reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Macie jakieś sprawdzone sposoby na cholesterol ? Jestem szczupła itp więc genetycznie mam go duzo po mamusi. Chce cos z tym działać ale aby nie zaszkodziło w staraniach
Ja miałam długi czas podwyższony cholesterol chociaż jestem szczupła. Przeszłam na dietę i ograniczyłam mięso do minimum, wyeliminowałam z diety całkowicie białe pieczywo i jest już w normie (po roku diety).

reklama
Ja miałam długi czas podwyższony cholesterol chociaż jestem szczupła. Przeszłam na dietę i ograniczyłam mięso do minimum, wyeliminowałam z diety całkowicie białe pieczywo i jest już w normie (po roku diety).

No właśnie, jak chodzilam na silke przed 1 ciążą to tez mi ladnie zszedł...ale teraz boje sie na tym etapie juz takiej radykalnej diety wprowadzać w sensie sporo rzeczy ograniczać

No właśnie, jak chodzilam na silke przed 1 ciążą to tez mi ladnie zszedł...ale teraz boje sie na tym etapie juz takiej radykalnej diety wprowadzać w sensie sporo rzeczy ograniczać
Dieta napewno nie zaszkodzi, może nawet pomóc. Ale oczywiście musi być zbilansowana. 😉

Dziewczynki ja to tu tylko zostawię ;)

331769549_1336255830280021_7895747614847746526_n.jpg

Macie jakieś sprawdzone sposoby na cholesterol ? Jestem szczupła itp więc genetycznie mam go duzo po mamusi. Chce cos z tym działać ale aby nie zaszkodziło w staraniach
Mnie pomagała dieta, czyli ograniczenie tłustego nabiału, mięsa nie jem od lat. Więcej zdrowych tłuszczów roślinnych. Teraz nie wiem jaki mam poziom, ale zwykle lekko podwyższony ogólny, w rozbiciu na frakcje HDL był super i LDL w normie- jak u Ciebie to wygląda? Też jestem szczupła, ale przy niskiej wadze (wtedy u mnie sporej niedowadze) też często bywa podwyższony (tak jak próby wątrobowe).

Jutro mam monitoring, zobaczymy, co tam uroslo. W poprzednim cyklu pękło dopiero przy wielkości około 25mm. Mój mąż nie mógł uwierzyć, że pęcherzyk Graffa ma około 2 cm, aż musiał w necie sprawdzić, no bo po co wierzyć żonie 😅

reklama
Do góry