reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
A ja od wczoraj nie brałam luteiny, żeby był bardziej wiarygodny wynik i właśnie jestem po badaniu progesteronu i beta hcg. Teraz tylko wytrzymać do 13… A tak to miłe popołudnie się zapowiada, bo idziemy na termy po pracy. Jedyny dylemat to kostium, bo niestety na brzuchu mam kilka siniaków i nie wiem czy ubrać jedno czy dwuczęściowy.

A ja od wczoraj nie brałam luteiny, żeby był bardziej wiarygodny wynik i właśnie jestem po badaniu progesteronu i beta hcg. Teraz tylko wytrzymać do 13… A tak to miłe popołudnie się zapowiada, bo idziemy na termy po pracy. Jedyny dylemat to kostium, bo niestety na brzuchu mam kilka siniaków i nie wiem czy ubrać jedno czy dwuczęściowy.
Załóż jedno, dopóki się w niego mieścisz :p

Najchętniej żarłabym słone, kiszone albo dobrze doprawione ziołami. Do słodkiego mnie zupełnie nie ciągnie, leżą trzy czekolady na kredensie, a mi nawet przez myśl nie przejdzie, żeby je zjeść. Ciast i ciasteczek na własnych imieninach nie jadłam poza galaretką z owocami :D Stary zaciesza (tak, już teraz), że będziemy mieli syna w takim razie i ochoczo oferuje, że się poświęci i zje te czekolady. Powiedziałam mu o badaniach, które już teraz dadzą odpowiedź, wspomniałam o ich cenie, to już jednak poczeka te parę miesięcy na opinię z USG :p

Najchętniej żarłabym słone, kiszone albo dobrze doprawione ziołami. Do słodkiego mnie zupełnie nie ciągnie, leżą trzy czekolady na kredensie, a mi nawet przez myśl nie przejdzie, żeby je zjeść. Ciast i ciasteczek na własnych imieninach nie jadłam poza galaretką z owocami :D Stary zaciesza (tak, już teraz), że będziemy mieli syna w takim razie i ochoczo oferuje, że się poświęci i zje te czekolady. Powiedziałam mu o badaniach, które już teraz dadzą odpowiedź, wspomniałam o ich cenie, to już jednak poczeka te parę miesięcy na opinię z USG :p
Haha a sprawdź sobie jak ci pokazuje kalendarz chiński 🤣 mi przy 1 ciąży się sprawdziła dziewczynka i teraz też mam nadzieję E będzie dziewczynka i kalendarz tak pokazuje 😊🤭

A u was wierzycie w takie i czy wam się sprawdziło ?😀

Haha a sprawdź sobie jak ci pokazuje kalendarz chiński 🤣 mi przy 1 ciąży się sprawdziła dziewczynka i teraz też mam nadzieję E będzie dziewczynka i kalendarz tak pokazuje 😊🤭

Chiński pokazuje dziewczynkę, ale przyznam, że liczę na jego pomyłkę :p Z płcią jest szalona loteria... Kiedyś dla śmiechu z mamą sprawdzałyśmy jej porody (4 dziewczyny) i 3 z nas powinny być chłopcem :D

Mi się sprawdziło za każdym razem . Mam dwie córki i synka Adasia (*)
teraz wychodzi mi znowu dziewczynka więc zobaczymy 😂 jak będzie wszystko dobrze i okaże się dziewczynka to mąż będzie miał przechlapane 😂

U mnie też się sprawdził chiński kalendarz w poprzedniej ciąży.
Teraz to marne szanse, bo właśnie odebrałam wyniki i są nieprawidłowe. Dwa dni temu beta 400, dziś 550. Jeszcze nie wiem co robić. Na pewno odstawiam leki i zastanowię się przez weekend.

U mnie też się sprawdził chiński kalendarz w poprzedniej ciąży.
Teraz to marne szanse, bo właśnie odebrałam wyniki i są nieprawidłowe. Dwa dni temu beta 400, dziś 550. Jeszcze nie wiem co robić. Na pewno odstawiam leki i zastanowię się przez weekend.
Masz wizytę umówioną? Może to tylko "rozpęd" ciąży, spróbuj w poniedziałek znowu zrobić betę.

reklama

Mi chiński kalendarz na chłopca pokazał dziewczynę a na dziewczynkę chłopca więc totalnie ta metoda się u mnie nie sprawdziła 😁

Do góry