reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A jaki laktator kupiłaś? Plastikowe butelki?
Neno Angelo, a butelkę dokupilam z Tommee Tippee plastikową. Zobaczymy jak nam będzie szło karmienie (to będzie moje pierwsze dziecko, wiec nie wiem), jeżeli głównie butelką to z pewnością kupię szklane.

reklama
Powiem Wam tak jak przy córce zaczęłam bawić się w odciąganie pokarmu to jakoś szybko mi ten pokarm zaczął zanikać..ja nie wiem czy to zbieg okoliczności (karmilam 6 miesięcy)ale przy drugim dziecku nie odciagalam praktycznie wogole i karmiłam do 2 roku życia a pokarmu było bardzo dużo..
Chociaż powiem Wam że ja napewno będę zmuszona do odciągania pokarmu raz na jakiś czas ..mam nadzieję że jakiś damy radę.

Neno Angelo, a butelkę dokupilam z Tommee Tippee plastikową. Zobaczymy jak nam będzie szło karmienie (to będzie moje pierwsze dziecko, wiec nie wiem), jeżeli głównie butelką to z pewnością kupię szklane.
Ja też miałam przy 1 dziecku te buteleczki - bardzo poręczne , byliśmy zadowoleni.

A jakie pieluszki jednorazowe zabieracie do szpitala na pierwsze dni? Myślałam o Pampers Premium Care, ale podobno mają nieprzyjemny chemiczny zapach :( może lepsze będą Bambiboo? Znajoma polecała mi tez Huggies Elite Soft. Ja jestem zielona w tym temacie 🤣🤣

Nie słyszałam o nich. One są w Rossmanie ?
nie, ale można je kupić na Allegro np. W przeciwieństwie do pampersow nie zawierają chemii, a do tego są biodegradowalne. W porównaniu z bambiboo są mniej sztywne i jakieś takie przyjemniejsze.

Załączniki

• IMG_7693.jpeg
    IMG_7693.jpeg
    12,7 KB · Wyświetleń: 32
Ooo to muszę za nimi popatrzeć.
Miałyście już dziewczyny to USG po 30 tygodniu? Ja już się nie mogę doczekać...

reklama
Do góry