reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Kurcze dziewczyny. Wypiłam dziś na mieście herbatkę rozgrzewającą z rozmarynem (jeszcze imbir, żurawina, cytryna, goździki). W życiu bym nie pomyślała, że rozmaryn jest zakazany ale po fakcie coś mnie tknęło i sprawdziłam. Mam nadzieję, że nic dzidzi nie zaszkodzi, ale teraz mam wyrzuty sumienia. Pocieszcie mnie jakoś :(
Ja też jadłam kurczaka w rozmarynie, nic się nie stanie, za mała ilość, żeby zaszkodziła.

reklama
Kurcze dziewczyny. Wypiłam dziś na mieście herbatkę rozgrzewającą z rozmarynem (jeszcze imbir, żurawina, cytryna, goździki). W życiu bym nie pomyślała, że rozmaryn jest zakazany ale po fakcie coś mnie tknęło i sprawdziłam. Mam nadzieję, że nic dzidzi nie zaszkodzi, ale teraz mam wyrzuty sumienia. Pocieszcie mnie jakoś :(
Bez stresu 🙂

Pamiętaj że szkoła rodzenia to nie tylko poród SN na tapecie. Jest opieka maluszka i naprawdę jest wiele innych tematów poruszanych bez względu czy poród SN czy CC.
Ja bym szła tzn w 1 ciąży byłam i miło wspominam.
Ja się wybieram koniecznie :)
To moja pierwsza ciąża i jako zielona napewno zapiszę się do szkoły rodzenia, chociażby dlatego, że wiedza tam zdobyta nie zastąpi internetu i zawsze można się o coś dopytać 😀
Dzięki dziewczyny! 😊😊😊 zaczęłam przeglądać właśnie oferty 🙂

PS. Czy używacie kosmetyków do ciała tych sprzed ciąży? (Balsam, krem do twarzy).

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny! 😊😊😊 zaczęłam przeglądać właśnie oferty 🙂

PS. Czy używacie kosmetyków do ciała tych sprzed ciąży? (Balsam, krem do twarzy).
Ja do twarzy nie. Uczulało mnie mimo iż używałam ciągle przed ciąża. Byłam kilka razy u dermatologa, dawali maści zeby złagodzić świąd a teraz nie smaruje niczym i jest ok.

Ja do twarzy nie. Uczulało mnie mimo iż używałam ciągle przed ciąża. Byłam kilka razy u dermatologa, dawali maści zeby złagodzić świąd a teraz nie smaruje niczym i jest ok.
Ja właśnie chciałabym do twarzy bo nadciąga jesienno zimowy czas i żeby jednak jakoś zabezpieczyć skore 🙂 co myślicie o nivea sofy? Niby czytałam skład ale średnio jest to zrozumiałe dla mnie…te składniki są strasznie dziwne..

Ja właśnie chciałabym do twarzy bo nadciąga jesienno zimowy czas i żeby jednak jakoś zabezpieczyć skore 🙂 co myślicie o nivea sofy? Niby czytałam skład ale średnio jest to zrozumiałe dla mnie…te składniki są strasznie dziwne..
Kosmetyki nivea ogólnie nie są polecane, tak samo jak ziaja. Jeśli masz Facebook to tam jest grupa gdzie są analizowane składy. Moze warto tam zadać pytanie o skład akurat tego kremu?
Często zaglądam na tą grupę i wczoraj np czytałam o produktach Mustela dla dzieci. Nie kazdy ma dobry skład ale są niektóre z dobrym składem a ta sama firma. Więc z nivea może być tak samo 😀

Dziewczyny, a jakie badania macie zlecane przez swoich ginekologów? U mnie niezmiennie cały czas tylko morfologia z rozmazem plus badanie moczu i toksoplazmoza co miesiąc.Żadnych dodatkowych współczynnikow z krwi. Zastanawiam się, czy badania nie powinny być chociaż trochę rozszerzone? U mnie dotychczas wszystkie te wyniki były ok i może nie ma potrzeby badania innych rzeczy. Zaczęłam właśnie 19 tydz.

Dziewczyny, a jakie badania macie zlecane przez swoich ginekologów? U mnie niezmiennie cały czas tylko morfologia z rozmazem plus badanie moczu i toksoplazmoza co miesiąc.Żadnych dodatkowych współczynnikow z krwi. Zastanawiam się, czy badania nie powinny być chociaż trochę rozszerzone? U mnie dotychczas wszystkie te wyniki były ok i może nie ma potrzeby badania innych rzeczy. Zaczęłam właśnie 19 tydz.
Ja też tak mam. Teraz tylko morfologia i mocz😀18tc

Kosmetyki nivea ogólnie nie są polecane, tak samo jak ziaja. Jeśli masz Facebook to tam jest grupa gdzie są analizowane składy. Moze warto tam zadać pytanie o skład akurat tego kremu?
Często zaglądam na tą grupę i wczoraj np czytałam o produktach Mustela dla dzieci. Nie kazdy ma dobry skład ale są niektóre z dobrym składem a ta sama firma. Więc z nivea może być tak samo 😀
Mi teraz dermatolog zaleciła stosowanie cetaphil do twarzy i w sumie do całego ciała :) ich kosmetyki są bardzo delikatne i mają dobre składy. Poza tym radzą sobie z drobnymi stanami zapalnymi więc polecam.

Ja też cały czas dostaje ten zestaw + TSH i ft4 bo mam niedoczynność tarczycy.
Dopiero po chyba 26 tygodniu wskakuje obciążenie glukozą :)

reklama
Mi teraz dermatolog zaleciła stosowanie cetaphil do twarzy i w sumie do całego ciała :) ich kosmetyki są bardzo delikatne i mają dobre składy. Poza tym radzą sobie z drobnymi stanami zapalnymi więc polecam.

Ja też cały czas dostaje ten zestaw + TSH i ft4 bo mam niedoczynność tarczycy.
Dopiero po chyba 26 tygodniu wskakuje obciążenie glukozą :)
Cetaphil używałam właśnie przed ciąża. Zarówno do mycia jak i krem. Dermatolog tez się dziwił, że po tak "Dobrym" produkcie mam takie uczulenie.
Cetaphil tez jest opisany na tej grupie o której pisalam wyżej. Jeśli masz Facebook to możesz sobie poczytać.

Do góry