reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Co do wózka to ja mam po moich maluchach więc jest jeszcze w dobrej formie.
Łóżeczko drewniane u mnie będzie w sypialni a na dole w salonie będę miała kosz Mojżesza na kółkach na początek a później łóżeczko turystyczne.
Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to przez ostatni tydzień częstotliwość się nasiliła ale też przypuszczam że mała się obróciła główka w dół.

Nie wiem czy ja b dała tak radę karmić..z tego co pamiętam to wiecznie musiałam karmić jak było malutkie dziecko na siedząco na poduszce do karmienia i raz z jednej raz z drugiej piersi. Nie wiem jak teraz zalecają ale parę lat temu to kazali dziecko po karmieniu podnosić do odbicia 😊
Ja pierwsze dziecko karmiłam na leżąco na boku. Tak mi najwygodniej. Nawet nie zmieniałam boku, tylko raz piła z piersi na dole, a raz na górze :D ale rozumiem, że każdemu odpowiada inna pozycja :)
Rzeczywiście, nie pomyślałam o odbijaniu, ale wtedy odbijalam chyba przez jakieś 2 miesiące, nie było potrzeby dłużej, ona nie bekała. No ale każde dziecko inne, wyjdzie w praniu jak będzie;)

Załączniki

• 20221228_212713.jpg
    20221228_212713.jpg
    909,4 KB · Wyświetleń: 82
Wczoraj stracilismy aniołka na sali. Dziewczynka 32tc. Jej mamusia jest silna, musi teraz urodzić i pożegnać córeczkę. Takie dni rozsypują cie na milion kawałków.
O matko....jak mi strasznie przykro😥😥😥nawet nie wyobrażam sobie co ta mama teraz przeżywa...
Jak do tego doszło...przecież leżała w szpitalu pod kontrolą lekarzy😥😥😥

reklama
Do góry