłam dzisiaj u położnej w luxmedzie, bardzo szczegółowy wywiad przed pobraniem wymazu, okazało się, że pracuje w Gamecie i ma duże doświadczenie z pacjentkami mającymi problem z niepłodnością. Zasugerowała mi żebym umówiła się do lekarza zajmującego się immunologią, z jej doświadczeń wynika, że wiele pacjentek z niskim amh, które są u nich leczone, ma problem w tym zakresie i często dlatego też niepowodzenia w ivf, czy częste poronienia. Zasugerowała żebym spróbowała umówić się do tego lekarza:

Oczywiście powiedziała też, że Paśnik jest super, ale wiadomo, że terminy bardzo odległe, natomiast z jej doświadczeń wynika, że Malinowskiemu bardzo często udało się pomóc ich pacjentkom w Gamecie.

Co o tym myślicie? Czy warto iść dalej w tę diagnostykę? Na razie nie mogę się tam dodzwonić, ale będę próbować. Macie może jeszcze jakieś nazwiska do polecenia?

Z góry dziękuję :).
Słyszałam o malinowskim i myśle, że w Twoim przypadku warto by było się skonsultować.

Z tego co mi wiadomo Malinowski jest polecany na równi z Paśnikiem.
Myślę, że nie bez przyczyny ta położna stanęła na Twojej drodze.
W ogóle byłam w szoku, że usłyszałam chyba więcej informacji od położnej niż od wszystkich lekarzy razem biorąc, których spotkałam na swojej drodze do tej pory. I to w luxmedzie. To co Wam napisałam to był bardzo duży skrót z tej wizyty.

A jak potwierdzona była owulacja? Ja 5 dni po miałam prog 11 z kawałkiem, więc co do tych dni - chyba nic nie jest wykluczone🤷‍♀️ chyba, ze robiłaś monitoring?
no właśnie monitoring nie jest raczej dla mnie opcja ale temperatura potwierdzila plus ja zazwyczaj nie mam zbyt wysoko progesteronu więc byłabym w szoku gdy było 10ng już 4/5dpo. Plus odkąd odstawiłam tabletki nigdy (🤡) nie dostawałam okresu później niż 11dpo co mnie właśnie martwiło

Mój organizm zawsze znajdzie sposób by zrobić sobie że mnie jaja. No ale jeśli jednak się przesunie to przynajmniej tydzień płodny nie zacznie się w Wielkanoc gdy będziemy u moich rodziców na skrzypiącym łóżku z nimi za ścianą 😂

reklama
Chociaż jeszcze wracając do immunologi myślę sobie, że może przy moich ewidentnych na tę chwilę problemach może nie ma sensu pogłębiać diagnostyki i iść w nie wiadomo jakie sumy.....A z drugiej ta położna powiedziała mi, że ma właśnie sporo pacjentek z niskim amh i jednocześnie zaburzeniami w zakresie immunologicznym, więc po prostu myślę sobie, że może być tak, że przywrócę owulacji, postymuluję się i tak nic z tego nie wyniknie, bo okaże się, że problem jest głębiej....

Do góry