reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

A jaki laktator kupiłaś? Plastikowe butelki?
Neno Angelo, a butelkę dokupilam z Tommee Tippee plastikową. Zobaczymy jak nam będzie szło karmienie (to będzie moje pierwsze dziecko, wiec nie wiem), jeżeli głównie butelką to z pewnością kupię szklane.

reklama
Powiem Wam tak jak przy córce zaczęłam bawić się w odciąganie pokarmu to jakoś szybko mi ten pokarm zaczął zanikać..ja nie wiem czy to zbieg okoliczności (karmilam 6 miesięcy)ale przy drugim dziecku nie odciagalam praktycznie wogole i karmiłam do 2 roku życia a pokarmu było bardzo dużo..
Chociaż powiem Wam że ja napewno będę zmuszona do odciągania pokarmu raz na jakiś czas ..mam nadzieję że jakiś damy radę.

Neno Angelo, a butelkę dokupilam z Tommee Tippee plastikową. Zobaczymy jak nam będzie szło karmienie (to będzie moje pierwsze dziecko, wiec nie wiem), jeżeli głównie butelką to z pewnością kupię szklane.
Ja też miałam przy 1 dziecku te buteleczki - bardzo poręczne , byliśmy zadowoleni.

A jakie pieluszki jednorazowe zabieracie do szpitala na pierwsze dni? Myślałam o Pampers Premium Care, ale podobno mają nieprzyjemny chemiczny zapach :( może lepsze będą Bambiboo? Znajoma polecała mi tez Huggies Elite Soft. Ja jestem zielona w tym temacie 🤣🤣

Nie słyszałam o nich. One są w Rossmanie ?
nie, ale można je kupić na Allegro np. W przeciwieństwie do pampersow nie zawierają chemii, a do tego są biodegradowalne. W porównaniu z bambiboo są mniej sztywne i jakieś takie przyjemniejsze.

Załączniki

• IMG_7693.jpeg
    IMG_7693.jpeg
    12,7 KB · Wyświetleń: 39
Ooo to muszę za nimi popatrzeć.
Miałyście już dziewczyny to USG po 30 tygodniu? Ja już się nie mogę doczekać...

reklama
Do góry