reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja biorę jedna torbę. Najlepiej z tych średnich..bo same podkłady poporodowe trochę miejsca zajmują..a Wy bierzecie ze sobą odrazu ubranko na wyjście kombinezonik czy mąż dowiezie ?
Tak się wydaje ale trochę się tych rzeczy nazbiera..tym bardziej że i dla sobie i dla maluszka pakujemy.

reklama
Ja mam wszystko...walizka spakowana...dojdą tylko rzeczy które jeszcze używam.. klapki kosmetyki ładowarka...a jaką walizkę szykujecie?ja się wcisnęłam w podręczna taką samolotową ale pęka w szwach.. .nie wiem czy nie przepakować się do większej...większe mam za to bardzo duże a dwie małe tez nie bardzo widzę...może mala walizka i torba na ramię...?
Ze szpitalnych doświadczeń:

Najlepsza duża walizka na kółkach i tam rzeczy dla Was i dziecka po porodzie, na salę porodowa mała walizka. Położne jak Cie wiozą to same mówią że na kółkach i najlepiej jedna.
Ja mam tak przygotowane

Załączniki

• 20230117_074231.jpg
    20230117_074231.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 94

Najlepsza duża walizka na kółkach i tam rzeczy dla Was i dziecka po porodzie, na salę porodowa mała walizka. Położne jak Cie wiozą to same mówią że na kółkach i najlepiej jedna.
Ja mam tak przygotowane
Dokładnie tak planuje, średnia walizka dla mnie i dla malucha na oddział i osobny kuferek na porodówkę ❤️ Dzięki Pati

Ja mam tylko podkłady poporodowe, kapcie i koszule.
Narazie kompletuje dla małej..ale też idzie mi to średnio..
Nie mogę się zdecydować na ten Chicco baby bo troszkę to kosztuje...a do sypialni na górę i tak muszę kupić łóżeczko więc trochę wydatków wyjdzie..
Tylko problem w tym że mała nie będzie miała gdzie spać jak będę gotowała na dole...
Dlatego ciągle zastanawiam się nad tym krzaczkiem lub kołyska ewen.w grę chodzi wózek...
A z drugiej ręki? Tam na pewno większość elementów da się wyprać to będziesz miała jak nowy.

Ja mam tak przygotowane
No może się przepakuję w takim razie jeśli pożyczę średnią od kogoś bo mam same wielkie...ja do cesarki więc jedna wystarczy.

A co zabieracie w ten osobny kuferek na porodówkę ?
Ja jak rodziłam dwa razy to na wstępie musiałam się przebrać w koszule kapcie i na tym koniec.nic więcej mi nie było potrzebne

Co do wyprawki ja cały czas coś dokładam, cały czas coś robię a i tak zaczynam odczuwać delikatny niepokój że nie zdążę 🙈.
Do porodu tak jak przy 2 poprzednich porodach planuje mała torbę na kulkach i mam taką miękka materiałowa stosunkowo mała ale pojemna 🙂. Do małej miękkiej typowo rzeczy do porodu. Koszula, podkłady- te na łózko i te dla mnie, pieluszki, mokre chusteczki, maść do pupy, klapki. A reszta na oddział. Jak czegoś braknie to mąż dowiezie bo w domu zrobiłam też zapas więc też nie będzie miał problemu żeby jeździć i szukać na własną rękę.

A co zabieracie w ten osobny kuferek na porodówkę ?
Ja jak rodziłam dwa razy to na wstępie musiałam się przebrać w koszule kapcie i na tym koniec.nic więcej mi nie było potrzebne
No tak myśle ze wszystko co przy porodzie wydaje Ci się ze będziesz potrzebowała - koszula do porodu, jakiś ręcznik, klapki, woda do picia, przekąski, jakieś ciuszki dla malucha po porodzie (jeśli szpital nie zapewnia), gumka, pomadka, piłeczka do masowania kręgosłupa, skarpetki - to mi przychodzi do głowy.

Matko...dziewczyny ja to miałam takie szybkie akcje porodowe że nic z tych rzeczy nie wykorzystałam jedynie koszule i klapki😊
U nas zaraz po porodzie dziecko ubierają w swoje ciuszki i zawijają w jakby Ala becik ale to bardziej duża pielucha flanelowa...mamie też dają podkłady dopiero jak na oddział się trafi to swoje się wykorzystuje.
Ale faktycznie może lepiej mieć to osobno spakowane..wtedy nawet łatwiej znaleźć a poza tym ja rodziłam 10 i 8 lat temu więc wszystko się mogło pozmieniać.
A jak dziewczyny leżące w szpitalu ??? Jak tam u Was ?? Mam nadzieję że wszystko dobrze ?

reklama
No tak myśle ze wszystko co przy porodzie wydaje Ci się ze będziesz potrzebowała - koszula do porodu, jakiś ręcznik, klapki, woda do picia, przekąski, jakieś ciuszki dla malucha po porodzie (jeśli szpital nie zapewnia), gumka, pomadka, piłeczka do masowania kręgosłupa, skarpetki - to mi przychodzi do głowy.
W punkt, chyba nic więcej bym nie dodała. Też pakuje się w 2 walizki.

Do góry