reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Chodziłam do szkoły rodzenia w 1 ciąży. Było to ok 30 tc. Całego kursu nie skończyłam bo urodziłam 🙂 teraz 3 ciąża wiec nie widzę potrzeby iść do szkoły rodzenia ale pamiętam że warto iść. Ja lubiłam te zajęcia i dużo wyniosłam z tego kursu 🙂

U mnie jest pierwsza i wszystko takie nowe, jeszcze sama nie wiem czy urodzę SN czy przez CC dlatego zastanawiam się co robić 🤔☺️

reklama
Chodziłam do szkoły rodzenia w 1 ciąży. Było to ok 30 tc. Całego kursu nie skończyłam bo urodziłam 🙂 teraz 3 ciąża wiec nie widzę potrzeby iść do szkoły rodzenia ale pamiętam że warto iść. Ja lubiłam te zajęcia i dużo wyniosłam z tego kursu 🙂

U mnie jest pierwsza i wszystko takie nowe, jeszcze sama nie wiem czy urodzę SN czy przez CC dlatego zastanawiam się co robić 🤔☺️
Pamiętaj że szkoła rodzenia to nie tylko poród SN na tapecie. Jest opieka maluszka i naprawdę jest wiele innych tematów poruszanych bez względu czy poród SN czy CC.

Ja bym szła tzn w 1 ciąży byłam i miło wspominam.

A jakie ast alt już masz ? Ja jeszcze objawów tez nie mam ale lekarz kazał już trzymać dietę. Nie wiem do końca czy u mnie dobrze rozpoznali te chorobę bo urodziłam normalnie w 40 tyg a ast i alt pod koniec ciąży miałam tylko dwa razy podwyższone
Narazie w normie, ale dieta obowiązkowa i duzO wody małymi łyczkami. Moje wynosiły 998 i 996 w poprzedniej ciąży. norma byla do 30. Podejrzewam ze rypnie mi się po 20tc, będę częściej badać

Narazie w normie, ale dieta obowiązkowa i duzO wody małymi łyczkami. Moje wynosiły 998 i 996 w poprzedniej ciąży. norma byla do 30. Podejrzewam ze rypnie mi się po 20tc, będę częściej badać
Lekarka w poprzedniej ciąży mówiła mi, ze duża zasługa jest w tym, ze odkryłam to przed 20 tygodniem i od razu zaczęłam ścisła dietę + leki ale w tej ciąży bliżej się temu przyjrzę bo może już miałam problemy wątrobowe przed ciąża i nawet i tym nie wiedziałam i wcale to nie była cholestaza może

Kurcze dziewczyny. Wypiłam dziś na mieście herbatkę rozgrzewającą z rozmarynem (jeszcze imbir, żurawina, cytryna, goździki). W życiu bym nie pomyślała, że rozmaryn jest zakazany ale po fakcie coś mnie tknęło i sprawdziłam. Mam nadzieję, że nic dzidzi nie zaszkodzi, ale teraz mam wyrzuty sumienia. Pocieszcie mnie jakoś :(

reklama
Kurcze dziewczyny. Wypiłam dziś na mieście herbatkę rozgrzewającą z rozmarynem (jeszcze imbir, żurawina, cytryna, goździki). W życiu bym nie pomyślała, że rozmaryn jest zakazany ale po fakcie coś mnie tknęło i sprawdziłam. Mam nadzieję, że nic dzidzi nie zaszkodzi, ale teraz mam wyrzuty sumienia. Pocieszcie mnie jakoś :(
nie zaszkodzi ;) bez paniki :) jadłam we wszystkich ciążach.

Do góry