reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Jutro mam monitoring, zobaczymy, co tam uroslo. W poprzednim cyklu pękło dopiero przy wielkości około 25mm. Mój mąż nie mógł uwierzyć, że pęcherzyk Graffa ma około 2 cm, aż musiał w necie sprawdzić, no bo po co wierzyć żonie 😅
Ja też jutro :D

reklama
Wczoraj odebrałam paczkę testów owulacyjnych i 10 testów ciążowych i trochę się czuję jak wariatka z powodu tych ilości ;) Ale różnica w cenie pomiędzy kupionymi na allegro a stacjonarnie jest kosmiczna 😱, więc lepiej mieć 10 niż 4 w tej samej cenie ;)

A co Ty. Jaka wariatka. Ja w tym miesiącu kupilam 30 owulacyjnych i 50 ciążowych 😁

Zgoda, ale w takim przypadku moim zdaniem warto zrobić krzywą. Ja akurat mialam ten Twój drugi przyklad (glukoza na czczo 80, insulina 9) i od razu mi lekarka dała krzywą żeby potwierdzić.
Ciekawe czy może być tak że HOMA wychodzi za wysoko (powyzej 1,5), a po obciążeniu 1h jest dobrze..?
Myślę, że jeśli wskaźnik homa wychodzi taki na pograniczu (czyli w przedziale od 1 do 2) to wtedy daje to podstawę do dalszej diagnostyki pod kątem IO (np. zbadanie krzywej). Jeśli wyjdzie powyżej 2 to raczej badanie pod obciążeniem też wyjdzie nieciekawie. Ale to tylko moja teoria.

ile macie wizyt w jednym monitoringu? Pytam bo ja byłam na jednej wizycie wtedy pęcherzyk był 14mm potem po 8 dniach byłam i było ciałko żółte ale w sumie nie wiadomo kiedy pękło i przy ilu mm i tak się zastanawiam czy to tak powinno wyglądać czy ecru tych wizyt powinno być

Myślę, że jeśli wskaźnik homa wychodzi taki na pograniczu (czyli w przedziale od 1 do 2) to wtedy daje to podstawę do dalszej diagnostyki pod kątem IO (np. zbadanie krzywej). Jeśli wyjdzie powyżej 2 to raczej badanie pod obciążeniem też wyjdzie nieciekawie. Ale to tylko moja teoria.
ja nie robiłam nigdy obciążenia, ale moja insulina ma kosmiczne wartości - ponad 20 na czczo

ile macie wizyt w jednym monitoringu? Pytam bo ja byłam na jednej wizycie wtedy pęcherzyk był 14mm potem po 8 dniach byłam i było ciałko żółte ale w sumie nie wiadomo kiedy pękło i przy ilu mm i tak się zastanawiam czy to tak powinno wyglądać czy ecru tych wizyt powinno być
Ja chodziłam 2-3 razy przed owulacją i raz po.

Hej, co prawda zapisałam się na testowanie na 17. Ale w poniedziałek byłam na badania beta wyszło 19.9 dzisiaj 67.5 więc myślę że jest ok. Progesteron 30. Staraliśmy się kilka miesięcy. Jeżeli chodzi o to co stosowałam to castagnus 2 cykl, ovarin 1 cykl oraz metformina 500 1 cykl (mam mała IO). Nie wiem co pomogło. Od urodzenia pierwszego dziecka (w 2018 roku) 5 dni przed okresem miałam plamienia. W tym cyklu bez plamienia. Testy w poniedziałek o czułości 10 wyszły ledwo widoczne. Trzymam kciuki za wszystkie z Was :*

reklama
Ja chodziłam 2-3 razy przed owulacją i raz po.
Czyli mój monitoring niewiele mówi oprócz tego ze owulacja była 😂 od 3 dni bolą mnie jajniki całe podbrzusze czasem typowo okresowo czasem tak inaczej ale non stop dość intensywnie to czuje, jutro zrobię drugi test ale nie liczę na cuda

Do góry