reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

ile macie wizyt w jednym monitoringu? Pytam bo ja byłam na jednej wizycie wtedy pęcherzyk był 14mm potem po 8 dniach byłam i było ciałko żółte ale w sumie nie wiadomo kiedy pękło i przy ilu mm i tak się zastanawiam czy to tak powinno wyglądać czy ecru tych wizyt powinno być
Poprzedni cykl był moim pierwszym monitorowanym, miałam 3 wizyty.
Jutro pierwsza wizyta w drugim cyklu z monitoringiem.
Minimum to 2 wizyty, u mnie w lutym pęcherzyk był uparty, dlatego 3 wizyty były konieczne.

reklama
Czyli mój monitoring niewiele mówi oprócz tego ze owulacja była 😂 od 3 dni bolą mnie jajniki całe podbrzusze czasem typowo okresowo czasem tak inaczej ale non stop dość intensywnie to czuje, jutro zrobię drugi test ale nie liczę na cuda
A ile minęło czasu od tego USG z ciałkiem?

Eee mam ze 40 owulaków i 10 pinków ciążowych plus ze starych zapasów jakieś nieudaczniki płytkowe z 5 szt. i mam się za całkiem normalną ;P

A jeśli o monitoring chodzi to ja zatreszczam się na 2 wizyty - najpierw do 10dc.jeśli chcemy wiedzieć jak endometrium - potem może się już robić niejednorodne, więc to ważne żeby być max. do 10dc na 1 wizycie i obadać sytuacje co rokuje na rośniecię +endo, potem idę na czuja drugi raz zerknąć na ile urósł, czyli na kiedy się szykuje na pęknięcie i potem robię 7 dpo progesteron czy wszystko gra, tzn. czy pękł pęcherzyk, ale można zamiast proga iść szukać ciałka żółtego, u mnie w dniu owu boli jak ch**j więc sobie darowuje szukanie na usg...

Eee mam ze 40 owulaków i 10 pinków ciążowych plus ze starych zapasów jakieś nieudaczniki płytkowe z 5 szt. i mam się za całkiem normalną ;P

A jeśli o monitoring chodzi to ja zatreszczam się na 2 wizyty - najpierw do 10dc.jeśli chcemy wiedzieć jak endometrium - potem może się już robić niejednorodne, więc to ważne żeby być max. do 10dc na 1 wizycie i obadać sytuacje co rokuje na rośniecię +endo, potem idę na czuja drugi raz zerknąć na ile urósł, czyli na kiedy się szykuje na pęknięcie i potem robię 7 dpo progesteron czy wszystko gra, tzn. czy pękł pęcherzyk, ale można zamiast proga iść szukać ciałka żółtego, u mnie w dniu owu boli jak ch**j więc sobie darowuje szukanie na usg...
u mnie właśnie we wtorek 7.03 było ciałko żółte a w piątek 10.03 robiłam proga i wyszedł 13,92

reklama
Dieta napewno nie zaszkodzi, może nawet pomóc. Ale oczywiście musi być zbilansowana. 😉

No właśnie, wiec moze pomalu przejde znowu na zdrowsze jedzenie bo niestety częściej sie zdarzaly jakies fast foody czy cos. Zaczne trochę ćwiczyć na orbitreku (lekarka powiedziała ze silowo nie bo testosteron wtedy sie wytwarza)

Do góry