reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
i to clo jest na testosteron czy na co konkretnie?🤔
z tego co zrozumiałam co androlog mówil, to clo ma przyspieszać podział komórek i ma wpływać na ilość i jakoś nasienia. Przy okazji musi mieć jakiś wpływ na hormony, bo kazał powtórzyć po 3 tygodniach i chcemy mieć trzy razy wyższe wartości (tu chyba bardziej o estradiolu i testosteronie mówił, ale lh i fsh też powinny być wyższe). I mam pójść do niego między pacjentami, żeby nie płacić za całą wizytę, pokazać tylko te wyniki i on powie czy utrzymujemy dawkę clo, czy zwiększamy.
Nic więcej nie wiem, bo sama nie doczytywalam - uznałam, że oddajemy się w ręce kliniki i ja na własną rękę nie będę czytać o ich zalecach, nie będę się tym czytaniem stresować, robimy co każą i nie będziemy tego kwestionować, więc nie muszę za dużo wiedzieć 😁

moja ciąża w maju: 18.05 owulacja, 21.05 zaczęłam mój weekend urodzinowy, wypad na kajaki, chlane itd.
W kolejnej ciąży 10dpo biało, na drugi dzień wesele, chlanie, potem wielki kac i podkusiło mnie 13dpo zrobić test i dwie krechy 😂 Mam nadzieję, że pomogłam 😝
haha no proszę, a chwilę wcześniej nam ścieme wciskalas że to niby mierzenie temperatury pomogło! 🤣

z tego co zrozumiałam co androlog mówil, to clo ma przyspieszać podział komórek i ma wpływać na ilość i jakoś nasienia. Przy okazji musi mieć jakiś wpływ na hormony, bo kazał powtórzyć po 3 tygodniach i chcemy mieć trzy razy wyższe wartości (tu chyba bardziej o estradiolu i testosteronie mówił, ale lh i fsh też powinny być wyższe). I mam pójść do niego między pacjentami, żeby nie płacić za całą wizytę, pokazać tylko te wyniki i on powie czy utrzymujemy dawkę clo, czy zwiększamy.
Nic więcej nie wiem, bo sama nie doczytywalam - uznałam, że oddajemy się w ręce kliniki i ja na własną rękę nie będę czytać o ich zalecach, nie będę się tym czytaniem stresować, robimy co każą i nie będziemy tego kwestionować, więc nie muszę za dużo wiedzieć 😁
słuszne podejście!😃 dziękuję za odpowiedź☺️ mam nadzieję, że kuracja przyniesie ekspresowe rezultaty🤞🏻

Przyszła mi dzisiejsza tarczycza, tsh bez przyjęcia letroxu, po przyjęciu mam 0.9
1679052869927.png

6 był pik to 7 była owulacja. Wczoraj cień a dziś już wyraźna krecha. Więc 9-10 dpo.
gratulacje, że tak szybciutko się udało i zdrowej, szczęśliwej ciąży dla ciebie!
idź za głosem serca :) kiedy miałaś ostatni monitoring?
w cyklu, w którym zaszłam z biochemem czyli w styczniu, więc masz rację - chyba się przejdę zobaczyć czy wszystko ok. bo robiłam tylko betę czy spadła do zera, a w zasadzie nie poglądałam nic no bo cykl pauzowałam
Je sumple, lepiej się odżywia, coś tam się sportowi… ale za to zaczął się moczyć w wannie 2 razy dziennie. Poprawy w libido nie widzę. Zobaczymy przy następnych płodnych… ale już na sama myśl, ze kolejny cykl przed nami i niewiadomo co będzie z tym seksem potęguje smutki :( i oczywiście wiedziałam, ze za późno już było teraz po pękniętym pęcherzyku, ale i tak nadzieja była
też mam schizę z moczeniem w wannie, powiedziałam, ze na czas starań kąpiel ograniczona do prysznica :)
zważając na twoją sytuację to może rzeczywiście inseminacja rozwiąże wasze wszystkie problemy i szybciutko uda się zaciążyć - lepsze inseminacja niż te smutki, że owu piękna a mąż nie ma sił...

słuszne podejście!😃 dziękuję za odpowiedź☺️ mam nadzieję, że kuracja przyniesie ekspresowe rezultaty🤞🏻
dziękuję :)

A jeśli chodzi o podejście, to my właśnie poszliśmy do kliniki, żebym ja miała specjalistę swojego od niepłodności i żebym nie musiała już fisiować. Chciałam być zaopiekowana. Wyszło na to, że moje endometrium to jest pikuś, ale podejście się nie zmieniło. Mamy tam lekarzy od niepłodności i nie będę próbowała być mądrzejsza niż oni :) wiadomo, pewnie coś pokombinuje na boku jak te przeciwciała jutro przy okazji powtórki badań, ale nie chce czytać o tym co oni nam zalecą ani zastanawiać się czy to nie jest za wysoka albo za niska dawka clo, czy faktycznie to trzeba brać codziennie, a czy może wykonamy badania nasienia wcześniej niż nam kazali, albo czy może jakieś hormony mąż powinien brac, nienienie. Boję się, że jak zacznę czytać to zaraz mi mózg zacznie kombinować, a to żadnego pożytku mi nie przyniesie. Mamy specjalistów, oni niech o ttm myślą, my będziemy słuchać ich poleceń ;)

dziękuję :)

A jeśli chodzi o podejście, to my właśnie poszliśmy do kliniki, żebym ja miała specjalistę swojego od niepłodności i żebym nie musiała już fisiować. Chciałam być zaopiekowana. Wyszło na to, że moje endometrium to jest pikuś, ale podejście się nie zmieniło. Mamy tam lekarzy od niepłodności i nie będę próbowała być mądrzejsza niż oni :) wiadomo, pewnie coś pokombinuje na boku jak te przeciwciała jutro przy okazji powtórki badań, ale nie chce czytać o tym co oni nam zalecą ani zastanawiać się czy to nie jest za wysoka albo za niska dawka clo, czy faktycznie to trzeba brać codziennie, a czy może wykonamy badania nasienia wcześniej niż nam kazali, albo czy może jakieś hormony mąż powinien brac, nienienie. Boję się, że jak zacznę czytać to zaraz mi mózg zacznie kombinować, a to żadnego pożytku mi nie przyniesie. Mamy specjalistów, oni niech o ttm myślą, my będziemy słuchać ich poleceń ;)
Bardzo dobre i zdrowe podejście ;)

reklama
Do góry