reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Macie jakieś sprawdzone sposoby na cholesterol ? Jestem szczupła itp więc genetycznie mam go duzo po mamusi. Chce cos z tym działać ale aby nie zaszkodziło w staraniach
Ja miałam długi czas podwyższony cholesterol chociaż jestem szczupła. Przeszłam na dietę i ograniczyłam mięso do minimum, wyeliminowałam z diety całkowicie białe pieczywo i jest już w normie (po roku diety).

reklama
Ja miałam długi czas podwyższony cholesterol chociaż jestem szczupła. Przeszłam na dietę i ograniczyłam mięso do minimum, wyeliminowałam z diety całkowicie białe pieczywo i jest już w normie (po roku diety).

No właśnie, jak chodzilam na silke przed 1 ciążą to tez mi ladnie zszedł...ale teraz boje sie na tym etapie juz takiej radykalnej diety wprowadzać w sensie sporo rzeczy ograniczać

No właśnie, jak chodzilam na silke przed 1 ciążą to tez mi ladnie zszedł...ale teraz boje sie na tym etapie juz takiej radykalnej diety wprowadzać w sensie sporo rzeczy ograniczać
Dieta napewno nie zaszkodzi, może nawet pomóc. Ale oczywiście musi być zbilansowana. 😉

Dziewczynki ja to tu tylko zostawię ;)

331769549_1336255830280021_7895747614847746526_n.jpg

Macie jakieś sprawdzone sposoby na cholesterol ? Jestem szczupła itp więc genetycznie mam go duzo po mamusi. Chce cos z tym działać ale aby nie zaszkodziło w staraniach
Mnie pomagała dieta, czyli ograniczenie tłustego nabiału, mięsa nie jem od lat. Więcej zdrowych tłuszczów roślinnych. Teraz nie wiem jaki mam poziom, ale zwykle lekko podwyższony ogólny, w rozbiciu na frakcje HDL był super i LDL w normie- jak u Ciebie to wygląda? Też jestem szczupła, ale przy niskiej wadze (wtedy u mnie sporej niedowadze) też często bywa podwyższony (tak jak próby wątrobowe).

Jutro mam monitoring, zobaczymy, co tam uroslo. W poprzednim cyklu pękło dopiero przy wielkości około 25mm. Mój mąż nie mógł uwierzyć, że pęcherzyk Graffa ma około 2 cm, aż musiał w necie sprawdzić, no bo po co wierzyć żonie 😅

reklama
Do góry