reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Zależy na jakim jesteś etapie. Ja mam dzisiaj dopiero 4+1, beta bardzo niska więc jeszcze pewnie zrobię raz przyrost żeby się upewnić czy rośnie prawidłowo bo trochę jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o ten temat, straciłam kilka ciąż na różnych etapach. Ale jestem już obstawiona lekami, więc trochę mniej się o to wszystko martwię, nic więcej na tym etapie i tak nie zrobię. Jestem 2 dni po terminie okresu, a dopiero dzisiaj wyszły na teście ładne, prawilne kreski.
Pewnie później była owulacja, wiadomo, u każdego inaczej, ja jestem dzień po spodziewanym okresie a dwie mocne krechy były 5 dni temu, ale moja owulacja była wyjątkowo szybko

reklama
Pewnie później była owulacja, wiadomo, u każdego inaczej, ja jestem dzień po spodziewanym okresie a dwie mocne krechy były 5 dni temu, ale moja owulacja była wyjątkowo szybko
No ja w ogóle myślałam że ten cykl będzie bezowulacyjny. Wg piku jestem 15/16dpo, aczkolwiek w tym cyklu nie zwracałam specjalnie na to uwagi, bo szczerze mówiąc porzuciliśmy z mężem starania po ostatnim biochemie 😅😅

Woo 26 tys to sporo, może to jednak starsza ciąża? Będzie dobrze, też mam dzieci z małą różnica wieku, jest ciężko ale fajnie 😊
Nie mam pojęcia bo nie dostałam okresu po porodzie jeszcze i cały czas karmię piersią bo maluch jest alergikiem i po mm dostał wstrząsu anafilaktycznego w maju. Zobaczymy jutro. Jestem tak strasznie skołowana ale jeśli to ok 6-7 tyg to termin wychodzi na początek marca zobaczymy

Nie mam pojęcia bo nie dostałam okresu po porodzie jeszcze i cały czas karmię piersią bo maluch jest alergikiem i po mm dostał wstrząsu anafilaktycznego w maju. Zobaczymy jutro. Jestem tak strasznie skołowana ale jeśli to ok 6-7 tyg to termin wychodzi na początek marca zobaczymy
Pewniak będzie po usg, mi wychodzi termin na 13 marzec a jestem 4 tyg i 1 dzień ☺️

Dziewczyny kiedy się wybieracie do lekarza? Który będzie tydzień? Ja się umówiłam na 23 lipca i wyliczyłam że to będzie 6-7 tydz, chciałabym zobaczyć już serduszko dla spokoju.
Czy coś suplementujecie?
Ja narazie witd, omega 3 i jod.

Dziewczyny kiedy się wybieracie do lekarza? Który będzie tydzień? Ja się umówiłam na 23 lipca i wyliczyłam że to będzie 6-7 tydz, chciałabym zobaczyć już serduszko dla spokoju.
Czy coś suplementujecie?
Ja już byłam na wizycie, ale ze względu na wcześniejsze straty muszę brać leki od samego początku i to dlatego. Następną mam umówioną na 17.07, to będzie około 6tc

Dobra, to się przywitam, bo aż chciałoby się odpisywać. 😅☺️
To moja 2 ciąża, poprzednia poroniona w 6+0. Staraliśmy się około roku.
Miesiączka 3.06, dziś wychodzi ze 4tc+6. Beta wczoraj wynosiła 2451 🫣 a progesteron 42. Powtórzę we wtorek, bo i tak mam voucher, który przepadnie, jak go nie wykorzystam, więc się kopsnę.
Do lekarza w klinice umówiłam się na czwartek, ponieważ od ostatniej wizyty u niego (gdzie umówiliśmy się na kontynuację starań naturalnie jeszcze pare miesięcy) biorę też acard 150 od hematologa i dostałam wyniki badań genetycznych (m.in. Kiepskie KIRy), które udalo się zrobić przy okazji, a że gin nie wie ani o acardzie ani nie widział wyników, to lecę do niego skonsultować.
Z samopoczucia to trochę szybko się męczę i od terminu miesiączki, czyli od tygodnia, pobolewa mnie brzuch, plecy i jajniki w różnych kombinacjach.
A i apka podpowiada termin 10 marca, ale to się okaże.
Czy coś suplementujecie?
Gdzies na forum staraczkowym, któraś z dziewczyn pisała, że od pozytywnego właśnie to co wymieniłaś i kwas foliowy. Ja biorę omege (ale nie codziennie), Wit d, folian. Poczekam co Gin powie, zamówiłam sobie pregne plus bez żelaza, ona ma wszystko w pakiecie. Jeszcze czekam co Gin powie odnośnie żelaza, bo miewam częste problemy z anemia.

