reklama
Lake882
Fanka BB :)
Jeszcze mam wszystko spakowane bo komoda dopiero w tym tygodniu dotarła.To tak orientacyjnie po ile macie tych śpiochów, body itd na 56 ? Dziecko ile nosi ten rozmiar ..wydaje mi się że krótko ale już nie mogę sobie przypomnieć.
Ale tak orientacyjnie to chyba 56 około 10 szt body. Ale jak będę wszystko wypakowywac to dam znać
Nakupowalam sporo na 62.. ale wydaje mi się że jednak 56 będzie potrzebne ..tylko właśnie nie wiem po ile tego kupić ..bo pamiętam że nawet jak moja pierwsza córka ur się 52 cm to długo w tym rozm nie chodziła. Ale to była tak dawno że nic nie pamiętamJeszcze mam wszystko spakowane bo komoda dopiero w tym tygodniu dotarła.
Ale tak orientacyjnie to chyba 56 około 10 szt body. Ale jak będę wszystko wypakowywac to dam znać
Lake882
Poprzednim razem używałam Linomag Bobo na początku a później zwykły zielony Linomag. Na początku kąpałam sama woda a olejek migdałowy używałam już na ręczniku i robiłam mały masaż. Co do pielęgnacji pępka to szczegółów dowiem się na kolejnym spotkaniu z położna. A co do paznokci to nigdy nie spotkałam się z jakimś ale a przy poprzednich miałam hybrydy. Nie wiem jak jest w momencie CC bo nie zagłębiałam się w tym temacie.A kremiki do pupy? Bepanthen ? Czyli do kąpieli ten olejek migdałowy ?
A pepuszek na sucho czyli octensiept odpada ?a jeszcze mam pytanko odnośnie paznokci -dalej nie wolno mieć pomalowanych ?
Lake882
Wiesz jak jest z rozmiarami ... Rozmiar rozmiarowi nie równy. Pamiętam że te najmniejsze rozmiary to faktycznie tylko na chwilę ale też już nie pamiętam.Nakupowalam sporo na 62.. ale wydaje mi się że jednak 56 będzie potrzebne ..tylko właśnie nie wiem po ile tego kupić ..bo pamiętam że nawet jak moja pierwsza córka ur się 52 cm to długo w tym rozm nie chodziła. Ale to była tak dawno że nic nie pamiętam
Pewnie że tak. Dlatego jak zaczęłam kupować a to w Pepco a to w smyku i zobaczyłam to 62 to takie mi się małe wydawało że dałam sobie spokój z mniejszymi...wiecie ja już mam duże dzieci i w nawyku mam kupowanie zawsze ciut większe bo szybko rosną więc i teraz tak jakoś zaczęłam kupowacWiesz jak jest z rozmiarami ... Rozmiar rozmiarowi nie równy. Pamiętam że te najmniejsze rozmiary to faktycznie tylko na chwilę ale też już nie pamiętam.
A co do paznokci to właśnie ja też mam hybrydę...i szczerze nie chce mi się jej ściągać..chcoiaz że stop ale za moich czasów to pamiętam że wymóg taki niby był...jak będziecie się widziały z położnymi to spytajcie ...
U nas wogole takich wizyt nie ma...skąd macie te spotkania ?
Mnie o paznokciach mówiono, że wykluczone byśmy miały pomalowane. Ale widziałam leżąc na patologi, a tam co druga szła bezpośrednio na porodówkę, że miały. Myślę, że lekarze mają swoje sposoby w razie draki. Ja osobiście już dłuższą chwilę nie robię hybryd, maluje zwykłym lakierem co kilka dni. I tak większość czasu spędzam w czterech ścianach, więc idealnie być nie musi .A co do paznokci to właśnie ja też mam hybrydę...i szczerze nie chce mi się jej ściągać..chcoiaz że stop ale za moich czasów to pamiętam że wymóg taki niby był...jak będziecie się widziały z położnymi to spytajcie ...
reklama
Lake882
Ja zadzwoniłam do położnej bo chciałam żeby ta konkretna do nas przychodziła po porodzie. I zapytałam jak to teraz wykłada wszystko i kiedy mam dać jej znać jak urodzę czy jak będę już w domu. A położna zapytała czy nie chce się z nią wcześniej spotkać poznać się i porozmawiaćA co do paznokci to właśnie ja też mam hybrydę...i szczerze nie chce mi się jej ściągać..chcoiaz że stop ale za moich czasów to pamiętam że wymóg taki niby był...jak będziecie się widziały z położnymi to spytajcie ...