Dobra, to się przywitam, bo aż chciałoby się odpisywać. 😅☺️
To moja 2 ciąża, poprzednia poroniona w 6+0. Staraliśmy się około roku.
Miesiączka 3.06, dziś wychodzi ze 4tc+6. Beta wczoraj wynosiła 2451 🫣 a progesteron 42. Powtórzę we wtorek, bo i tak mam voucher, który przepadnie, jak go nie wykorzystam, więc się kopsnę.
Do lekarza w klinice umówiłam się na czwartek, ponieważ od ostatniej wizyty u niego (gdzie umówiliśmy się na kontynuację starań naturalnie jeszcze pare miesięcy) biorę też acard 150 od hematologa i dostałam wyniki badań genetycznych (m.in. Kiepskie KIRy), które udalo się zrobić przy okazji, a że gin nie wie ani o acardzie ani nie widział wyników, to lecę do niego skonsultować.
Z samopoczucia to trochę szybko się męczę i od terminu miesiączki, czyli od tygodnia, pobolewa mnie brzuch, plecy i jajniki w różnych kombinacjach.
A i apka podpowiada termin 10 marca, ale to się okaże.

Gdzies na forum staraczkowym, któraś z dziewczyn pisała, że od pozytywnego właśnie to co wymieniłaś i kwas foliowy. Ja biorę omege (ale nie codziennie), Wit d, folian. Poczekam co Gin powie, zamówiłam sobie pregne plus bez żelaza, ona ma wszystko w pakiecie. Jeszcze czekam co Gin powie odnośnie żelaza, bo miewam częste problemy z anemia.
To może jutro beta żeby był 48 przyrost zabadany? Chociaż wynik bardzo ładny i progesteron też 😊

To może jutro beta żeby był 48 przyrost zabadany? Chociaż wynik bardzo ładny i progesteron też 😊
Właśnie chciałam, ale nie ogarnęłam i mój voucher stracił ważność. Zorientowałam się w piątek wieczorem, więc wykupiłam sobotnie badania. Teraz muszę czekać aż ktoś w biurze obsługi klienta w diagnostyce mi go przedłuży, pewnie w poniedziałek. A nie chce drugi raz płacić stówy za tą bete i proga. To jutro rano jeszcze go nie dostanę. :( z drugiej strony słyszałam, że powyżej tysiąca to już i tak zwalnia i się nie bada.
Normalnie pewnie bym nie badała drugi raz, no ale jak mam ten voucher, to żeby się nie zmarnował.

reklama
Właśnie chciałam, ale nie ogarnęłam i mój voucher stracił ważność. Zorientowałam się w piątek wieczorem, więc wykupiłam sobotnie badania. Teraz muszę czekać aż ktoś w biurze obsługi klienta w diagnostyce mi go przedłuży, pewnie w poniedziałek. A nie chce drugi raz płacić stówy za tą bete i proga. To jutro rano jeszcze go nie dostanę. :( z drugiej strony słyszałam, że powyżej tysiąca to już i tak zwalnia i się nie bada.
Normalnie pewnie bym nie badała drugi raz, no ale jak mam ten voucher, to żeby się nie zmarnował.
No tak w sumie tak, ja np nie badam narazie proga, mam 38 i wydaje się że ok wynik na ten czas, druga betę robiłam w sobotę ale dopiero jutro wynik 😊

Do góry